34. kolo
13.04.2019 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Fulham překvapivě uštědřil porážku o Evropu bojujícímu Evertonu

Everton bojuje o sedmé místo, které dost možná bude znamenat účast v evropských pohárech, nyní však na cestě za tímto cílem utrpěl nečekanou porážku. Na půdě sestupujícího Fulhamu se mu vůbec nedařilo a kvůli brankám Cairneyho a Babela prohrál 2:0.

Už první poločas naznačoval, že Toffees čeká při sobotním odpoledni náročná úloha. Po dvaceti minutách hry si totiž na rohový kop naskočil Mitrović, načež měl Pickford plné rukavice práce, aby hlavičku zneškodnil. Tentýž hráč se dostal do obrovské příležitosti chvíli před odchodem do kabin. Přijal míč na boční hranici vápna, posunul si jej lehce na střed a povedenou střelou orazítkoval břevno.

Co se Cottagers nepovedlo v poločase prvním, zvládli v tom druhém. Ihned po návratu ze šaten převzal Babel míč na levém křídle, v plné rychlosti si to s ním namířil do vápna. Následně poslal míč na hranici šestnáctky Tomu Cairneymu, jenž ranou z první na bližší tyč překonal Pickforda a připsal si svou premiérovou branku v tomto ročníku Premier League.

Everton měl šanci na srovnání po hodině hry, když Calvert-Lewin technickým pokusem z levé strany hřiště zkusil ohrozit Ricovu bránu. To se mu povedlo, ale ne tolik, jak by si představoval, míč totiž lízl tyč. A tak se dostalo odměny za povedenou asistenci na druhé straně Ryanu Babelovi. Ten na půlce dostal přihrávku do běhu od Mitroviće, míč si předkopl, tváří v tvář Pickfordovi jej přehodil a rozvlnil síť.

První vítězství Fulhamu od konce ledna a první body po devíti neúspěšných zápasech znamenají, že si víceméně pojistil předposlední příčku před Huddersfieldem. Toffees na sedmé místo ztrácejí jediný bod, avšak Watford se stejným ziskem má ještě dvě utkání k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele