34. kolo
13.04.2019 16:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Brighton nezvládl zápas s Bournemouthem a schytal pětigólový debakl

Hodně nepovedenou sobotu za sebou mají fotbalisté v Brightonu. Ti se chtěli vítězství vzdálit sestupovým příčkám a vyšvihnout do středu tabulky, místo toho však selhali a nechali Bournemouth vstřelit pět branek. Postupně se prosadili Gosling, Fraser, Brooks, Wilson i Stanislas.

Začátek utkání a celý první poločas byl ještě z hlediska Seagulls docela klidný. První inkasovaná branka přišla až ve třiatřicáté minutě, defenziva domácích by se za ni však měla pořádně stydět. Po parádní kombinaci tria King, Wilson a Gosling se k míči dostal poslední jmenovaný a z blízkosti překonal brankáře Ryana. Pro anglického záložníka se jednalo o premiérovou trefu v této sezóně.

Druhý gól padl až po přestávce a stejně jako na ten první, i na tento asistoval Wilson. Wilson přihrál za hranici vápna Ryanu Fraserovi, jenž si míč jedním dotykem posunul a fantastickou střelou z dvaceti metrů poslal míč přímo do šibenice.

Definitivní zlom přišel okolo sedmdesáté minuty. Nejprve Knockaert nesmyslně sestřelil Smithe a po červené kartě se pakoval do sprch. Chvíli na to převzal David Brooks míč na pravé straně hřiště, narazil si s Fraserem a tváří v tvář brankáři Ryanovi uklidil míč do sítě.

Fraser byl ve svém živlu a potvrdil to zanedlouho druhou asistencí. Skotský záložník nacentroval míč na Calluma Wilsona. Ten se otočil kolem obránce a ranou na zadní tyč rozvlnil síť. Pro kanonýra Cherries se jednalo už o dvanáctou branku v této sezóně, což jej posílá mezi deset nejproduktivnějších hráčů v Premier League.

V samotném závěru utkání Ryan vychytal z dobré pozice zakončujícího Solankeho, na Stanislasovu střelu už byl ale krátký. Duffy sice zdánlivě zastavil rozvíjející se protiútok, avšak míč se dostal jen k Brooksovi. Ten posunul míč doleva právě na Juniora Stanislase, který uzavřel gólový účet tohoto jednostranného zápasu.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele