34. kolo
13.04.2019 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Saints si vyšlápli na Wolverhampton a sahají po jistotě záchrany

Léčba Ralphem Hasenhüttlem funguje se vším všudy. Southampton si proti nováčkovi z Wolverhamptonu připsal po výsledku 3:1 již třetí výhru z posledních čtyř kol a dokázal se tak v závěru sezony odpoutat od sestupového pásma na vzdálenost luxusních osmi bodů. Hosté naopak jen navázali na bolestné zklamání ze semifinále FA Cupu a komplikují si situaci v boji o sedmou příčku.

Hrdinou sobotního odpoledne na stadionu St. Mary’s byl domácí Nathan Redmond jakožto autor dvou branek, jehož devatenáct minut před koncem doplnil pojišťovací trefou Shane Long. Pro irského útočníka se jedná o nebývalé střelecké zmrtvýchvstání, neboť se prosadil ve dvou po sobě jdoucích ligových zápasech, a to poprvé od května 2016.

Saints do zápasu naskočili po hlavě a za svou aktivitu se dočkali průlomu skóre hned ve druhé minutě. Josh Sims ve svém vůbec prvním ligovém startu v této sezoně využil prostoru na pravé straně a předložil ideální pas na Nathana Redmonda, jenž v zakončení nezaváhal. Wolverhampton se pokoušel o okamžitou odpověď prostřednictvím Dendonckera s Jiménezem, ovšem v prvním případě šlo o pokus mimo a s přízemní ranou mexického forvarda si brankář Gunn dokázal poradit.

Krátce před uplynutím půlhodiny hry se Wolves srovnání skutečně dočkali, jenže jejich radost měla jepičí život. Na zásah Wilfrieda Bolyho z rohového kopu totiž dokázali domácí bezprostředně odpovědět necelé dvě minuty nato. O jemný oblouček přes padajícího Ruie Patrícia se postaral muž zápasu Redmond, jemuž opět připravil palebnou pozici aktivní Sims, který vzápětí sám mohl přidat další gól ještě do přestávky - v obou případech však ze slibných pozic minul.

Po změně stran se sice hosté zlepšili a útočníci Jota s Jiménezem měli na kopačkách šance na vyrovnání, jenže shodně netrefili prostor mezi třemi tyčemi a místo stavu 2:2 záhy platilo dvoubrankové vedení Southamptonu. Ve zmatku po rohovém kopu se prosadil střídající Shane Long především díky výtečné práci Mayi Yoshidy a japonský stoper mohl vzápětí přidat do branky Wolves ještě jednu branku, ovšem tentokráte jej zblízka vychytal Patrício. Přesto Saints slaví klíčovou výhru 3:1, díky níž mají setrvání v nejvyšší anglické soutěži na dosah. Wolves naopak zůstávají osmí.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MCFC_8

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele