34. kolo
15.04.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal se protrápil k výhře nad Watfordem

Po špičkovém domácím představení proti Neapoli ukázal Arsenal v ligové dohrávce proti Watfordu svou druhou tvář a znovu potvrdil, že venku je londýnský klub jen stínem týmu z Emirates Stadium. Navzdory dalšímu matnému výkonu však Kanonýři tentokráte uspěli a dokonce i venku uhájili vůbec první čisté konto ligové sezony, a to díky bláznivé dvouminutovce v samém úvodu, kdy se zablokováním brankářova odkopu chytře prosadil Aubameyang a vzápětí za zbytečný faul uviděl červenou kartu domácí kapitán Deeney.

Unai Emery se rozhodl šetřit oba vytížené křídelní beky Kolašinace s Maitlandem-Nilesem a místo toho vyrukoval s čtyřčlennou obranou, jejíž součástí byl i mladý Konstantinos Mavropanos, jenž vinou zranění vynechal takřka celou dosavadní sezonu. Bez ohledu na složení sestavy Arsenalu však i tentokráte platilo, že Kanonýři se na stadionech soupeřů trápí a úvodní minuty patřily výhradně domácím.

O to větší šok čekal publikum na Vicarage Road v desáté a jedenácté minutě. Ben Foster zaváhal s rozehrávkou, čehož využil sprintující Pierre-Emerick Aubameyang, který nejenže dokázal odkop brankáře Watfordu zablokovat, ale dokonce jej nasměroval do sítě. Než se opaření domácí příznivci stihli vzpamatovat, takřka okamžitě po restartu hry si Troy Deeney neodpustil při napadání Lucase Torreiry šťouchanec rukou do soupeřova obličeje, za což po krátké konzultaci rozhodčích obdržel červenou kartu.

Katastrofální dvouminutovka však domácí nezlomila, ba naopak. S masivní podporou rozohňěných diváků byl Watford ve zbytku první půle s přehledem lepším týmem na hřišti a opakovaně sahal po vyrovnání. Zatímco Ben Foster mohl nerušeně zpytovat svědomí, Bernd Leno byl přinucen hned ke dvěma špičkovým zákrokům proti tvrdé ráně Cathcarta a přímému kopu Capoueho. Do kabin se tak odcházelo za těsného vedení Arsenalu, ovšem to bylo pro hosty z dosavadního průběhu zápasu jediným pozitivem.

Bezprostředně po změně stran na trávník vyběhl Mesut Özil, jehož nedlouho nato doplnil i Matteo Guendouzi, ovšem ani změny sestavy či rozestavení výrazné zlepšení nepřinášely. Kanonýrům se sice dočasně podařilo protivníka zatlačit a Henrik Mchitarjan měl díky dobré práci Iwobiho dokonce velkou šanci na klíčové pojištění náskoku, jenže tváří v tvář Fosterovi neuspěl a Watford začal znovu vystrkovat růžky. Několik slibných brejků domácích skončilo na nepovedené finální přihrávce či špatném zpracování, což levý bek Masina "vyřešil" takřka dokonalou pumelicí zdálky, která k úlevě plachtícího Lena skončila přesně na spojnici břevna a tyče.

O uklidnění nervózního Arsenalu se mohl postarat Aubameyang, jehož dvakrát hledaly střílené pasy na přední tyči, jenže v prvním případě gabonský forvard na míč těsně nedosáhl a podruhé z ještě lepší pozice ve skluzu branku hrubě netrefil. Utkání tak směřovalo do napínavé koncovky a deset minut před koncem bylo před Lenem opět pořádně rušno. Andre Gray dokonce německého brankáře dokázal obejít, ovšem jeho ránu do odkryté branky stihl zablokovat střídající Maitland-Niles.

Závěrečné minuty už ale hosté přece jen zvládli lépe a mohou tak s pořádnou úlevou slavit velecenné vítězství 1:0 stejně jako své vůbec první čisté konto ligové sezony na půdě soupeře. Kanonýři díky tomu poskočili zpět na čtvrté místo o skóre před Chelsea a jeden bod za třetím Tottenhamem. Watford zůstává desátý, ovšem se ztrátou jediného bodu na sedmý Leicester.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
MCFC_8

2:2

Reagovat
Pharrell

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leno-Mustafi, Koscielny, Monreal-Niles, Guendouzi, Ramsey, Kolasinac-Ozil, Mkhitaryan-Lacazette

1:2. Laca 2x

Reagovat
klvana

Tip EuroFotbal.cz: 2

Prosím vás, přestaňte k previews zápasů Arsenalu psát tip EF a pište tam radši přání EF.cz, když ta preview píšou fanoušci Arsenalu. Minulé kolo tady bylo Everton - Arsenal tip 2 a Chelsea - Newcastle tip 0.

Reagovat
Mikesh

Musíme vyhrát, tip naprosto správný. Já mám naloženou čistou 2.

Reagovat
klvana

Jo, tentokrát to výjimečně vyšlo, protože Watford hrál skoro celý zápas v deseti, ale jinak ty tipy na Arsenal jsou

Reagovat
davered

Pawson, zase

Reagovat
Mikesh

Penalty pro United zase

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele