9. kolo
23.11.2020 18:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Burnley letos poprvé vyhrálo

Fotbalisté Burnley vyhráli v rámci devátého kola Premier League nad Crystal Palace 1:0. Zápas rozhodl už v osmé minutě útočník Chris Wood, jehož celek si připsal první vítězství v sezoně.

Chris Wood využil už v osmé minutě parádní přihrávky svého spoluhráče, který mu vymyslel jemným pasem, který ještě nejspíše hosté tečovali, gólovou šanci. Domácí útočník se s tím následně nerozpakoval a zakončil nechytatelně z nějakých jedenácti metrů.

Hosté se ke slovu dostali ve 23. minutě. James McArthur se uvolnil na levé straně vápna, kam dostal přihrávku. Následně posílal přízemní centr, ke kterému jeho spoluhráči krok chyběl.

V pětatřicáté minutě nechybělo moc, aby domácí zvýšili na 2:0. Dwight McNeil napřáhl k velmi zajímavé střele na hranici šestnáctky, ale jeho pokus po zemi těsně minul tyč.

O tři minuty později se musel předvést domácí gólman. Andros Townsend vyslal hodně jedovatou ránu z dvaceti metrů, ale Nick Pope předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil na roh.

Deset minut po začátku druhé půle Johann Gudmundsson napřáhl na nějakých šestnácti metrech, ale jeho rána se odrazila od břevna hostující brány.

Michy Batshuayi mohl po hodině hry srovnat. Dostal fantastickou přihrávku mezi obránce, avšak v zakončení selhal. Nick Pope skvěle zmenšil střelci úhel a předvedl důležitý zákrok.

Hosté měli poslední a jedinečnou šanci srovnat v devadesáté minutě. Josh Brownhill hlavičkoval na bránu a do jeho střely ještě sáhl Christian Benteke, avšak Nick Pope předvedl další skvělý zákrok.

Burnley se díky zisku tří bodů posunulo na sedmnácté místo, Crystal Palace je jedenáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele