34. kolo
14.04.2019 17:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Fotbalové představení rozhodl Salah, Liverpool porazil Chelsea 2:0

Takhle by to nějak mělo vypadat, když se potkají dva prvotřídní kluby. Vysoký presink, kvalitní brejky, dobrá technika a krásné individuální akce. Edena Hazarda dnes předčil Mohamed Salah; zatímco belgická superstar ve dvou gólových šancích selhala, Salah měl prsty v obou brankách Liverpoolu a udržel svůj mančaft v boji o titul.

Už od úvodu se bylo na co dívat, výbornou atmosféru na Anfield Road umocnilo i vysoké tempo, které živili především domácí. Největší šanci první půle měl už v páté minutě Salah, ale na zadní tyči po Saného centru pálil jen do Kepy. Chelsea hrozila především z protiútoků, hezky se koukalo na spolupráci Hazarda s Willianem, kteří operovali na hrotu místo ryzí devítky.

Solidní první poločas ze strany Chelsea ale vyšel vniveč, protože Liverpool během osmi minut druhého dějství rozhodli zápas. Jmenovitě Mohamed Salah. Ten si nejdřív narazil s Firminem, ve vápně fyzicky odpravil Emersona a Henderson mohl servírovat míč na hlavu volného Maného. Druhý gól obstaral egyptský faraon sám fenomenální pumelicí levačkou zpoza vápna, která nádherně zaplula pod břevno.

Chelsea tahle hrozivá pasáž paradoxně nakopla a do deseti minut mohlo být klidně vyrovnáno. To by ale skvěle hrající Eden Hazard musel být v zakončení nemilosrdný. Emersonův parádní míč za obranu si sice skvěle zpracoval, jenže trefil jen tyčku. O minutu později opět unikl ofenzivní pasti a našel si perfektní centr od Williana - střela mu ale nesedla a Alisson dokázal zakročit.

Parádní pasáž Chelsea pokračovala i nadále, avšak bez úspěchu. Azpilicueta pronikl do vápna, jenže nepřesně přihrál. Po chvíli se ve vápně zjevil střídající Higuaín, který pro změnu ztroskotal na Van Dijkovi. Kloppovi na lajně div nepraskla cévka, v dalším průběhu se už ale mohl uklidnit. Liverpool se chopil otěží zápasu a už je do konce nepustil.

Činit se naopak musel Kepa, protože Chelsea vypadla z tempa a dobrých dvacet minut se zase jenom bránila. Liverpool mohl udeřit Salahem, nebezpečně se dral do vápna Alexander-Arnold a nakonec se z otočky pokoušel zakončit Firmino. Ve všech případech ale dobře zakročil gólman Kepa.

Deset minut před koncem jsme se dočkali i potřebného podklouznutí. Diváky potěšil Andy Robertson, ale míč se po jeho chybě dostal k Higuaínovi, před nímž stál připravený obranný šik. Odkaz Demby Ba zůstal nenaplněný a skóre už se do konce utkání nezměnilo. Liverpool se dál pere o titul takřka bok po boku s Man City, zatímco Chelsea opět v boji o top čtyřku ztratila.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (18)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
El Cid z City

Jasná jednička.

Reagovat
John Obi Mikel

1:2 (Salah - Rüdiger, Pedro)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

0:2, Henderson podklouzne a rozhodne Higuaín

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Assassin11

1:1

Reagovat
Zajda

Ustohal jdi se vycpat. "Ale prosím vás, vždyť Liverpool o ten titul zas tolikrát nebojoval..." To má být jako výsměch, nebo co? Hnus!

Reagovat
Usty

Než výsměch, spíš rýpnutí s úsměvem Vždyť já letos ten titul Liverpoolu přeju

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Jsou tam rýpance na obě strany.

Reagovat
Zajda

No dobře, beru to

Reagovat
John Obi Mikel

Jsou tam rýpance na obě strany.

Reagovat
LokoLFC

Z Maného je opět Sané.

Reagovat
smazaný uživatel

Willian, Jorginho ti dvaja su uplne mimo...najhorsie je ako to maju vsetci na haku prehraju dolezity zapas o LM a smeju sa ako kkti vsetci...vyhadzal by som vsetkych hracov z klubu az na Azpiho, Kantého, RLC a CHO

Reagovat
danielfc

Ten zápas k dobru má ManCity ešte odohrať na Old Trafford.... takže uvidíme ako to dopadne. Ak ManCity dokáže vyhrať všetky zostávajúce zápasy PL, tak si ten titul zaslúži. Ja budem dúfať, že citizenz ešte zakopnú a LFC, už bez straty kvetinky bude sláviť 12. mája na Anfielde titul!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele