34. kolo
13.04.2019 13:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham díky Lucasově hattricku rozstřílel Huddersfield 4:0

Nový stadion Tottenhamu Hotspur zná svého prvního autora hattricku. Stal se jím Lucas Moura, jenž byl hlavním aktérem dominantní výhry Spurs nad Huddersfieldem v poměru 4:0, díky čemuž londýnský celek přinejmenším na jeden den poskočil zpět na třetí místo v tabulce.

Při zraněních Harryho Kanea, Deleho Alliho a zaslouženého odpočinku na lavičce náhradníků pro Heung-Mina Sona nabídl Mauricio Pochettino šanci ukázat se i těm, kteří obvykle v základní sestavě nefigurují. Právě Moura se zaskvěl nejvíce, ovšem jedním gólem přispěl k výhře také Victor Wanyama a ani forvard Fernando Llorente se na trávníku neztratil. Spurs si tak po dlouhé době vychutnali pohodové vítězství, byť šlo o střetnutí se suverénně nejhorším celkem této sezony Premier League.

Úvodní tlak Tottenhamu sice okamžitý průlom skóre nepřinesl, ovšem po dvaceti minutách přišly dva slepené góly a jakékoli náznaky nervozity domácích v publiku či na hřišti byly rázem pryč. Llorente udržel na uzdě dva obránce soupeře a posunul míč Wanyamovi, jenž šikovně obešel brankáře Hamera a skóroval svůj vůbec první gól sezony. Ani ne tři minuty nato pak výpad Moussy Sissoka rozložil huddersfieldskou obranu a Lucas Moura si s následnou pobídkou poradil suverénním způsobem.

Opakovaně se na listinu střelců pokoušel dostat i aktivní Llorente, jenže v největších příležitostech buď těsně minul, anebo orazítkoval břevno, jak se stalo krátce po změně stran. Hosté poprvé vážněji zahrozili v 65. minutě, kdy se do samostatného úniku vyřítil Karlan Grant, ale na Huga Llorise si nepřišel.

Když už se zdálo, že Huddersfield přece jen dokáže utkání zdramatizovat zásahem Bacuny, Lloris opět vytáhl špičkový zákrok a dokázal vytěsnit povedený přímý kop do brankové konstrukce. Místo toho tak v samém závěru akorát Spurs svůj náskok navýšili, což se v konečném zúčtování ligové tabulky může hodit dvojnásob. V rychlém sledu za sebou se dvakrát prosadil Moura, jemuž připravili palebnou pozici Eriksen se střídajícím Sonem, a brazilský forvard tak ve velkém stylu skóroval hattrick a stanovil konečné skóre 4:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Walker-Peters, Davinson, Vertonghen, Davies - Wanyama, Winks - Lucas, Eriksen, Son - Llorente

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat
TerriersSKCZ
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele