9. kolo
21.11.2020 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Brighton se ubránil tlaku Aston Villy a slaví výhru

Brighton si nevypracoval více šancí než Aston Villa, avšak převaze soupeře se dokázal ubránit a zpět na jih Anglie veze vydřené vítězství. Tři body Seagulls vystřelil Solly March.

Po veleúspěšném představení na hřišti Arsenalu nebyl důvod k tomu, aby se sestava Villans změnila. Naopak do základní jedenáctky Brightonu se vrátil kapitán Dunk a záložník March, na jejichž úkor se pouze s lavicí náhradníků museli uspokojit Burn s Veltmanem.

Prvním střeleckým pokusem se v sedmé minutě prezentoval McGinn, jenže rána mu vůbec nesedla. Hosté odpověděli za pět minut prvním gólem. Lallana vyslal do úniku Welbecka, jenž ve finále zkušeně přehodil domácího brankáře Martíneze. V 19. minutě mohl po zaváhání Dunka srovnat Trézéguet, avšak nejprve mu radost zkazil na poslední chvíli blokující Webster a dorážku poslal egyptský reprezentant trestuhodně na tribunu.

K přesnému zásahu mohl Welbeck přidat ve 24. minutě také asistenci, když prodloužil míč na Maupaye, toho ale zastavil vybíhající Martínez. Dvě minuty nato odpověděl za Villans další nepřesnou střelou Trézéguet. Stejný hráč zkusil štěstí i ve 35. minutě, kdy pálil z hranice pokutového území a tentokrát mu mnoho nechybělo, skóre se nicméně neměnilo. Stav 0:1 platil i po další akci domácích o pět minut později, kdy Grealish nahrál před bránu Watkinsovi, který tísněn Whitem orazítkoval levou tyč svatyně Brightonu.

Krátce po změně stran už ale Villans srovnali. Traoré našel centrem ze standardní situace Konsu, jenž se zblízka nemýlil. Seagulls si však vedení vzali brzy zpět. Jejich povedenou kombinaci z 56. minuty uzavřela finální přihrávka Große na Marche, který zavěsil pod břevno.

Druhá inkasovaná branka zatřásla domácími mnohem víc než ta první. Svého soupeře sice opět zmáčkli, ale nebyli si schopni vypracovat gólovou příležitost. Nastavený čas nicméně ještě přinesl vypjaté momenty. Nejprve se nechal vyloučit hostující Lamptey, jenž po faulu na Grealishe viděl druhou žlutou a zároveň červenou kartu. Vzápětí se Trézéguet skácel k zemi po souboji s Marchem na kraji šestnáctky. Sudí Oliver nejprve nařídil penaltu, ale po zhlédnutí videozáznamu usoudil, že před komickým skokem hráče Aston Villy zasáhl March balón a zahrál tedy podle pravidel. Oliver penaltu odvolal a Brighton již hubený náskok udržel.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele