34. kolo
14.04.2019 15:05 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Manchester City díky dvěma trefám Sterlinga přehrál Crystal Palace 3:1

Boj o titul v anglické Premier League zůstává i nadále na ostří nože. Obhájce trofeje Manchester City potvrdil proti Crystal Palace roli favorita, zvítězil 3:1 a drží tak krok s Liverpoolem, který sice před Citizens vede o dva body, ovšem svěřenci Pepa Guardioly mají jedno utkání k dobru. Mužem zápasu se v Selhurst Parku stal Raheem Sterling jakožto autor dvou branek, jemuž zdatně sekundoval Kevin de Bruyne, jenž pro změnu u dvou gólů asistoval.

Hosté vykročili za vítězstvím již v samém úvodu, když se poprvé prosadil Sterling, a anglický reprezentant poté pojistil náskok svého týmu po hodině hry. O klidné dohrání zápasu manchesterské hráče připravil Luka Milivojević trefou z přímého kopu, ovšem Citizens si závěrečné minuty přece jen pohlídali a zásahem střídajícího Gabriela Jesúse stvrdili již svůj devátý ligový triumf v řadě. Domácí tak nedokázali navázat na šokující úspěch z předešlého vzájemného zápasu na Etihad Stadium, kde zvítězili 3:2, a zůstávají třináctí s jedenáctibodovým odstupem od sestupového pásma.

Manchester po nezdaru v Lize mistrů v prvním čtvrtfinálovém duelu s Tottenhamem nehodlal cokoli ponechat náhodě a do svého soupeře se pustil od prvních minut. Už v desáté minutě měl průlom skóre na kopačce Sterling, ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně minul odkrytou bránu. Anglická hvězda však své zaváhání napravila pouhých pět minut nato, když Sterlinga vybídl k samostatnému úniku Kevin de Bruyne a tentokráte již míč skončil skutečně v síti.

Ani s vedením na své straně hosté nepřestávali v herní dominanci a Palace se jen s obtížemi dostávalo na útočnou polovinu, natožpak aby se dočkalo vyrovnání. Jelikož se ale pokusy Aguera, Saného i De Bruyneho na sklonku první půle nesetkaly především díky pozornému brankáři Guaitovi s úspěchem, odcházelo se do kabin za stavu 1:0.

Také po změně stran ze strany favorita nedocházelo k podcěnění situace a v 63. minutě pojistil tříbodový zisk aktivní Sterling, jenž po Saného střílené pobídce opět s ranou zblízka nezaváhal. Devět minut před koncem se však domácí přece jen dočkali zdramatizování zápasu, když Luka Milivojević skrytou přízemní ranou z přímého kopu nachytal brankáře Edersona a snížil zpět na rozdíl jediného gólu. To ovšem bylo ze strany Eagles vše a na opačné straně naopak v poslední minutě udeřil z brejku střídající Jesús.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

1:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak tady nesmime ztratit ( to je jasne), ale rozhodne mame co vracet !

Reagovat
MCFC_8

Postavil by som to takto...Ederson-Danilo, Stones, Kompany, Laporte-Ferna, KDB, Bernardo-Sane, Kun, Raheem

Kyle by si mal sadnut zase kusok, na lavu stranu skor Laporte ako Mendy, skoda ze Oleks este nebude, Bernarda by som dal na poziciu Davida, ten nech si oddychne, Leroy nalavo, Raheem napravo...som zvedavy aka bude zostava, lebo v LM to bolo prekvapenie

Reagovat
El Cid z City

Pokud pep s mendym ještě nějak počítá,měl by dostat šanci, odpočívat bych nechal fernandinha,gundogan místo něj, jinak souhlasím.

Reagovat
El Cid z City

Fernandinho odvetu lm hrát pro tři žluté nemůže,takže on.

Reagovat
MCFC_8

Ale moze hrat, trest si odpykal v odvege so Schalke a proti Spurs zltu ani nedostal

Reagovat
El Cid z City

díky,hned to vidím lépe,asi bych ho nechal stejně odpočívat.

Reagovat
El Cid z City

My už nesmíme ztratit nikde, liv všechno vyhraje.

Reagovat
M1ck0

Doufám v překvapení---2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Assassin11

0:2

Reagovat
Kixi Syhimour

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi nesmirne tezke utkani. 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

Skoda toho priameho kopu ale inak pohoda, Raheem na zaciatku ked zahodil tu tutovku mi nebolo vsetko jedno, ale napravil to potom najlepsim vhodnym sposobom ideme dalej, COME ON CITY!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele