Premier League - souhrn 28. kola

26.02.2019, 22:39, aktualizováno 27.02.2019, 22:56
Komentáře a souhrny
Liverpool rozstřílel Watford a drží si na čele těsný náskok před Manchesterem City, jenž pro změnu zdolal West Ham. Před vlastními fanoušky uspěla rovněž Chelsea, která zdolala v londýnském derby Tottenham. Průběžně čtvrtou pozici drží Arsenal, jenž naděloval Bournemouthu. Plný bodový zisk vybojoval i Man Utd...

Crystal Palace - Manchester United 1:3

27.02.2019 21:00

Góly: 66. Joel Ward - 33. Romelu Lukaku, 52. Romelu Lukaku, 83. Ashley Young

Solskjærovo kouzlo nemá konce, United zůstávají stále neporaženi, tentokrát vyloupili Orlí hnízdo v Selhust Parku. Red Devils na průběžně čtvrtý Arsenal ztrácí pouhý bod.

První šance se naskytla hostujícímu týmu v 8. minutě. A jednalo se o šanci velikou. Shaw zahrával rohový kop, ve vápně se chytře uvolnil Lukaku a byl na chvíli naprosto osamocen. Ani tato výhoda mu ale nestačila ke vstřelení branky. Míč sice trefil, ale s přílišnou razancí, a tak jeho pokus o kousek přeletěl břevno. Andros Townsend se o chvíli později v obdobné pozici v pokutovém území, které spadalo v první půli pod katastr Davida De Gey. Ale ani on nadějnou pozici nezúročil a poslal míč do osmé řady.

Red Devils sice byli z obou týmů tím, který držel více míč, ale při každé jeho ztrátě museli rychle spěchat na vlastní polovinu hřiště, jelikož Eagles se snažili hrozit z rychlých protiútoků. Townsend byl v první půlhodině hodně vidět. Jeho střelu, před kterou si svým rychlým pohybem udělal prostor i přes čtyři bránící hráče, ale nakonec jen očima kontroloval David De Gea. Vstřelení první branky jde bezpochyby za jedním jménem. Luke Shaw se bez bázně a hany pustil na sólový průnik, protancoval mezi obránci, předložil míč Lukakovi a ten bezchybně zakončil k tyči.

Domácí mohli srovnat v rozmezí několika sekund. Townsend fantastickým míčem našel volného Schluppa ve vápně, ale ten nedokázal v jasné brankové příležitosti usměrnit míč hlavou mezi tři tyče.

Ihned po změně stran se hosté pustili do útoku. A když Dalot utancoval přešlapovačkami Van Aanholta, stačilo Pogbovi už jen trefit míč ve vzduchu přesně. Ale francouzský záložník si s nabízenou situací neporadil podle svých představ.

Rudí Ďáblové využili své převahy při standardních situacích a ujali se dvoubrankového vedení, když Lukaku projevil všechny schopnosti, kterými oplývá. Silou si udělal prostor a nekompromisně zakončil.

Wilfied Zaha se v 58. minutě pěkně uvolnil, ale z velkého úhlu už nedokázal nic světoborného vymyslet a De Gea tak míč vyrazil s klidem na rohový kop. Úzko bylo paradoxně De Geovi až po situaci, která na první pohled nevypadala příliš nebezpečně. Po přímém kopu Crystal Palace se míč od hlavičkujících hráčů z několika metrů z velké výšky snášel do prostoru branky. Španělský brankář jej pro jistotu kontroloval, ale srazil se při tom s levou tyčí svojí branky. Bolestivý náraz ale o chvíli později rozchodil a pokračoval ve hře.

Domácí se dostali na dostřel jednoho gólu ze situace, která vypadala jako dohraná. Schlupp ale využil své rychlosti a přesným centrem našel na vzdálenější tyči Warda. Ten se položil do centru rybičkou a elegantně snížil.

Crystal Palace byl v laufu. Meyerova tvrdá střela donutila De Geu k zákroku. Stadion se probudil a vypadalo to, že zbývajících třicet minut do konce zápasu, by mohlo být výživných.

Red Devils si uvědomovali, jak důležité je pro ně vstřelit třetí branku a pojistit si výhru. Paul Pogba se svým dobře kopnutým přímým kopem nebyl daleko, ale Guaita byl pozorný. Branku ale nakonec přece jen vstřelili. Paul Pogba na sebe natáhl prakticky celou obranu, vyměnil si míč s Lukakem, poté ho předal volnému Youngovi, který doslova propálil vše, co mu stálo v cestě.

Na hřiště se pak díky této brance mohl podívat i mladičký Garner, velká naděje anglického fotbalu, která si připsala první start v Premier League.

Závěrečné pokusy hráčů Crystal Palace již ke vstřelení branky nevedly. Pokud nepočítáme dokopání míče z De Geových rukavic do branky, které ale samozřejmě nebylo uznáno jako vsítěná gólu podle pravidel. United pokračují v neporažené jízdě, zatím co ta pro Eagles právě skončila.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:0

27.02.2019 21:00

Góly: 57. Pedro, 85. Kieran Trippier (vl.)

Dokonalá reakce. Od neděle se v Anglii řeší snad jen rozmíška mezi Kepou a Sarrim - a možná to tak ještě chvíli i zůstane - Chelsea však ukázala psychickou sílu, zcela vynulovala útok Tottenhamu a zaslouženě vyhrála 2:0. Spurs se naproti tomu během pár dnů odstřelili z boje o titul, a naopak se ještě budou muset strachovat o pozici v top čtyřce.

Zatímco před víkendem ztrácel Tottenham na první místo jen pět bodů teď už je to skoro dvakrát tolik. No a když se ohlédne za sebe, taky to není žádná krása. Porážky na půdě Burnley a Chelsea znamenají, že lokální rival z Arsenalu je od Spurs jen na čtyři body a Manchester United na pět. Blues pak z šesté pozice ztrácejí bodů sedm, ale mají zápas k dobru.

Zápasy Chelsea a Tottenhamu jsou vždycky vypjaté. Vzpomeňme na duel zpřed čtyř let, kdy Spurs na Stamford Bridge ztratili naději na titul a v závěru absolutně psychicky vybouchli a jen shodou podivných náhod nedohráli bez několika vyloučených hráčů. I dnes byly k vidění podobně agresivní momenty - co do fotbalové krásy však nebylo zas až tak o co stát.

Neposlušného Kepu vyměnil Sarri za Caballera - ten si ale stejně jako v neděli ani nezpotil dres. Tottenham za celý zápas nezaznamenal ani jednu jedinou střelu na bránu - a největší šancí Kohoutů v utkání byla Winksova krásná rána do břevna ze závěru prvního dějství. Ale jinak? Vůbec nic. Zásluhu na tom má skvěle organizovaná obrana Chelsea v čele s výtečným Davidem Luizem.

Chelsea sice taky neměla žádný přehršel šancí, ale nějakou tu příležitost si občas připravila. V šesté minutě nastřelil Higuaín po chybě Sancheze tyčku, za další čtvrthodinu kroutil argentinský útočník míč levačkou o kus vedle. Vypadalo to ale opět na bezgólový zápas podobný tomu z finále Carabao Cupu - Chelsea se evidentně vrací ke kořenům a chce se vrátit do formy přes bezchybné bránění.

Klíčový moment celého zápasu se stal v 57. minutě. Sarri užuž posílal na hřiště Williana, když se Pedro prohnal ve vápně kolem Alderweirelda a se štěstím protlačil míč mezi Llorisovýma nohama. Taky druhá trefa Chelsea byla dost šťastná - tedy aspoň pro Blues, kteří se po groteskním vlastním gólu Trippiera radovali z výhry 2:0.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Watford FC 5:0

27.02.2019 21:00

Góly: 9. Sadio Mané, 20. Sadio Mané, 66. Divock Origi, 80. Virgil van Dijk, 83. Virgil van Dijk

Liverpool nadělil Watfordu bůra a zůstává na čele Premier League. V dresu Reds exceloval především pravý bek Alexander-Arnold, jenž si připsal tři asistence. Dvě branky na své konto zapsali Mané a Van Dijk.

Do sestavy domácích se vrátil pravý obránce Alexander-Arnold, chyběl naopak zraněný útočník Firmino, jehož nahradil Origi. Do zálohy se posunul Milner, místo ve středu pole pak nezůstalo pro Hendersona. Sršni vyběhli na trávník ve stejném složení jako naposledy proti Cardiffu.

Reds začali výborně a již v deváté minutě se radovali z úvodního gólu. Alexander-Arnold nacentroval mezi stopery přesně na Maného, který prudkou hlavičkou otevřel skóre. Přítomnost Alexandra-Arnolda byla znát, mladý fotbalista v úvodu hodně trápil levou obranu soupeře. To potvrdil ve 20. minutě, kdy se po Salahově akci dostal k dalšímu centru na Maného, jenž sice míč nezpracoval ideálně, avšak pohotovou patičkou překonal Fostera podruhé.

Do střeleckých tabulek se ve 28. minutě mohl zapsat i Salah, jenže střílel pouze do míst, kde stál připravený Foster. Chuť si Egypťan mohl spravit o deset minut později, avšak tentokrát Foster vytěsnil míč alespoň na tyč. Na konci poločasu ukázala žihadla i Hornets. Snížit mohl Deeney, toho však přihrávka před bránu od Deulofeua zaskočila a od jeho nohou se odrazila do zámezí.

Po změně stran vlétl na hřiště jako uragán Salah, jenž procházel po pravé straně jako nůž máslem. Jednou Fostera málem nachytal z ostrého úhlu. Liverpool hrál nadále aktivně, držel míč na svých kopačkách a tlačil se do zakončení. V 66. minutě podnikl atak na bránu Watfordu Origi, jenž se zleva vydal do pokutového území, odkud vystřelil přesně k tyči a přidal třetí přesný zásah svého celku.

V 74. minutě se konečně činil i strážce svatyně Reds Alisson, který zlikvidoval pokus střídajícího rychlíka Graye. O tři minuty později se Gray po odraženém míči po standardní situace ocitl v ještě větší šanci, Alisson jej ale reflexivně vychytal. Nedáš, dostaneš platilo za další tři minuty, kdy Alexander-Arnold dalším skvělým pasem, tentokrát ze standardní situace, našel hlavu Van Dijka, který zblízka neomylně hlavičkoval - 4:0.

Robertson na druhém kraji obrany Liverpoolu se nechtěl nechat zahanbit a v 83. vykouzlil centr opět na hlavu Van Dijka, jenž byl zase neomylný a přidal pátý zásah domácích. Reds si tak došli k pohodlnému zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Ham United 1:0

27.02.2019 21:00

Góly: 59. Sergio Agüero (pen.)

Manchester City na dálku odpověděl na vysokou výhru Liverpoolu a po těsném skalpu West Hamu drží těsný odstup na první místo. Jedinou branku zápasu vstřelil ve druhém poločase z penalty Agüero.

Manažer Citizens Guardiola i kvůli zraněním výrazně pozměnil sestavu svého mužstva. Šanci tak dostali obránci Danilo s Kompanym či útočné pušky Mahrez se Saném. Také Guardiolův protějšek Pellegrini zasáhl do jedenáctky kladivářů. Na kraje obrany se postavili Fredericks s Johnsonem, v záloze dostali prostor Obiang a Nasri, zatímco post útočníka obsadil Carroll.

Domácí poprvé zahrozili ve druhé minutě, kdy De Bruyne pálil vedle brány. Za další čtyři minuty byl blízko gólu David Silva, avšak v obrovské šanci trefil pouze tyč. Manchester byl od úvodních minut očekávaně aktivnější, na úvodní branku ale stále čekal. Ve 24. minutě měl po rohovém kopu možnost Danilo, avšak střílel podobně jak De Bruyne v úvodu nepřesně.

Následující pasáž hry mnoho zajímavých momentů nepřinesla. Citizens se sice stále tlačili dopředu, avšak naráželi na připraveného soupeře nebo pálili nepřesně. Sedm minut po změně stran mohl jít do nečekaného vedení West Ham. Střídající Lanzini našel Carrolla, jehož zakončení v pádu vyrazil gólman domácích Ederson.

Guardiola zkraje druhé půle prostřídal hráče, z nichž zaujal především Bernardo Silva. Portugalský záložník vedl v 59. míč do pokutového území, kde po kontaktu s protihráčem upadl, načež sudí nařídil pokutový kop pro City. K penaltě se postavil Agüero, jenž poslal gólmana Hammers Fabiańskiho na druhou stranu a bezpečně vstřelil gól. Za dalších šest minut byl v akci opět Bernardo Silva, který posunul balón na Sterlinga, jenž pořádně protáhl Fabiańskiho.

Souboj Sterlinga s Agüerem se opakoval i v 66. minutě a i nyní z něj vyšel vítězně polský brankář. Za další čtyři minuty si Fabiański pohlídal zakončení Danila. V 79. minutě se k další ráně dostal Sterling, ale tentokrát mířil mimo tři tyče. Pět minut před koncem neuspěl ani De Bruyne, Citizens to ale nakonec až tolik mrzet nemuselo, neboť si nakonec připsali tři body.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - AFC Bournemouth 5:1

27.02.2019 20:45

Góly: 4. Mesut Özil, 27. Henrich Mchitarjan, 47. Laurent Koscielny, 59. Pierre-Emerick Aubameyang, 78. Alexandre Lacazette - 30. Lys Mousset

Další zápas na Emirates Stadium, další výhra Arsenalu. Proti Bournemouthu si Unai Emery užil dokonce nejvyšší domácí triumf za svou dosavadní kariéru na severu Londýna, neboť Kanonýři deklasovali svého soupeře 5:1, nadále drží klíčovou čtvrtou příčku a začínají dorážet na třetí Tottenham, s nímž se utkají zrovna v kole příštím.

Stejně jako o víkendu proti Southamptonu domácí na nic nečekali a dočkali se brzkého průlomu skóre. Již ve čtvrté minutě obrana Bournemouthu zcela propadla při bránění Mesuta Özila, jehož snadno vyslal do úniku Sead Kolašinac, a německý záložník nonšalantně překonal i Artura Boruce.

Po zhruba čtvrthodině naprosté dominance Arsenalu sáhl Eddie Howe ke změně rozestavení a hostům hned vzápětí podařilo rovněž nebezpečně zahrozit. Na konci přímočaré akce se po výtečné kolmici Kinga ocitl Ryan Fraser, ale na rozdíl od gólové situace na opačné straně v tomto případě převážil brankář. Bernd Leno totiž předvedl výtečný zákrok a udržel svůj tým vedení.

Také zbytek první půle ukázal v plné parádě, že oběma celkům nedělá potíže střílet branky, ale stejně tak je ve vysokém množství také inkasují. Jako první předvedl katastrofální zkrat v obraně Adam Smith, jehož křižný pas zachytil Henrik Mchitarjan, vyměnil si míč s Mesutem Özilem a uklidil jej do prázdné branky. Radost domácích z dvoubrankového náskoku však trvala sotva tři minuty. Tentokráte byl hlavním viníkem Matteo Guendouzi, jenž přliš otálel s posunutím míče a nechal se před vlastní šestnáctkou odzbrojit Danem Goslingem, který podobně jako Özil vybídl k snadnému zakončení Lyse Mousseta, pro nějž šlo o vůbec první kariérní zásah v Premier League.

Závěr první půle se sice odehrál v naprosté režii Arsenalu, ale skóre se již do přestávky neměnilo. Kanonýři však vlétli do zápasu i po změně stran a stejně jako na začátku zápasu se i tentokráte dočkali okamžité odměny. Nakrátko rozehraný přímý kop domácí na pravé straně výtečně vykombinovali a Mchitarjanův přízemní pas našel ideálně Laurenta Koscielného, jehož tečovaná rána se od tyče překlopila až za brankovou čáru. Krátce nato měl čtvrtý gól na noze aktivní Özil, jenže tentokráte se míč od tyče vrátil zpět do hry. Také na opačné straně záhy zazvonila branková konstrukce po tečované ráně Goslinga, která přepadla přes plachtícího Lena, ale skončila jen na břevně.

Ani s postupem času Arsenal neupouštěl od ofenzivního snažení a v 59. minutě už tak pohodlný náskok ještě jednou navýšil. Role asistenta se opět ujal nezastavitelný Mchitarjan, jehož ideálně načasovaná kolmice vyslal do samostatného úniku Piérra-Emericka Aubameyanga, který zkušeně obešel Boruce a zasunul míč do prázdné branky.

I když pak gabonský útočník opustil trávník výměnou za Denise Suáreze, domácí neztratili na střelecké potenci díky nasazení Alexandra Lacazetta. Francouzský forvard odehrál po nástupu z lavičky závěrečnou půlhodinu s velkou chutí a dvanáct minut před koncem se dočkal vlastního zápisu na střeleckou listinu. Díky černé práci Sokratise při rozrážení hráčské zdi měla Lacazettova kroucená pumelice usnadněnou cestu mezi tři tyče, a přestože si Boruc na míč sáhl, v cestě za svá záda mu nezabránil.

Arsenal tak korunoval vydařených sedm dní třetím domácím triumfem a po Borisovu a Southamptonu rozprášil Bournemouth 5:1 a před veledůležitým derby proti Tottenhamu úspěšně drží čtvrtou příčku, navíc již jen s čtyřbodovým odstupem za svým severolondýnským rivalem. Bournemouth zůstává dvanáctý.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Fulham FC 2:0

27.02.2019 20:45

Góly: 23. Oriol Romeu, 40. James Ward-Prowse

Zápas, který Claudio Ranieri označil za klíčový v boji o záchranu, dopadl pro Fulham nezdarem. V přímém souboji dvou celků ze sestupových pozic totiž slaví vítězství 2:0 Southampton, který díky tříbodovému zisku předskočil v tabulce Cardiff, zatímco hosté na první nesestupové místo, okupované právě jejich středečním soupeřem, ztrácí již propastných deset bodů. Saints o tomto důležitém triumfu rozhodli již do přestávky, když se prosadili záložníci Romeu a Ward-Prowse.

Hned na úvod se povedlo procpat míč do sítě Charliemu Austinovi, ale trefě forvarda domácích předcházel odpískaný faul na brankáře Rica. Španělský gólman však záhy stejně inkasoval, a navíc měl na této brance značný podíl. Jeho snaha vyboxovat rohový kop se totiž nesetkala s úspěchem, míč na kraji šestnáctky uzmul Oriol Romeu a ranou skrze houštinu těl vsítil svůj první gól sezony.

Hosté s postupem první půle přešli do ofenzivy a neměli daleko ke srovnání, když se do míče opřel André-Frank Zambo Anguissa, ovšem Angus Gunn vytáhl kvalitní zákrok. Chvíli nato pak udeřilo na druhé straně. Jednoduchá akce Saints vyústila v ránu Redmonda, kterou sice Rico zvládl vytěsnit, jenže pouze do cesty Jamese Warda-Prowse, pro nějž nebyl větší problém zasunout míč do odkryté branky.

Po změně stran navíc trápícímu se Fulhamu ani nepřálo vždy potřebné štěstí při tečované ráně Babela, která skončila pouze na břevně. Blíže ke zdramatizování zápasu již londýnský celek neměl, a tak po prohře 2:0 potřebuje v závěrečných deseti ligových kolech malý zázrak, aby ještě z předposlední příčky dokázal zavčasu utéci. Nejistá je nyní rovněž pozice Claudia Ranieriho, jemuž se Fulham nepodařilo patřičně pozvednout. To Southampton se nachází v podstatně lepší situaci, neboť od sestupu jej nyní dělí dvoubodová rezerva. V příštích dvou kolech však tým Ralpha Hasenhüttla čekají Manchester United s Tottenhamem.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Burnley FC 2:0

26.02.2019 21:00

Góly: 24. Fabian Schär, 38. Sean Longstaff

St. James‘ Park je v posledních týdnech nedobytný. Newcastle zde v zápase s Burnley ukořistil již čtvrtou po sobě jdoucí výhru na domácí půdě, když díky dvěma trefám v první půli zvítězil 2:0. Magpies tak zdárně unikají z boje o záchranu a se sedmibodovým odstupem od osmnáctého místa mohou dokonce pomýšlet na posun do středu tabulky. To Burnley tentokráte nepotvrdilo dobrou formu a po osmi zápasech bez porážky začíná v příštím kole znovu od nuly.

Svěřenci Rafaela Beníteze s pozitivními výsledky v zádech viditelně pookřáli, nabrali sebevědomí a k tradičně propracované defenzivní práce španělského manažera přidávají i povedené kousky směrem dopředu. Do zápasu vstoupil Newcastle aktivně a již po třiadvaceti minutách šel do vedení. Fabian Schär se v tu chvíli projevil spíše jako špičkový forvard nežli stoper, neboť se excelentní dělovkou zdálky trefil přesně k tyči, od níž se míč odrazil za záda Toma Heatona.

Hosté okamžitě zareagovali šancí Chrise Wooda, ovšem Martin Dúbravka si s jeho pokusem z voleje zvládl poradit a Newcastle měl zase brzy navrch. Magpies navíc dobrou hru vyšperkovali i maximální efektivitou v zakončení, jelikož se jim podařilo skórovat i z druhé střely mezi tři tyče, o kterou se postaral Sean Longstaff. Teprve jednadvacetiletý středopolař si připsal svůj první ligový gól kariéry, když k němu prošel přízemní centr Ritchieho a Longstaff jej rovněž po zemi umístil do sítě. Když pak v samém závěru nastavení neuspěl ve výtečné možnosti ke snížení James Tarkowski a z hranice malého vápna jen přestřelil, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Po změně stran již šancí na obou stranách ubylo a Newcastle si bez větších potíží hlídal vydobytý náskok. S blížícím se závěrem utkání sice Burnley nabralo výraznější převahu, ale ani střídající Matěj Vydra s nulou branek na kontě nepohnul, byť k tomu měl z rohového kopu blízko. Newcastle tak zvítězil 2:0 a posunul se na třináctou příčku, Burnley je patnácté.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Everton FC 0:3

26.02.2019 20:45

Góly: 41. Gylfi Sigurdsson, 66. Gylfi Sigurdsson, 90+3. Dominic Calvert-Lewin

Důležitý zápas v boji o záchranu Cardiff nezvládl a Evertonu podlehl hladce 0:3. Toffees díky tomu ukončili třízápasovou sérii porážek a zase si trošku zlepšili pozici v tabulce - byť na vysněné pohárové umístění to beztak stačit nebude. Velšané se naproti tomu propadli do sestupové trojice, odkud se jim bude dostávat velmi těžko.

Obzvlášť, pokud budou pokračovat ve výkonech, jaký předvedli proti Evertonu. Sterilní, patetický, bezzubý, to jsou asi nejvhodnější slova vystihující, kterýžto dojem Cardiff na trávníku zanechal. Za celých devadesát minut Bluebirds nevystřelili na bránu, a tak se nemohli divit, že si z utkání neodnesli ani bod.

Mohlo to být úplně jinak, kdyby už ve druhé minutě domácí využili minely Phila Jagielky, který prožívá vůbec nejhorší sezónu v kariéře. V prvním kole se nechal vyloučit, pak se zranil, no a teď, teprve ve třetím zápase v ročníku, přihrál Zohoremu do brejku, který musel před jasným gólem zastavit až Digne.

Everton se dlouho rozkoukával, ale první velká šance skončila gólem. Schneiderlin vyslal do úniku Colemana, ten si zpětnou přihrávkou vyhlídl volného Gylfiho Sigurdssona ve vápně a bylo vymalováno. Islanďan byl střelou z jedničky na zadní tyč mimořádně přesný.

Od nejlepšího střelce Evertonu v letošní sezóně to nebylo zdaleka poslední slovo. Po hodině hry se vytáhl Bernard, jehož centr sice Etheridge vyrazil, míč se ale odkutálel přímo proti Sigurdssonově noze. Prudká rána levačkou nechala gólmana domácích bez naděje. Poslední slovo měl ale Dominic Calvert-Lewin. Gueye úžasně pronikl přes půlku hřiště a vyslal svého mladého spoluhráče do úniku, který už mu nedělalo problém zakončit.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Wolverhampton Wanderers 1:0

26.02.2019 20:45

Góly: 90+1. Steve Mounié

Pozdě, ale přece! Na to, jestli tenhle úspěch bude mít vliv na konečné umístění, si ještě nějakou chvíli počkáme, Huddersfield každopádně výhrou nad Wolves udělal obrovsky důležitý krok, jímž vykřesal alespoň mizivou naději na záchranu. Na vítězství totiž Terriers čekali tři měsíce - tehdy na konci listopadu porazili právě Wolverhampton.

Od 25. listopadu čekal Huddersfield na ligovou výhru. Co ligovou, jakoukoli výhru. A přišla v pravý čas. Deset kol před koncem sice svěřenci Jana Seiwerta pořád ztrácí na záchranu propastných 11 bodů, ale na great escape je dobře založeno. Teď musí Terriers přidat mnoho dalších vítězství - třeba hned o víkendu na hřišti trápícího se Brightonu.

Zápas na John Smith's Stadium toho podle očekávání moc nenabídl. Favorizovaný Wolverhampton zklamal na celé čáře a za celých 90 minut nedokázal vystřelit na bránu. Domácí byli o fous lepší, ale Mounié nejdřív hlavou trefil jen boční síť a Hogg mířil těsně nad. Než více než 20 tisíc diváků propuklo v euforii, dost se načekali.

Ten nejdůležitější okamžik se udál až v nastaveném čase. Střídající Aaron Mooy obešel Jonnyho a dokázal z pravé strany odcentrovat do šestnáctky. Tam si domácí počínali - po vzoru posledních zápasů - prachmizerně, míč po nepovedené střele Ahearne-Granta odrazil ke Stevovi Mouniému a ten vleže vpravil balón do odkryté sítě.

Více informací k zápasu

Leicester City - Brighton & Hove Albion 2:1

26.02.2019 20:45

Góly: 10. Demarai Gray, 63. Jamie Vardy - 66. Davy Pröpper

Utkání Leicesteru s Brightonem proti sobě svedlo dva týmy s mizernou formou, která v případě prvních jmenovaných znamenala dokonce odvolání manažera. Již bez Clauda Puela a s novým koučem Brendanem Rodgersem na tribuně hráči Leicesteru na domácí půdě zabrali, porazili Brighton 2:1 a připsali si vůbec první ligový triumf od Nového roku. To hosté prodloužili svou vlastní sérii bez vítězství a začínají se nebezpečně přibližovat sestupovému pásmu.

Rodgersovo jmenování bylo oznámeno již před samotným zápasem a severoirského trenéra fanoušci na King Power Stadium ocenili patřičným potleskem. Ještě veseleji pak bylo v desáté minutě, kdy šly Lišky do vedení. Svůj čtvrtý ligový zásah sezony si připsal Demarai Gray, jehož našel v dobré pozici Youri Tielemans, a čtyřiadvacetiletý křídelník sám před Mattem Ryanem nezaváhal.

Tři minuty nato pak měl střelec prvního gólu šanci náskok Foxes zdvojnásobit, ovšem tentokráte si na Ryana s tvrdou ranou nepřišel. S postupem času však Brighton dokázal hru vyrovnat, a nebýt kvalitního zákroku Kaspera Schmeichela proti pumelici Knockaerta, šlo by se do kabin za nerozhodného stavu. Tři minuty po změně stran měl ještě blíže ke srovnání Glenn Murray, jehož chytrou patičkou vybídl k zakončení do odkryté branky Pascal Gross, jenže zkušený forvard nepotvrdil roli nejlepšího klubového střelce a zamířil hrubě nepřesně.

To domácí byli v zakončení nekompromisnější. Po hodině hry se míč po kombinaci Pereiry s Maddisonem dostal k Jamimu Vardymu, jenž s přehledem zabořil míč do sítě. Brighton se však nevzdal a dočkal se záhy snížení, když Davy Pröpper dosáhl na tečovaný centr Stephense a tvrdou ranou zdramatizoval zápas na 2:1. V závěrečných minutách mohli Seagulls nejprve inkasovat po jedné ze šancí Harveyho Barnese, který dvakrát ve slibné pozici minul, a vzápětí měl vyrovnání na kopačce opět Murray, jenže i tentokráte nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi a napálil z halfvoleje jen boční síť. Leicester tak poskočil na jedenácté místo, zatímco Brighton zůstává šestnáctý, pouhé tři body nad sestupem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC28216164:1569
2.Manchester City28222475:2068
3.Tottenham Hotspur28200855:2960
4.Arsenal FC28175660:3856
5.Manchester United28167555:3655
6.Chelsea FC27165647:2953
7.Wolverhampton Wanderers281171035:3540
8.Watford FC281171039:4040
9.Everton FC281061239:3936
10.West Ham United281061235:4136
11.Leicester City281051334:3935
12.AFC Bournemouth281041439:5334
13.Newcastle United28871326:3431
14.Crystal Palace28861432:3830
15.Burnley FC28861431:5030
16.Brighton & Hove Albion27761429:4127
17.Southampton FC28691330:4627
18.Cardiff City28741725:5525
19.Fulham FC28451926:6317
20.Huddersfield Town28352015:5014

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (378)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele