9. kolo
21.11.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Manchester United vyhrál díky opakované penaltě nad West Bromem

Hráči Manchesteru United zvládli utkání devátého kola Premier League, když porazili West Bromwich Albion 1:0. Zápas rozhodl portugalský záložník Bruno Fernandes, který se prosadil z opakovaného pokutového kopu.

Juan Mata se ve druhé minutě postaral o zahrání volného kopu, který letěl do vápna, kde se procpal do zakončení hlavou Anthony Martial, ale Sam Johnstone předvedl první velmi důležitý zákrok.

Anthony Martial neproměnil v šestnácté minutě obrovskou tutovku. Rashford z levé strany hranice vápna našel uvnitř Bruna Fernandese, který připravil Martialovi stoprocentní šanci, ale přízemní zakončení francouzského útočníka letící do pravé části branky vychytal Sam Johnstone.

Ve 21. minutě se do první příležitosti dostali i domácí. Karlan Grant parádně zběhl za nestíhajícího Maguirea a posléze se těsně bráněn Linfelofëm procpal ke střele, která byla lehce tečovaná a skončila těsně vedle levé tyče.

Tři minuty před koncem poločasu se hostující Kyle Bartley po centru z rohového kopu snažil dostat k hlavičce, což se mu povedlo, ale míč nakonec letěl těsně nad horní tyč De Geovy brány.

Hned z kraje druhé půle hlavní sudí nařídil penaltu pro West Brom. Bruno Fernandes nakopl Conora Gallaghera ve vápně, jenže rozhodčí po shlédnutí videa nařízený pokutový kop zrušil.

Marcus Rashford si o tři minuty později dal míč kolem Furlonga a následně vypálil z dvaceti metrů do levé šibenice, ovšem Sam Johnstone opět předvedl velmi dobrý zákrok.

Po chvíli však znovu málem udeřili hosté. Conor Townsend se naprosto sám ocitl ve vápně, ale neprostřelil domácího brankáře, který balon vyrazil nohou.

V 53. minutě sudí nařídil penaltu i pro domácí tým. Mata se snažil z levé strany poslat centr do vápna, ovšem ten zblokoval rukou Matheus Pereira. Míče se ujal tradiční exekutor Bruno Fernandes, jenže jeho přízemní ránu k levé tyči gólman Johnstone vyrazil. Ten však nestál na čáře a sudí nařídil opakování celé situace. Portugalský záložník tentokrát balon poslal na druhou stranu a nemýlil se.

Callum Robinson byl v 65. minutě velice blízko srovnání na 1:1, ale jeho pokus zpoza vápna orazítkoval horní tyč svatyně Manchesteru United.

Sam Johnstone se na utkání na Old Trafford opravdu výborně vyspal. V krátkém časovém sledu totiž nejprve vychytal Rashforda a poté po rohu Maguirea.

Hostům už se vyrovnat nepodařilo, a tak zůstávají se třemi body na 18. místě. United jsou devátí s třinácti body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele