Premier League - preview 34. kola

12.04.2019, 08:40, aktualizováno 15.04.2019, 08:19
Previews
Londýnské derby zakončí další kolo anglické ligy a o co hrát má především Arsenal. Ten stále bojuje o elitní čtyřku a před duelem na půdě Watfordu ho pod tlak dostali dva konkurenti, o víkendu totiž braly tři body Tottenham a Manchester United...
Watford FC - Arsenal FC  (pondělí 21:00)
Pondělní dohrávka čtyřiatřicátého kola nabídne duel Watfordu s Arsenalem, který slibuje atraktivní podívanou s obtížně odhadnutelným rozuzlením. Domácí Hornets totiž prožívají navýsost podařenou sezonu, kterou kromě ligového boje o sedmé místo podtrhli také účasti ve finále FA Cupu, zatímco Arsenal platí za papírového favorita, který se však dlouhodobě na stadionech soupeřů trápí, a dokonce za celou dosavadní sezonu neuhájil venku ani jedno jediné čisté konto.

Díky nedělní prohře Chelsea proti Liverpoolu má Arsenal v případě vlastní výhry otevřenou cestu k okamžitému návratu na klíčové čtvrté místo o skóre před Chelsea a s dvoubodovým polštářem na Manchester United. O bodík více pak mají v tuhém boji o postup do příštího ročníku Ligy mistrů severolondýnští rivalové z Tottenhamu. Také Watford má ale v Premier League stále o co hrát, neboť v případě jeho prohry ve zmíněném finále FA Cupu proti Manchesteru City se vstupenka do Evropské ligy přesune právě na sedmou ligovou příčku, od níž tým Javiho Gracii dělí momentálně jediný bod, přestože je Watford aktuálně až desátý.

Bídu na cestách Kanonýři jen potvrdili v minulém kole porážkou na půdě Evertonu a jejich slibně rozehraná sezona může rychle vzít za své, pokud potíže s venkovními zápasy londýnský celek urychleně nenapraví. Trenér Unai Emery si však stojí za tím, že v hlavách hráčů žádný problém nevězí a vyzval své svěřence, aby stávající černou sérii zlomili. Arsenal si již stihl spravit chuť ve čtvrtek, když ve čtvrtfinále Evropské ligy potvrdil naopak excelentní domácí formu a vyšlápl si na Neapol výhrou 2:0.

Jelikož odveta v Itálii proběhne již v tomto týdnu opět ve čtvrtek, lze očekávat, že španělský kouč učiní v sestavě několik změn. Přinejmenším jedna bude vynucená, neboť Sokratis Papastathopoulos si musí odpykat dvouzápasový trest za deset udělených žlutých karet. Účast Granita Xhaky pak nadále zůstává nejistá, byť švýcarský záložník se již vrátil do tréninkového procesu.

Na straně domácích zůstává mimo hru trio Holebas, Quina a Cleverley, přičemž do branky by se měl vrátit Ben Foster, jenž v FA Cupu přepouští místo Heurelhovi Gomesovi. Jak Gérard Deulofeu, tak Kiko Femenía by po celém týdnu v plném tréninku měli být připraveni naskočit.
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Femenía, Mariappa, Cathcart, Masina - Hughes, Capoue, Doucouré, Pereyra - Deulofeu, Deeney
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Mustafi, Koscielny, Monreal - Maitland-Niles, Torreira, Guendouzi, Kolašinac - Mchitarjan, Iwobi - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.71 - 2.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Manchester City  (neděle 15:05)
Fotbalistům Manchesteru City se příliš nepovedl úterní zápas Ligy mistrů na novém stadionu Tottenhamu a v příštím týdnu se pokusí dvojutkání otočit, předtím ale ještě musí zvládnout ligové kolo na půdě Crystal Palace a udržet se ve výhodnější pozici oproti Liverpoolu.

Eagles mají v poslední době poměrně solidní výsledky a až na drobné výpadky zvládají důležitá utkání. Naposledy uspěli v Newcastlu v souboji s tabulkovým konkurentem, a to zásluhou Milivojevićovi penalty v závěrečné desetiminutovce. Důkazem jejich narůstající formy je i pohled na tabulku posledních deseti zápasů, v níž Orli figurují na šesté příčce, dokonce výše než Spurs. Na druhou stranu, v domácí tabulce se aktuálně nachází na předposledním místě, méně bodů získal jen Huddersfield. Co se týče branek, nejlepším střelcem je s jedenácti trefami právě penaltový exekutor Milivojević (z toho deset z penalt) následovaný osmibrankovým Zahou. Kdo se prosadí příště, bude do statistik zapsán jako autor jubilejní osmisté branky Crystal Palace v nejvyšší soutěži. Roy Hodgson bude postrádat zraněné Tomkinse a Sakha, po nemoci se vrací Meyer.

Manchester City se na dlouhou dobu naladil do velké formy a od konce ledna zvítězil napříč soutěžemi čtrnáctkrát v řadě včetně nadělení šesti gólů Chelsea a dokonce sedmi Schalke, mašina se však zasekla v úterý, kdy prohrál na půdě Tottenhamu 1:0. Předtím Citizens zvládli postoupit do finále FA Cupu přes Brighton a udrželi šest čistých kont v sedmi ligových zápasech.

Útočnou oporou Pepa Guardioly a jeho mužstva je nejlepší střelec ligy Sergio Agüero, který se může po Alanu Shearerovi stát teprve druhým fotbalistou, jenž v Premier League nasbírá alespoň dvacet branek v šesti různých sezónách. Chybět by bleděmodrým mohli Bernardo Silva a Zinchenko, po dlouhé době by se mohl na hřišti objevit Mendy.

Lavička Citizens si uvědomuje, že jejich celek nečeká v neděli nic lehkého. "Selhust Park je vždycky náročným místem kvůli kvalitě domácích hráčů. Roy Hodgson je zkušený manažer, který působil v mnoha zemích a ví, jak zvládnout těžké situace. Nikdo si nemyslel, že by mohl zůstat déle než minulou sezónu, a jemu se daří i v tomto ročníku," říká španělský manažer Guardiola.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Wan-Bissaka, Dann, Kelly, van Aanholt - Townsend, McArthur, Milivojević, Kouyaté, Schlupp - Zaha
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Stones, Laporte, Danilo - De Bruyne, Fernandinho, D. Silva - B. Silva, Jesus, Sterling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.90 - 7.14 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Liverpool FC - Chelsea FC  (neděle 17:30)
Tohle už tady jednou bylo. Liverpool bojoval o titul a na Anfield přijela Chelsea. Ptáte se, kdy to bylo? Ale prosím vás, vždyť Liverpool o ten titul zas tolikrát nebojoval... Gerrardovo uklouznutí trčí v pamětech fanoušků Reds až příliš silně, že už by snad bylo zapotřebí tyhle vzpomínky něčím nahradit. No a zatímco svěřenci Jürgena Kloppa mají stabilně výbornou formu, s Chelsea je to tradičně takové všelijaké.

Jasně, když se člověk podívá na poslední zápasy Blues, musí si říkat, že to je jinačí válec. Chelsea vyhrála čtyři soutěžní zápasy v řadě a z minulých deseti klání má uspěla hned osmkrát. Jenže když se jeden podívá blíž, vidí nedávný průšvih na Evertonu, podobně hrůzný výkon na Cardiffu, který skončil vítězstvím jen zásluhou sudích... No a na té Slavii to žádná hitparáda taky nebyla.

Chelsea to prostě venku nelepí - a na světě je jen málo stadionů, kde se protivníkům hraje hůř než na Anfieldu. Proto je Liverpool jasným favoritem. Důvodem je i to, že na rozdíl od Mourinha v sezóně 2013/14, Sarri neoplývá pragmatickou schopností destrukce čistě za účelem výsledku. Finále ligového poháru proti Manchesteru City budiž spíš výjimkou z pravidla.

Zastavme se konečně slovem i u liverpoolských. Kloppo už svoje borce objímá dost dlouho bez pauzy, Reds neprohrály víc než tři měsíce a na psychice je to znát. Proti Portu to ze strany Liverpoolu nebylo úplně ideální, ale pohodlné vítězství 2:0 stejně vyrobili. Natáhli tak mimochodem vítěznou sérii na šest zápasů a na rozdíl od Manchesteru City se na ligu naladili výborně.

V Premier League teď sice vedou o sympatické dva bodíky právě před Citizens, jenže ti mají oproti Liverpoolu zápas k dobru. Když k tomu přičteme mimořádné skóre Guardiolova týmu, zjistíme, že jsou Salah, Mané a spol. o jednu regulérní výhru pozadu. Zkrátka a dobře, musí všechny své zápasy vyhrát a doufat, že Man City aspoň jednou ztratí. Velmi náročná šichta...

První krok bude moct Klopp a jeho grupa udělat téměř v plném složení. Chybí jen Oxlade-Chamberlain, který bude fyzičku nabírat asi až do začátku příštího ročníku. Nad Lallanou pak visí otazník, ale to asi stejně z hlediska základní sestavy nehraje roli. No a u Chelsea je marodka vymetená dokonce úplně. Jen houšť!
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Henderson - Salah, Firmino, Mané
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - Azpilicueta, Rüdiger, Luiz, Emerson - Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek - Hudson-Odoi, Higuaín, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.80 - 5.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Huddersfield Town  (sobota 13:30)
Třicáté čtvrté kolo bude krátce po sobotním obědě zahájeno duelem, který by podle papírových předpokladů měl být naprosto jednoznačnou záležitostí. Momentálně čtvrtý Tottenham totiž na svém novém svatostánku přivítá beznadějně poslední Huddersfield, který se stal prvním jistým sestupujícím. Hosté tak ve zbytku ročníku bojují maximálně tak o zachování své cti, svůj druholigový osud však již zvrátit nemohou.

Pro Tottenham přichází tento řekněme jednodušší zápas v pravý čas. V týdnu totiž svěřenci Mauricia Pochettina vyráží k odvetě čtvrtfinále Champions League na půdu Manchesteru City, kam si povezou nadějný jednobrankový náskok. V úterý navíc přišli o Harryho Kanea - hvězdný kanonýr Tottenhamu utrpěl další zranění kotníku, které by ho s největší pravděpodobností mělo vyřadit až do konce sezóny. Pro Spurs se nejednalo o jedinou zdravotní komplikaci - Dele Alli si pro změnu zlomil ruku, záložník domácích by ale měl být pro odvetu Ligy mistrů k dispozici a zmeškat by tak měl maximálně sobotní duel s Huddersfieldem. Co se ligové formy Kohoutů týče, ta se v posledním měsíci a půl nedá hodnotit jinak než jako podprůměrná. Ještě v polovině února se Tottenham pohyboval v závěsu za vedoucí dvojicí, od té doby ale přišel pořádný sešup. Prohry s Burnley, Chelsea, Southamptonem a Liverpoolem v kombinaci s remízou s Arsenalem znamenaly, že se Spurs propadli až na čtvrté místo s dvoubodovou ztrátu na třetí Chelsea, která má ale odehráno o zápas navíc.

To Huddersfield vyrovnal neslavný rekord Derby County v podobě nejrychleji potvrzeného sestupu z Premier League. Terriers to taktéž zvládli již po 32. kole s bilancí tří výher, pěti remíz a čtyřiadvaceti porážek. Onen současný bodový zisk v podobě čtrnácti bodů je také jen o tři body lepší, než kolik si na své konto připsali hráči Derby County v roce 2008. Navíc se nedá čekat, že by v závěru soutěže Huddersfield vybojoval mnoho dalších bodů - krom Tottenhamu je ještě čekají výlety na do Liverpoolu a Southamptonu, zatímco doma přivítají Watford a Manchester United.

Tottenham bude v sobotu postrádat Harryho Kanea, mimo dost možná bude i Dele Alli, stoprocentně chybět bude také trojice Aurier, Dier a Lamela. Hosté nemohou využít služeb Isaaca Mbenzy, k dispozici však už bude Laurent Depoitre.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Alderweireld, Sanchez, Vertonghen - Trippier, Sissoko, Wanyama, Davies - Eriksen - Son, Lucas Moura
Huddersfield Town - pravděpodobná sestava:
Hamer - Smith, Schindler, Kongolo, Durm - Bacuna, Hogg - Mooy, Pritchard, Lowe - Grant
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.08 - 17.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - AFC Bournemouth  (sobota 16:00)
Hráče Brightonu čeká anglický týden a na jeho úvod přivítají na domácím stadionu Bournemouth. Ten má sice v tabulce náskok pěti bodů a tří míst, ale také o dva zápasy více odehráno. Nyní se tak Seagulls mohou výrazně přiblížit nejen svému soupeři, ale i záchraně v nejvyšší soutěži.

Brighton nyní neprožívá úspěšné období a nasbíral tři porážky v řadě bez toho, aby vstřelil jedinou branku. Nejprve v ligové soutěži podlehl Southampton a Chelsea, z FA Cupu vypadl před týdnem na Etihad Stadium. Pod manažerem Hughtonem se Rackům může podruhé stát, že prohrají čtyři soutěžní utkání v řadě. To je o to pravděpodobnější, že mají na domácí půdě pouze sedmnáct vstřelených branek, což z nich dělá v tomto ohledu třetí nejhorší tým celé ligy. Nedaří se navíc útočné opoře Murraymu, který již osm ligových utkání v řadě nedal gól - to se mu stalo naposledy před sedmi lety. Brightonu se možná vrátí March, zato Groß bude nadále chybět.

O nutnosti bodového zisku ví i lavička Brightonu. "Nikdo neví, kolik bodů bude stačit k záchraně. Naším cílem musí být bojovat v každém zápase a získat tolik dobrých výsledků, kolik jen budeme moci," říká její šéf Chris Hughton

Nedaří se v poslední době ani Bournemouthu. Ten se sice může soustředit již jen na dlouhodobou soutěž, přesto získal v předchozích devíti zápasech pouhých pět bodů za domácí remízy s Newcastlem a Wolves a vítězství v Huddersfieldu. To byl také jediný bodový zisk v jedenácti předešlých venkovních zápasech. Jedna z porážek přišla i před týdnem proti Burnley, přičemž Cherries sice od čtvrté minuty vedli, ale rychle o náskok přišli. Třesně mají hned dva dvouciferné střelce, ofenzivní úkoly si rozdělují jedenáctibrankoví útočníci Wilson a King, produktivní je i Fraser, který k šesti trefám přidal deset asistencí, což jej dělá třetím nejlepším nahrávačem ligy. Nepříjemností pro hosty jsou i četné absence. Nově nebude k dispozici Diego Rico, který doplní obránce Danielse, Francise a Cooka.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Duffy, Dunk, Bernardo - Bissouma, Stephens, Pröpper - Knockaert, Murray, Jahanbakhsh
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Boruc - Clyne, Mepham, Aké, Smith - Brooks, Gosling, Lerma, Fraser - King - Wilson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.34 - 3.26 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fulham FC - Everton FC  (sobota 16:00)
Velký londýnský čtyřboj v podání Evertonu končí výjezdem na Craven Cottage, kde své zápasy hostí již najisto sestupující Fulham. Ze všech tří předešlých zkoušek vzešli svěřenci Marca Silvy vítězně, přičemž vedle Chelsea, West Hamu a Arsenalu je trápící se Fulham papírově nejsnadnějším soupeřem ze všech jmenovaných. Zatímco domácí se již pomalu, ale jistě připravují na příští ročník v druhé lize, Everton díky excelentnímu vzestupu formy pošilhává po sedmé příčce.

Právě v minulém kole si Cottagers porážkou 1:4 proti Watfordu definitivně zajistili pád zpět do League Championship, přičemž šlo o jejich devátou porážku v řadě a nástupce Slaviši Jokanoviće s Claudiem Ranierim, Scott Parker, nadále čeká na první bodový úspěch během svého krátkého působení v roli dočasného manažera. Zrovna Everton však pro západolondýnský celek není nijak oblíbeným soupeřem, což dokládá bilance posledních deseti vzájemných ligových duelů, v nichž Fulham osmkrát prohrál a jen dvakrát remizoval.

"Po našem vypjatém večeru ve Watfordu se již situace přece jen trochu uklidnila," bilancoval Parker s ohledem na stvrzení sestupu. "Přestože jsme samozřejmě z této sezony zklamaní, jedeme dál. Zbývá ještě pět zápasů a jedním okem již pokukujeme po příštím ročníku. Jedná se pro klub o důležité období, neboť se jej snažíme postavit na příští sezonu, kde chceme znovu uspět."

"Co se týče mé osoby, mnohokrát jsem už řekl, že o mě zde nejde. Chci jen pomoci to tady zlepšit," pokračoval Parker. "Nejdůležitější pro mě je připravit tým, který lidem ukáže organizovanost a víru, což nám snad přinese i nějaké dobré výsledky. Jsem v neustálém kontaktu s majitelem ohledně toho, jak situaci zlepšit. Soustředím se i na dlouhodobé směřování klubu, bez ohledu na to, zda budu jeho manažerem, nebo ne."

Parkerův protějšek Marco Silva měl po nepovedeném vstupu do nového angažmá rovněž nejistou budoucnost, ovšem zmíněné zlepšení v poslední době hraje pro udržení stávajícího kurzu, který může Tofees přinést dokonce kvalifikaci do pohárové Evropy. Pokud liverpoolský klub ukořistí konečné sedmé místo a Manchester City ve finále FA Cupu zdolá Watford, pak se účast v Evropské lize přesune právě do ligové soutěže pro sedmý nejlepší tým.

"Měli bychom hrát evropské poháry každoročně," prohlásil Silva. "Víme, že to není jednoduché, protože po tom samém touží spousta klubů, ale je to něco, co je v našich hlavách a je to naším cílem. Abychom na něj dosáhli, musíme pokračovat v dobré práci, zlepšovat se jako tým a věnovat se kvalitní přípravě."

Zatímco soupiska domácího celku je totožná jako v posledních týdnech, hosté mohou zahýbat se složením stoperské dvojice, kde v minulém kole na poslední chvíli zaskočil za nemocného Keana veterán Phil Jagielka a rozhodl zápas s Arsenalem jediným gólem utkání. Nyní je však Keane opět připraven nastoupit, stejně jako středopolař Morgan Schneiderlin, jenž již vyléčil poranění kotníku.
Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Chambers, Le Marchand, Ream - Christie, Anguissa, Cairney, Bryan - Sessegnon, Mitrović, Babel
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Keane, Zouma, Digne - Gomes, Gueye - Richarlison, Sigurdsson, Bernard - Calvert-Lewin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.94 - 4.15 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Southampton FC - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Po hořkém pohárovém zklamání potřebuje Wolverhampton obrátit pozornost zpět na ligová kolbiště, kde stále zůstává v boji o možnou kvalifikaci do příštího ročníku evropských pohárů. Jeho sobotní soupeř ze Southamptonu však rovněž mocně touží po tříbodovém zisku, aby přinejmenším udržel stávající odstup od sestupového pásma.

Tým Nuna Espírita Santa platí zcela bez pochyby za jedno z nejpříjemnějších překvapení stávajícího ročníku Premier League, neboť z vždy nelehké pozice nováčka zcela s přehledem zvládl přesun o patro výše a s výjimkou Liverpoolu (s nímž se ještě utká v samém závěru sezony) dokázal obrat o body všechny kluby z čela tabulky. Výtečně si Wolves vedli i v FA Cupu, kde po skalpu Manchesteru United sahali ve Wembley po finálové účasti proti Watfordu. Jenže nakonec jim k postupu nestačil ani dvoubrankový náskok a v prodloužení Hornets podlehli 3:2.

"Jsme tým, který chce vždy uspět, takže výsledky náš přístup nijak nemění," prohlásil manažer Wolverhamptonu. "Je třeba se ze všech těchto momentů poučit. V tuto chvíli cítíme hrdost, jsme pyšní na to, čeho jsme dosáhli, ale musíme se dívat kupředu. Southampton je vážně dobrý tým s kvalitními hráči i manažerem. Bude to tuhý soupeř, obzvláště doma, čeká nás těžká výzva."

Saints díky triumfům nad Tottenhamem a Brightonem úspěšně odskočili osmnáctému Cardiffu na rozdíl pěti bodů, ovšem i tak šest kol před koncem jejich záchrana není zdaleka jistá a kouč Ralph Hasenhüttl si dobře uvědomuje kvality svého sobotního protivníka. "Jedná se o jeden z vůbec nejlépe organizovaných týmů v lize. Odvádí letos fantastickou práci, dokázali již porazit spoustu velkých týmů. Jejich formace je podobná jako ta naše, takže půjde o zajímavý zápas i z taktického pohledu."

"Rozhodně nás nečeká nic lehkého, (Wolves) opakovaně ukazují, že mají jasně stanovený plán a dostatečně dobré hráče na to, aby jej zvládli plnit," pokračoval nástupce Marka Hughese na lavičce Saints. "Není náhoda, že jsou v tabulce tak vysoko. Máme za sebou těžké domácí zápasy s Liverpoolem i Tottenhamem, ale pro mě ten s Wolves nebude o nic lehčí."
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Gunn - Bednarek, Yoshida, Vestergaard - Valery, Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg, Betrand - Ings, Redmond
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Saiss, Coady, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves, Moutinho, Jonny - Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.16 - 2.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Burnley FC - Cardiff City  (sobota 16:00)
V závěru sezóny Premier League jde vždycky o hodně. O titul, o poháry a o velké peníze za prémie. Jenže možná největší náboj a punc důležitosti mají zápasy z jiné kategorie. Kategorie záchranářských bitev. Tam, kde jde o holé přežití, jsme často svědky velkých zázraků. A o jeden takový se bude pokoušet Cardiff, jenž tentokrát vyjíždí na hřiště Burnley.

Zní to jako dokonalá upoutávka a lákadlo, kterému však chybí jedna podstatná věc. Peter Crouch byl minulý týden na operaci slepého střeva a proti Cardiffu si nezahraje. Je dokonce možné, že propásne celý zbytek sezóny. Ale o tom až jindy...

Když píšeme o Cardiffu, nemůžeme vynechat jejich nešťastný zápas s Chelsea. Zápas, který dost možná způsobí jejich sestup. Zápas, ve kterém Chelsea vyrovnala až v závěru zápasu z jasného ofsajdu, a nakonec připravila Velšany o všechny body. Začátek great escapu se nekonal a teď už to bude mít Cardiff strašně těžké.

Tým Neila Warnocka ztrácí na záchranu pět bodů a hned čtyřikrát ve zbylých šesti zápasech vyjíždí ven. Doma třeba navíc hostí Liverpool. No, nebudeme to natahovat, pokud nezískají body proti Burnley, jejich situace se bude blížit k nevyhnutelnému sestupu.

To Burnley si v případě vítězství prakticky pojistí setrvání v Premier League. Na osmnáctý Cardiff má náskok osm bodů a další odskok už by na 99 procent znamenal jistotu. Clarets hodně pomohly poslední dvě kola, kdy vyhráli jak proti silnému Wolverhamptonu, tak na půdě nevyrovnaného Bournemouthu.

Ten poslední mač nicméně propásl Phil Bardsley, který si minulý týden rozřízl nohu o roh pingpongového stolu. A jeho stav je s otazníkem i nyní. Vedle Crouche jsou pak mimo hru taky Aaron Lennon nebo Steven Defour.

Cardiff žádná čerstvá poranění neeviduje, z důležitých hráčů prvního týmu marodku zkrášlují pouze Sol Bamba a Callum Paterson. Warnock tak bude v jednom z nejdůležitějších zápasů sezóny moct využít skoro kompletní kádr.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Heaton - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Wood, Barnes
Cardiff City - pravděpodobná sestava:
Etheridge - Peltier, Morrison, Ecuele Manga, Bennett - Hoilett, Gunnarsson, Arter, Murphy - Camarasa - Niasse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.58 - 4.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - West Ham United  (sobota 18:30)
Kam se podělo kouzlo Oleho Gunnara Solskjaera? Jeho série neporazitelnosti narušená jediným zaváháním s PSG byla pro fanoušky Manchesteru United jako lahodný balzám po neutěšených letech minulých. Jenže ouvej, teď United prohráli čtyři z pěti zápasů, vypadli z FA Cupu, na vyřazení jsou i v Lize mistrů a čelo Premier League jim poodskočilo. Co teď?

Řečnická otázka, jasně. Jediná cesta Manchesteru United zpět do formy jde přes vítězství. Podobně jako Chelsea, Arsenal nebo Tottenham, i Rudí ďáblové potřebují hrát za rok Ligu mistrů - cokoli jiného by bylo průšvihem. Jenže teď na tuhle pozici ztrácí tři body, nečeká je zrovna nejsnazší los a momentálně to vypadá, že jsou nejžhavějším kandidátem na to, aby si vytáhli černého Petra.

Do konce sezóny v Premier League hrají ještě na Evertonu, s Man City nebo s Chelsea. Proto si nemohou v žádném případě dovolit ztratit tento víkend proti West Hamu. Hrají doma, Kladiváři nemají zrovna excelentní formu, takže výhra, nebo nic. Doslova, v jejich případě.

West Hamu v preview věnujeme kratší část, protože pro něj sezóna víceméně skončila. Jo, pořád je ve hře sedmé místo, které v případě prohry Watfordu ve finále FA Cupu znamená účast v příštím ročníku Evropské ligy... jenže Hammers ho asi ani nechtějí. Ztrácí na něj pět bodů, přičemž mají o zápas víc.

Poslední týdny se jim ani moc nedaří sbírat body, prohráli doma s Everonem i na půdě Cardiffu. K tomu připočtěme to, že venku ještě v roce 2019 nevyhráli a na Old Trafford už navíc čekají na úspěch deset zápasů v řadě.

Manchesteru budou chybět krajní obránci, Ashley Young i Luke Shaw budou stát kvůli karetnímu trestu. Mimo hru zůstává i Antonio Valencia, který je zraněný - podobně jako Ander Herrera, Eric Bailly či Alexis Sánchez. Otazník visí nad Nemanjou Matićem, jehož trápí nemoc.

West Hamu bude chybět Samir Nasri, protože se minulý týden před zápasem s Chelsea zranil při rozcvičování. Připojuje se tak k Andymu Carrollovi, Winstonu Reidovi nebo Andriji Jarmolenkovi. Naproti tomu Michail Antonio se potížích s kotníkem vrací do hry. Fit už je konečně i Jack Wilshere, jenže tomu chybí zápasová praxe, kterou prozatím získává v rezervním mančaftu.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dalot, Lindelöf, Smalling, Rojo - McTominay, Fred, Pogba - Lingard - Lukaku, Martial
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Fredericks, Balbuena, Ogbonna, Cresswell - Rice - Snodgrass, Noble, Lanzini, Felipe Anderson - Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 6.11 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Newcastle United  (pátek 21:00)
Čtyři výhry v řadě. S takovou sérií v zádech půjdou hráči Leicesteru City do páteční předehrávky 34. kola Premier League proti Newcastlu. Ten pro změnu na vítězství čeká více než měsíc, venku vyhrál naposledy v prosinci.

Hráči Leicesteru střídají podařené šňůry s těmi špatnými, nyní mohou být plni pozitiv. Od porážky na půdě Watfordu se vzchopili a zvítězili čtyřikrát v řadě s celkovým skóre 11:3, naposledy vstřelili čtyři branky Huddersfieldu, když se prosadili Tielemans, Maddison a dvakrát Vardy. Motivaci mají Foxes dozajista velkou. Kromě boje o šanci zahrát si evropské poháry mohou také vyrovnat svou nejdelší vítěznou sérii v historii Premier League, což se jim naposledy povedlo dva roky dozadu. V případě jakéhokoliv bodu navíc překonají svůj zisk z minulé sezóny. Hlavními oporami týmu jsou v posledních zápasech Jamie Vardy a Youri Tielemans. Anglický kanonýr je s patnácti brankami na děleném sedmém místě v pořadí střelců, druhý jmenovaný se podílel na gólu v pěti ze svých šesti předchozích startů. Liškám se po zranění vrací Evans a ve stoperské dvojici jej může doplnit čerstvý otec Maguire, na marodce zůstává Albrighton.

O šancí na účast v mezinárodních soutěžích hovořil i Brendan Rodgers. "Naší prací je zvládnout konec sezóny, abychom mohli něco v létě vybudovat. Budeme odvádět naše maximum v každém zápase, chceme pobavit fanoušky. Chceme, aby přišli na stadion a byli spokojeni s tím, co viděli. O to se snažíme," říká bývalý manažer Liverpoolu.

Newcastle je už sice blízko záchraně, úplně vyhráno ale ještě nemá a výkony z poslední doby bude muset vylepšit. Od začátku března přehráli Magpies doma Everton a remizovali v Bournemouthu, zbylá tři utkání ale ztratili bez toho, aby rozvlnili síť. Naposledy prohráli kvůli penaltě z poslední desetiminutovky doma s Crystal Palace. Proti Strakám stojí také tristní venkovní forma. Dvě výhry na stadionech soupeřů nejsou dobrou vizitkou a hůře na tom jsou jen již jistí sestupující Huddersfield a Fulham. Ofenzivním tahounem týmu je Salomon Rondón, kterého dělí jediná trefa od toho, aby se dostal poprvé v Premier League do dvouciferných čísel. Co se týče absencí, jsou na tom hosté dobře, neboť k dispozici není pouze dlouhodobě zraněný Lejeune.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Maguire, Evans, Chilwell - Ndidi - Gray, Tielemans, Maddison, Barnes - Vardy
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Schär, Lascelles, Dummett - Yedlin, Harden, Ki Sung-yueng, Ritchie - Pérez, Almirón - Rondón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.90 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC33257175:2082
2.Manchester City32262483:2180
3.Chelsea FC33206757:3466
4.Tottenham Hotspur322111060:3464
5.Arsenal FC32196765:4063
6.Manchester United32187761:4361
7.Leicester City331451446:4447
8.Wolverhampton Wanderers321381140:3947
9.Everton FC331371346:4246
10.Watford FC321371247:4746
11.West Ham United331261541:5042
12.Crystal Palace331161639:4339
13.AFC Bournemouth331151744:6138
14.Burnley FC331061740:6036
15.Newcastle United33981631:4335
16.Brighton & Hove Albion31961632:4633
17.Southampton FC32891536:5333
18.Cardiff City32842028:6128
19.Fulham FC33452430:7617
20.Huddersfield Town33352519:6314

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1094)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele