Premier League - souhrn 34. kola

12.04.2019, 22:55, aktualizováno 15.04.2019, 22:52
Komentáře a souhrny
Na čele tabulky v neděli nedošlo k žádnému pohybu, Liverpool i Manchester City vyhrály o dvě branky. Tottenham naplnil roli favorita proti Huddersfieldu a posílil své šance na další účast v Lize mistrů, stejně na tom po triumfu nad West Hamem je i Manchester United. Arsenal vyhrál na půdě Watfordu a posunul se na průběžnou čtvrtou příčku před Chelsea...

Watford FC - Arsenal FC 0:1

15.04.2019 21:00

Góly: 10. Pierre-Emerick Aubameyang

Po špičkovém domácím představení proti Neapoli ukázal Arsenal v ligové dohrávce proti Watfordu svou druhou tvář a znovu potvrdil, že venku je londýnský klub jen stínem týmu z Emirates Stadium. Navzdory dalšímu matnému výkonu však Kanonýři tentokráte uspěli a dokonce i venku uhájili vůbec první čisté konto ligové sezony, a to díky bláznivé dvouminutovce v samém úvodu, kdy se zablokováním brankářova odkopu chytře prosadil Aubameyang a vzápětí za zbytečný faul uviděl červenou kartu domácí kapitán Deeney.

Unai Emery se rozhodl šetřit oba vytížené křídelní beky Kolašinace s Maitlandem-Nilesem a místo toho vyrukoval s čtyřčlennou obranou, jejíž součástí byl i mladý Konstantinos Mavropanos, jenž vinou zranění vynechal takřka celou dosavadní sezonu. Bez ohledu na složení sestavy Arsenalu však i tentokráte platilo, že Kanonýři se na stadionech soupeřů trápí a úvodní minuty patřily výhradně domácím.

O to větší šok čekal publikum na Vicarage Road v desáté a jedenácté minutě. Ben Foster zaváhal s rozehrávkou, čehož využil sprintující Pierre-Emerick Aubameyang, který nejenže dokázal odkop brankáře Watfordu zablokovat, ale dokonce jej nasměroval do sítě. Než se opaření domácí příznivci stihli vzpamatovat, takřka okamžitě po restartu hry si Troy Deeney neodpustil při napadání Lucase Torreiry šťouchanec rukou do soupeřova obličeje, za což po krátké konzultaci rozhodčích obdržel červenou kartu.

Katastrofální dvouminutovka však domácí nezlomila, ba naopak. S masivní podporou rozohňěných diváků byl Watford ve zbytku první půle s přehledem lepším týmem na hřišti a opakovaně sahal po vyrovnání. Zatímco Ben Foster mohl nerušeně zpytovat svědomí, Bernd Leno byl přinucen hned ke dvěma špičkovým zákrokům proti tvrdé ráně Cathcarta a přímému kopu Capoueho. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu, ovšem to bylo pro hosty z dosavadního průběhu zápasu jediným pozitivem.

Bezprostředně po změně stran na trávník vyběhl Mesut Özil, jehož nedlouho nato doplnil i Matteo Guendouzi, ovšem ani změny sestavy či rozestavení výrazné zlepšení nepřinášely. Kanonýrům se sice dočasně podařilo protivníka zatlačit a Henrik Mchitarjan měl díky dobré práci Iwobiho dokonce velkou šanci na klíčové pojištění náskoku, jenže tváří v tvář Fosterovi neuspěl a Watford začal znovu vystrkovat růžky. Několik slibných brejků domácích skončilo na nepovedené finální přihrávce či špatném zpracování, což levý bek Masina "vyřešil" takřka dokonalou pumelicí zdálky, která k úlevě plachtícího Lena skončila přesně na spojnici břevna a tyče.

O uklidnění nervózního Arsenalu se mohl postarat Aubameyang, jehož dvakrát hledaly střílené pasy na přední tyči, jenže v prvním případě gabonský forvard na míč těsně nedosáhl a podruhé z ještě lepší pozice ve skluzu branku hrubě netrefil. Utkání tak směřovalo do napínavé koncovky a deset minut před koncem bylo před Lenem opět pořádně rušno. Andre Gray dokonce německého brankáře dokázal obejít, ovšem jeho ránu do odkryté branky stihl zablokovat střídající Maitland-Niles.

Závěrečné minuty už ale hosté přece jen zvládli lépe a mohou tak s pořádnou úlevou slavit velecenné vítězství 1:0 stejně jako své vůbec první čisté konto ligové sezony na půdě soupeře. Kanonýři díky tomu poskočili zpět na čtvrté místo o skóre před Chelsea a jeden bod za třetím Tottenhamem. Watford zůstává desátý, ovšem se ztrátou jediného bodu na sedmý Leicester.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Chelsea FC 2:0

14.04.2019 17:30

Góly: 51. Sadio Mané, 53. Mohamed Salah

Takhle by to nějak mělo vypadat, když se potkají dva prvotřídní kluby. Vysoký presink, kvalitní brejky, dobrá technika a krásné individuální akce. Edena Hazarda dnes předčil Mohamed Salah; zatímco belgická superstar ve dvou gólových šancích selhala, Salah měl prsty v obou brankách Liverpoolu a udržel svůj mančaft v boji o titul.

Už od úvodu se bylo na co dívat, výbornou atmosféru na Anfield Road umocnilo i vysoké tempo, které živili především domácí. Největší šanci první půle měl už v páté minutě Salah, ale na zadní tyči po Saného centru pálil jen do Kepy. Chelsea hrozila především z protiútoků, hezky se koukalo na spolupráci Hazarda s Willianem, kteří operovali na hrotu místo ryzí devítky.

Solidní první poločas ze strany Chelsea ale vyšel vniveč, protože Liverpool během osmi minut druhého dějství rozhodli zápas. Jmenovitě Mohamed Salah. Ten si nejdřív narazil s Firminem, ve vápně fyzicky odpravil Emersona a Henderson mohl servírovat míč na hlavu volného Maného. Druhý gól obstaral egyptský faraon sám fenomenální pumelicí levačkou zpoza vápna, která nádherně zaplula pod břevno.

Chelsea tahle hrozivá pasáž paradoxně nakopla a do deseti minut mohlo být klidně vyrovnáno. To by ale skvěle hrající Eden Hazard musel být v zakončení nemilosrdný. Emersonův parádní míč za obranu si sice skvěle zpracoval, jenže trefil jen tyčku. O minutu později opět unikl ofenzivní pasti a našel si perfektní centr od Williana - střela mu ale nesedla a Alisson dokázal zakročit.

Parádní pasáž Chelsea pokračovala i nadále, avšak bez úspěchu. Azpilicueta pronikl do vápna, jenže nepřesně přihrál. Po chvíli se ve vápně zjevil střídající Higuaín, který pro změnu ztroskotal na Van Dijkovi. Kloppovi na lajně div nepraskla cévka, v dalším průběhu se už ale mohl uklidnit. Liverpool se chopil otěží zápasu a už je do konce nepustil.

Činit se naopak musel Kepa, protože Chelsea vypadla z tempa a dobrých dvacet minut se zase jenom bránila. Liverpool mohl udeřit Salahem, nebezpečně se dral do vápna Alexander-Arnold a nakonec se z otočky pokoušel zakončit Firmino. Ve všech případech ale dobře zakročil gólman Kepa.

Deset minut před koncem jsme se dočkali i potřebného podklouznutí. Diváky potěšil Andy Robertson, ale míč se po jeho chybě dostal k Higuaínovi, před nímž stál připravený obranný šik. Odkaz Demby Ba zůstal nenaplněný a skóre už se do konce utkání nezměnilo. Liverpool se dál pere o titul takřka bok po boku s Man City, zatímco Chelsea opět v boji o top čtyřku ztratila.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Manchester City 1:3

14.04.2019 15:05

Góly: 81. Luka Milivojević - 15. Raheem Sterling, 63. Raheem Sterling, 90. Gabriel Jesus

Boj o titul v anglické Premier League zůstává i nadále na ostří nože. Obhájce trofeje Manchester City potvrdil proti Crystal Palace roli favorita, zvítězil 3:1 a drží tak krok s Liverpoolem, který sice před Citizens vede o dva body, ovšem svěřenci Pepa Guardioly mají jedno utkání k dobru. Mužem zápasu se v Selhurst Parku stal Raheem Sterling jakožto autor dvou branek, jemuž zdatně sekundoval Kevin de Bruyne, jenž pro změnu u dvou gólů asistoval.

Hosté vykročili za vítězstvím již v samém úvodu, když se poprvé prosadil Sterling, a anglický reprezentant poté pojistil náskok svého týmu po hodině hry. O klidné dohrání zápasu manchesterské hráče připravil Luka Milivojević trefou z přímého kopu, ovšem Citizens si závěrečné minuty přece jen pohlídali a zásahem střídajícího Gabriela Jesúse stvrdili již svůj devátý ligový triumf v řadě. Domácí tak nedokázali navázat na šokující úspěch z předešlého vzájemného zápasu na Etihad Stadium, kde zvítězili 3:2, a zůstávají třináctí s jedenáctibodovým odstupem od sestupového pásma.

Manchester po nezdaru v Lize mistrů v prvním čtvrtfinálovém duelu s Tottenhamem nehodlal cokoli ponechat náhodě a do svého soupeře se pustil od prvních minut. Už v desáté minutě měl průlom skóre na kopačce Sterling, ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul odkrytou bránu. Anglická hvězda však své zaváhání napravila pouhých pět minut nato, když Sterlinga vybídl k samostatnému úniku Kevin de Bruyne a tentokráte již míč skončil skutečně v síti.

Ani s vedením na své straně hosté nepřestávali v herní dominanci a Palace se jen s obtížemi dostávalo na útočnou polovinu, natožpak aby se dočkalo vyrovnání. Jelikož se ale pokusy Aguera, Saného i De Bruyneho na sklonku první půle nesetkaly především díky pozornému brankáři Guaitovi s úspěchem, odcházelo se do kabin za stavu 1:0.

Také po změně stran ze strany favorita nedocházelo k podcěnění situace a v 63. minutě pojistil tříbodový zisk aktivní Sterling, jenž po Saného střílené pobídce opět s ranou zblízka nezaváhal. Devět minut před koncem se však domácí přece jen dočkali zdramatizování zápasu, když Luka Milivojević skrytou přízemní ranou z přímého kopu nachytal brankáře Edersona a snížil zpět na rozdíl jediného gólu. To ovšem bylo ze strany Eagles vše a na opačné straně naopak v poslední minutě udeřil z brejku střídající Jesús.

Více informací k zápasu

Manchester United - West Ham United 2:1

13.04.2019 18:30

Góly: 19. Paul Pogba (pen.), 80. Paul Pogba (pen.) - 49. Felipe Anderson

Horko těžko, ale důležité tři body Man Utd nakonec proti West Hamu ukopali. Veškerou parádu obstaral Paul Pogba, který se v tabulce střelců posunul s třinácti góly už do top 10. Svěřenci Oleho Gunnara Solskjaera díky jeho dvěma proměněným penaltám vyhráli 2:1 a přiblížili se čtvrté Chelsea na rozdíl dvou bodů. A teď je míček na straně ostatních....

Bitva o top four nabírá pořádné obrátky. Tottenham se s přesunem na nový stadion probral a vzhledem k losu by měl svou pozici udržet. Naopak Manchester United aktuálně tahá za nejkratší konec a jakákoli ztráta z dnešního duelu by dost možná v konečném účtování znamenala pořádný průšvih.

Domácím zatrhnulo už v desáté minutě, kdy síť rozvlnil Felipe Anderson. Brazilský záložník se ale v momentě Chicharitovy hlavičky nacházel v postavení mimo hru. O chvíli později stáli rozhodčí zase na straně Manchesteru United, tentokrát však možná chybně. Snodgrass se na hranici šestnáctky dostal do souboje s Matou, který z něj odpadl jako zralá hruška.

Pískala se každopádně penalta, kterou Paul Pogba bezpečnou ranou doprostřed brány proměnil. Ba co víc, nepotřeboval k tomu ani svůj typický pomalý rozběh... Na Old Trafford svítilo sluníčko, atmosféra taky nebyla špatná, jen v té finální fázi to drhlo. Na pořádné šance si fanoušci obou celků museli počkat zase až do druhého poločasu.

A začalo se pěkně zhurta. K nevoli diváků v rudém se čtyři minuty po pauze prosadil Felipe Anderson a stav byl zase vyrovnaný. Svůj podíl na tom měl i David De Gea, jehož mizerný výhoz nakonec resultoval v parádní Lanziniho centr a poměrně snadné Brazilcovo zakončení.

Ve zbytku zápasu se o vstřelení vítězné branky snažili hlavně domácí. Rashforda ale vychytal Fabianski, mladíkova hlavička o pár minut později pro změnu mířila nad. Čtvrt hodiny před koncem měl však rozhodnutí na hlavě Antonio, jenže De Gea tentokrát zazářil. A tak vzápětí obranou protekl Martial, Fredericks ho ve vápně zezadu jasně sestřelil... no a Paul Pogba už jen dělal svou práci.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth 0:5

13.04.2019 16:00

Góly: 33. Dan Gosling, 55. Ryan Fraser, 74. David Brooks, 81. Callum Wilson, 90+2. Junior Stanislas

Hodně nepovedenou sobotu za sebou mají fotbalisté v Brightonu. Ti se chtěli vítězství vzdálit sestupovým příčkám a vyšvihnout do středu tabulky, místo toho však selhali a nechali Bournemouth vstřelit pět branek. Postupně se prosadili Gosling, Fraser, Brooks, Wilson i Stanislas.

Začátek utkání a celý první poločas byl ještě z hlediska Seagulls docela klidný. První inkasovaná branka přišla až ve třiatřicáté minutě, defenziva domácích by se za ni však měla pořádně stydět. Po parádní kombinaci tria King, Wilson a Gosling se k míči dostal poslední jmenovaný a z blízkosti překonal brankáře Ryana. Pro anglického záložníka se jednalo o premiérovou trefu v této sezóně.

Druhý gól padl až po přestávce a stejně jako na ten první, i na tento asistoval Wilson. Wilson přihrál za hranici vápna Ryanu Fraserovi, jenž si míč jedním dotykem posunul a fantastickou střelou z dvaceti metrů poslal míč přímo do šibenice.

Definitivní zlom přišel okolo sedmdesáté minuty. Nejprve Knockaert nesmyslně sestřelil Smithe a po červené kartě se pakoval do sprch. Chvíli na to převzal David Brooks míč na pravé straně hřiště, narazil si s Fraserem a tváří v tvář brankáři Ryanovi uklidil míč do sítě.

Fraser byl ve svém živlu a potvrdil to zanedlouho druhou asistencí. Skotský záložník nacentroval míč na Calluma Wilsona. Ten se otočil kolem obránce a ranou na zadní tyč rozvlnil síť. Pro kanonýra Cherries se jednalo už o dvanáctou branku v této sezóně, což jej posílá mezi deset nejproduktivnějších hráčů v Premier League.

V samotném závěru utkání Ryan vychytal z dobré pozice zakončujícího Solankeho, na Stanislasovu střelu už byl ale krátký. Duffy sice zdánlivě zastavil rozvíjející se protiútok, avšak míč se dostal jen k Brooksovi. Ten posunul míč doleva právě na Juniora Stanislase, který uzavřel gólový účet tohoto jednostranného zápasu.

Více informací k zápasu

Fulham FC - Everton FC 2:0

13.04.2019 16:00

Góly: 46. Tom Cairney, 69. Ryan Babel

Everton bojuje o sedmé místo, které dost možná bude znamenat účast v evropských pohárech, nyní však na cestě za tímto cílem utrpěl nečekanou porážku. Na půdě sestupujícího Fulhamu se mu vůbec nedařilo a kvůli brankám Cairneyho a Babela prohrál 2:0.

Už první poločas naznačoval, že Toffees čeká při sobotním odpoledni náročná úloha. Po dvaceti minutách hry si totiž na rohový kop naskočil Mitrović, načež měl Pickford plné rukavice práce, aby hlavičku zneškodnil. Tentýž hráč se dostal do obrovské příležitosti chvíli před odchodem do kabin. Přijal míč na boční hranici vápna, posunul si jej lehce na střed a povedenou střelou orazítkoval břevno.

Co se Cottagers nepovedlo v poločase prvním, zvládli v tom druhém. Ihned po návratu ze šaten převzal Babel míč na levém křídle, v plné rychlosti si to s ním namířil do vápna. Následně poslal míč na hranici šestnáctky Tomu Cairneymu, jenž ranou z první na bližší tyč překonal Pickforda a připsal si svou premiérovou branku v tomto ročníku Premier League.

Everton měl šanci na srovnání po hodině hry, když Calvert-Lewin technickým pokusem z levé strany hřiště zkusil ohrozit Ricovu bránu. To se mu povedlo, ale ne tolik, jak by si představoval, míč totiž lízl tyč. A tak se dostalo odměny za povedenou asistenci na druhé straně Ryanu Babelovi. Ten na půlce dostal přihrávku do běhu od Mitroviće, míč si předkopl, tváří v tvář Pickfordovi jej přehodil a rozvlnil síť.

První vítězství Fulhamu od konce ledna a první body po devíti neúspěšných zápasech znamenají, že si víceméně pojistil předposlední příčku před Huddersfieldem. Toffees na sedmé místo ztrácejí jediný bod, avšak Watford se stejným ziskem má ještě dvě utkání k dobru.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Wolverhampton Wanderers 3:1

13.04.2019 16:00

Góly: 2. Nathan Redmond, 30. Nathan Redmond, 71. Shane Long - 28. Willy Boly

Léčba Ralphem Hasenhüttlem funguje se vším všudy. Southampton si proti nováčkovi z Wolverhamptonu připsal po výsledku 3:1 již třetí výhru z posledních čtyř kol a dokázal se tak v závěru sezony odpoutat od sestupového pásma na vzdálenost luxusních osmi bodů. Hosté naopak jen navázali na bolestné zklamání ze semifinále FA Cupu a komplikují si situaci v boji o sedmou příčku.

Hrdinou sobotního odpoledne na stadionu St. Mary’s byl domácí Nathan Redmond jakožto autor dvou branek, jehož devatenáct minut před koncem doplnil pojišťovací trefou Shane Long. Pro irského útočníka se jedná o nebývalé střelecké zmrtvýchvstání, neboť se prosadil ve dvou po sobě jdoucích ligových zápasech, a to poprvé od května 2016.

Saints do zápasu naskočili po hlavě a za svou aktivitu se dočkali průlomu skóre hned ve druhé minutě. Josh Sims ve svém vůbec prvním ligovém startu v této sezoně využil prostoru na pravé straně a předložil ideální pas na Nathana Redmonda, jenž v zakončení nezaváhal. Wolverhampton se pokoušel o okamžitou odpověď prostřednictvím Dendonckera s Jiménezem, ovšem v prvním případě šlo o pokus mimo a s přízemní ranou mexického forvarda si brankář Gunn dokázal poradit.

Krátce před uplynutím půlhodiny hry se Wolves srovnání skutečně dočkali, jenže jejich radost měla jepičí život. Na zásah Wilfrieda Bolyho z rohového kopu totiž dokázali domácí bezprostředně odpovědět necelé dvě minuty nato. O jemný oblouček přes padajícího Ruie Patrícia se postaral muž zápasu Redmond, jemuž opět připravil palebnou pozici aktivní Sims, který vzápětí sám mohl přidat další gól ještě do přestávky - v obou případech však ze slibných pozic minul.

Po změně stran se sice hosté zlepšili a útočníci Jota s Jiménezem měli na kopačkách šance na vyrovnání, jenže shodně netrefili prostor mezi třemi tyčemi a místo stavu 2:2 záhy platilo dvoubrankové vedení Southamptonu. Ve zmatku po rohovém kopu se prosadil střídající Shane Long především díky výtečné práci Mayi Yoshidy a japonský stoper mohl vzápětí přidat do branky Wolves ještě jednu branku, ovšem tentokráte jej zblízka vychytal Patrício. Přesto Saints slaví klíčovou výhru 3:1, díky níž mají setrvání v nejvyšší anglické soutěži na dosah. Wolves naopak zůstávají osmí.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Cardiff City 2:0

13.04.2019 16:00

Góly: 31. Chris Wood, 90+2. Chris Wood

Tenhle zápas byl pro Cardiff naprosto stěžejní. A jak důležitý byl, tak moc bolí, že si z něj neodváží ani bod. Velšanům utekl první poločas, ve kterém se mohli domácí ujmout několikanásobného vedení. Nakonec stačil jeden gól Chrise Wooda, jenž v závěru zaskóroval znovu. Neil Warnock byl opět velmi rozrušený, naopak Burnley je po vítězství 2:0 prakticky zachráněno.

Vymalováno mohlo být hned v úvodu, když do vápna Cardiffu přilétl z levé strany vysoký míč a jakýmsi způsobem se odrazil k volnému Chrisu Woodovi. Ten ovšem tentokrát neprokázal instinkt zabijáka a hlavou poslal míč jen do tyčky. První střelu na branku vyprodukovali domácí, jmenovitě Josh Murphy, asi nejaktivnější ofenzivní hráč úvodního dějství. Jeho rána ale nebyla prudká a Heaton ji s klidem kryl. Podobně dopadl pokus Ashleyho Barnese, na němž si pro změnu smlsnul Etheridge.

Hodně starostí měl filipínský gólman s Westwoodem, který se během deseti minut dostal dvakrát do samostatného úniku. V obou případech ale souboj vyhrál Etheridge. Překonal ho až Chris Wood, který se trestuhodně osamocený pohyboval ve vápně po rohu McNeila. Jako vynikající hlavičkář neměl problém merunu uklidit do brány.

Krátce po změně stran si celý Cardiff, tak jako před dvěma týdny, zase stěžoval na rozhodčí. Ben Mee totiž během jediné minuty zahrál dvakrát ve vápně rukou, ale Mike Dean nakonec po dlouhém rozmýšlení penaltu neodpískal. V prvním případě si totiž Mee srazil míč na ruku sám, poté byl obránce příliš blízko střelce, než aby s její polohou cokoli mohl udělat.

Burnley bylo po situaci nervózní, a to byla pro Cardiff možnost udeřit. Jenže Arter po nahrávce Hoiletta svou střelou "jen" olízl břevno a po nějakých deseti minutách spálil obří šanci sám Junior Hoilett. Míč mu na penaltu přihrál Zohore a kanadský reprezentant byl na puntíku úplně sám. Míč ale napálil daleko na tribunu.

A jak plynul čas, Cardiff se ze hry vytrácel. V posledních dvaceti minutách už to Velšané prakticky vzdali a zápas se dohrával. V nastaveném čase se pak hvězda utkání Dwight McNeil protáhl kolem dvou obránců, utekl jim k vápnu a pak s nešťastnou pomocí Mangy naservíroval míč před prázdnou branku Woodovi. 2:0, hotovo, šmitec.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Huddersfield Town 4:0

13.04.2019 13:30

Góly: 24. Victor Wanyama, 27. Lucas Moura, 87. Lucas Moura, 90+3. Lucas Moura

Nový stadion Tottenhamu Hotspur zná svého prvního autora hattricku. Stal se jím Lucas Moura, jenž byl hlavním aktérem dominantní výhry Spurs nad Huddersfieldem v poměru 4:0, díky čemuž londýnský celek přinejmenším na jeden den poskočil zpět na třetí místo v tabulce.

Při zraněních Harryho Kanea, Deleho Alliho a zaslouženého odpočinku na lavičce náhradníků pro Heung-Mina Sona nabídl Mauricio Pochettino šanci ukázat se i těm, kteří obvykle v základní sestavě nefigurují. Právě Moura se zaskvěl nejvíce, ovšem jedním gólem přispěl k výhře také Victor Wanyama a ani forvard Fernando Llorente se na trávníku neztratil. Spurs si tak po dlouhé době vychutnali pohodové vítězství, byť šlo o střetnutí se suverénně nejhorším celkem této sezony Premier League.

Úvodní tlak Tottenhamu sice okamžitý průlom skóre nepřinesl, ovšem po dvaceti minutách přišly dva slepené góly a jakékoli náznaky nervozity domácích v publiku či na hřišti byly rázem pryč. Llorente udržel na uzdě dva obránce soupeře a posunul míč Wanyamovi, jenž šikovně obešel brankáře Hamera a skóroval svůj vůbec první gól sezony. Ani ne tři minuty nato pak výpad Moussy Sissoka rozložil huddersfieldskou obranu a Lucas Moura si s následnou pobídkou poradil suverénním způsobem.

Opakovaně se na listinu střelců pokoušel dostat i aktivní Llorente, jenže v největších příležitostech buď těsně minul, anebo orazítkoval břevno, jak se stalo krátce po změně stran. Hosté poprvé vážněji zahrozili v 65. minutě, kdy se do samostatného úniku vyřítil Karlan Grant, ale na Huga Llorise si nepřišel.

Když už se zdálo, že Huddersfield přece jen dokáže utkání zdramatizovat zásahem Bacuny, Lloris opět vytáhl špičkový zákrok a dokázal vytěsnit povedený přímý kop do brankové konstrukce. Místo toho tak v samém závěru akorát Spurs svůj náskok navýšili, což se v konečném zúčtování ligové tabulky může hodit dvojnásob. V rychlém sledu za sebou se dvakrát prosadil Moura, jemuž připravili palebnou pozici Eriksen se střídajícím Sonem, a brazilský forvard tak ve velkém stylu skóroval hattrick a stanovil konečné skóre 4:0.

Více informací k zápasu

Leicester City - Newcastle United 0:1

12.04.2019 21:00

Góly: 32. Ayoze Pérez

Jestliže příznivci Newcastlu stále nervózně pokukovali do tabulky na vzdálenost od sestupových příček, nyní si již mohou skutečně vydechnout. Magpies totiž zlomili sérii tří zápasů bez vítězství poněkud překvapivě na půdě rozjetého Leicesteru a přibrzdili Brendanu Rodgersovi skvělý vstup do angažmá. O jediný gól zápasu se po půlhodině hry postaral Ayoze Pérez.

Momentální odstup Newcastlu od osmnáctého místa činí rovných deset bodů, což Strakám ještě nedodává definitivní jistotu setrvání v Premier League, ovšem jejich možný pád se již nachází v ryze teoretické rovině. To Leicester po čtyřech vítězstvích v řadě utrpěl nepříjemnou ztrátu v honbě za sedmým místem, jež může znamenat postup do příštího ročníku Evropské ligy. V případě obzvláště nepříznivých výsledků svých rivalů mohou Foxes po tomto kole dokonce spadnout až na desátou příčku.

Hosté od úvodních minut potvrzovali, že jejich organizovaná defenziva bude pro soupeře pořádný oříšek, avšak navíc k tomu na rozdíl od předešlého venkovního vystoupení na Arsenalu přidali i nefalšovanou útočnou nadstavbu. Ze hry uběhla sotva čtvrthodina, když Salomon Rondón povedeným přímým kopem orazítkoval břevno, a další čtvrthodinku nato se již hráči Magpies dočkali. Matt Ritchie svým typickým ostrým centrem z levé strany našel Ayozeho Péreze, jenž předskočil kapitána Morgana a parádní hlavičkou nedovolil zachránit situaci z pohledu domácích ani Kasperu Schmeichelovi.

Zaskočení hráči Leicesteru se do přestávky takřka na nic nezmohli a ani po změně stran se na tom zprvu nic nezměnilo. Když už se s přibývajícími minutami Foxes povedlo navýšit herní tempo za cenu otevření obrany, nechybělo mnoho a aktivní Pérez skóroval podruhé z rychlého brejku. Až deset minut před koncem mohl nadšení hostí zchladit Jamie Vardy, jemuž předložil slibnou pobídku k vyrovnání Youri Tielemans, avšak anglický forvard nepotvrdil výtečnou střeleckou formu z posledních týdnů a zbrkle sám před Dúbravkou poslal míč příliš vysoko. Nic lepšího si již domácí nevytvořili, a tak důležitou výhru 1:0 slaví svěřenci Rafaela Beníteze.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC34267177:2085
2.Manchester City33272486:2283
3.Tottenham Hotspur332211064:3467
4.Arsenal FC33206766:4066
5.Chelsea FC34206857:3666
6.Manchester United33197763:4464
7.Leicester City341451546:4547
8.Wolverhampton Wanderers331381241:4247
9.Everton FC341371446:4446
10.Watford FC331371347:4846
11.West Ham United341261642:5242
12.AFC Bournemouth341251749:6141
13.Crystal Palace341161740:4639
14.Burnley FC341161742:6039
15.Newcastle United341081632:4338
16.Southampton FC33991539:5436
17.Brighton & Hove Albion32961732:5133
18.Cardiff City33842128:6328
19.Fulham FC34552432:7620
20.Huddersfield Town34352619:6714

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (453)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele