34. kolo
13.04.2019 16:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Cardiff je po prohře v Burnley jednou nohou v Championship

Tenhle zápas byl pro Cardiff naprosto stěžejní. A jak důležitý byl, tak moc bolí, že si z něj neodváží ani bod. Velšanům utekl první poločas, ve kterém se mohli domácí ujmout několikanásobného vedení. Nakonec stačil jeden gól Chrise Wooda, jenž v závěru zaskóroval znovu. Neil Warnock byl opět velmi rozrušený, naopak Burnley je po vítězství 2:0 prakticky zachráněno.

Vymalováno mohlo být hned v úvodu, když do vápna Cardiffu přilétl z levé strany vysoký míč a jakýmsi způsobem se odrazil k volnému Chrisu Woodovi. Ten ovšem tentokrát neprokázal instinkt zabijáka a hlavou poslal míč jen do tyčky. První střelu na branku vyprodukovali domácí, jmenovitě Josh Murphy, asi nejaktivnější ofenzivní hráč úvodního dějství. Jeho rána ale nebyla prudká a Heaton ji s klidem kryl. Podobně dopadl pokus Ashleyho Barnese, na němž si pro změnu smlsnul Etheridge.

Hodně starostí měl filipínský gólman s Westwoodem, který se během deseti minut dostal dvakrát do samostatného úniku. V obou případech ale souboj vyhrál Etheridge. Překonal ho až Chris Wood, který se trestuhodně osamocený pohyboval ve vápně po rohu McNeila. Jako vynikající hlavičkář neměl problém merunu uklidit do brány.

Krátce po změně stran si celý Cardiff, tak jako před dvěma týdny, zase stěžoval na rozhodčí. Ben Mee totiž během jediné minuty zahrál dvakrát ve vápně rukou, ale Mike Dean nakonec po dlouhém rozmýšlení penaltu neodpískal. V prvním případě si totiž Mee srazil míč na ruku sám, poté byl obránce příliš blízko střelce, než aby s její polohou cokoli mohl udělat.

Burnley bylo po situaci nervózní, a to byla pro Cardiff možnost udeřit. Jenže Arter po nahrávce Hoiletta svou střelou "jen" olízl břevno a po nějakých deseti minutách spálil obří šanci sám Junior Hoilett. Míč mu na penaltu přihrál Zohore a kanadský reprezentant byl na puntíku úplně sám. Míč ale napálil daleko na tribunu.

A jak plynul čas, Cardiff se ze hry vytrácel. V posledních dvaceti minutách už to Velšané prakticky vzdali a zápas se dohrával. V nastaveném čase se pak hvězda utkání Dwight McNeil protáhl kolem dvou obránců, utekl jim k vápnu a pak s nešťastnou pomocí Mangy naservíroval míč před prázdnou branku Woodovi. 2:0, hotovo, šmitec.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele