34. kolo
12.04.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leicester City - Newcastle United 0:1

Jestliže příznivci Newcastlu stále nervózně pokukovali do tabulky na vzdálenost od sestupových příček, nyní si již mohou skutečně vydechnout. Magpies totiž zlomili sérii tří zápasů bez vítězství poněkud překvapivě na půdě rozjetého Leicesteru a přibrzdili Brendanu Rodgersovi skvělý vstup do angažmá. O jediný gól zápasu se po půlhodině hry postaral Ayoze Pérez.

Momentální odstup Newcastlu od osmnáctého místa činí rovných deset bodů, což Strakám ještě nedodává definitivní jistotu setrvání v Premier League, ovšem jejich možný pád se již nachází v ryze teoretické rovině. To Leicester po čtyřech vítězstvích v řadě utrpěl nepříjemnou ztrátu v honbě za sedmým místem, jež může znamenat postup do příštího ročníku Evropské ligy. V případě obzvláště nepříznivých výsledků svých rivalů mohou Foxes po tomto kole dokonce spadnout až na desátou příčku.

Hosté od úvodních minut potvrzovali, že jejich organizovaná defenziva bude pro soupeře pořádný oříšek, avšak navíc k tomu na rozdíl od předešlého venkovního vystoupení na Arsenalu přidali i nefalšovanou útočnou nadstavbu. Ze hry uběhla sotva čtvrthodina, když Salomon Rondón povedeným přímým kopem orazítkoval břevno, a další čtvrthodinku nato se již hráči Magpies dočkali. Matt Ritchie svým typickým ostrým centrem z levé strany našel Ayozeho Péreze, jenž předskočil kapitána Morgana a parádní hlavičkou nedovolil zachránit situaci z pohledu domácích ani Kasperu Schmeichelovi.

Zaskočení hráči Leicesteru se do přestávky takřka na nic nezmohli a ani po změně stran se na tom zprvu nic nezměnilo. Když už se s přibývajícími minutami Foxes povedlo navýšit herní tempo za cenu otevření obrany, nechybělo mnoho a aktivní Pérez skóroval podruhé z rychlého brejku. Až deset minut před koncem mohl nadšení hostí zchladit Jamie Vardy, jemuž předložil slibnou pobídku k vyrovnání Youri Tielemans, avšak anglický forvard nepotvrdil výtečnou střeleckou formu z posledních týdnů a zbrkle sám před Dúbravkou poslal míč příliš vysoko. Nic lepšího si již domácí nevytvořili, a tak důležitou výhru 1:0 slaví svěřenci Rafaela Beníteze.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
NuFc23

3:1

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Motivaci,mají velkou to jo,ale,poháry už nebudou hrát, hrát co píšete za bludy na United ztrácí 14 bodů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele