34. kolo
13.04.2019 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Pogba z puntíku vystřelil United důležitou výhru nad West Hamem

Horko těžko, ale důležité tři body Man Utd nakonec proti West Hamu ukopali. Veškerou parádu obstaral Paul Pogba, který se v tabulce střelců posunul s třinácti góly už do top 10. Svěřenci Oleho Gunnara Solskjaera díky jeho dvěma proměněným penaltám vyhráli 2:1 a přiblížili se čtvrté Chelsea na rozdíl dvou bodů. A teď je míček na straně ostatních....

Bitva o top four nabírá pořádné obrátky. Tottenham se s přesunem na nový stadion probral a vzhledem k losu by měl svou pozici udržet. Naopak Manchester United aktuálně tahá za nejkratší konec a jakákoli ztráta z dnešního duelu by dost možná v konečném účtování znamenala pořádný průšvih.

Domácím zatrhnulo už v desáté minutě, kdy síť rozvlnil Felipe Anderson. Brazilský záložník se ale v momentě Chicharitovy hlavičky nacházel v postavení mimo hru. O chvíli později stáli rozhodčí zase na straně Manchesteru United, tentokrát však možná chybně. Snodgrass se na hranici šestnáctky dostal do souboje s Matou, který z něj odpadl jako zralá hruška.

Pískala se každopádně penalta, kterou Paul Pogba bezpečnou ranou doprostřed brány proměnil. Ba co víc, nepotřeboval k tomu ani svůj typický pomalý rozběh... Na Old Trafford svítilo sluníčko, atmosféra taky nebyla špatná, jen v té finální fázi to drhlo. Na pořádné šance si fanoušci obou celků museli počkat zase až do druhého poločasu.

A začalo se pěkně zhurta. K nevoli diváků v rudém se čtyři minuty po pauze prosadil Felipe Anderson a stav byl zase vyrovnaný. Svůj podíl na tom měl i David De Gea, jehož mizerný výhoz nakonec resultoval v parádní Lanziniho centr a poměrně snadné Brazilcovo zakončení.

Ve zbytku zápasu se o vstřelení vítězné branky snažili hlavně domácí. Rashforda ale vychytal Fabianski, mladíkova hlavička o pár minut později pro změnu mířila nad. Čtvrt hodiny před koncem měl však rozhodnutí na hlavě Antonio, jenže De Gea tentokrát zazářil. A tak vzápětí obranou protekl Martial, Fredericks ho ve vápně zezadu jasně sestřelil... no a Paul Pogba už jen dělal svou práci.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (5)

Přidat komentář
supporter

1:2

Reagovat
MCFC_8

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
OnlyWHU

Prohráli jsme pouze na "penalty". Zvláště ta první nebyla. Pelle odvážně vyhmátl výbornou sestavu, která překvapila aktivitou a nasazením. Byli jsme celkově lepší, a to je s podobným soupeřem výborný. Myslím, že Antonio je teď platnější než Arnie. Zvláště oceňuju jiný výkon nový obrany. Už nám nejde o krk. Bylo by krásný, kdybychom dokázali opakovat hru a třeba i obrat další favority. COYI!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To ma ManU od trenera prikaz bit supera do hlavy?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele