28. kolo
27.02.2019 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Boj o záchranu ovládl Southampton, Fulham je na spadnutí

Zápas, který Claudio Ranieri označil za klíčový v boji o záchranu, dopadl pro Fulham nezdarem. V přímém souboji dvou celků ze sestupových pozic totiž slaví vítězství 2:0 Southampton, který díky tříbodovému zisku předskočil v tabulce Cardiff, zatímco hosté na první nesestupové místo, okupované právě jejich středečním soupeřem, ztrácí již propastných deset bodů. Saints o tomto důležitém triumfu rozhodli již do přestávky, když se prosadili záložníci Romeu a Ward-Prowse.

Hned na úvod se povedlo procpat míč do sítě Charliemu Austinovi, ale trefě forvarda domácích předcházel odpískaný faul na brankáře Rica. Španělský gólman však záhy stejně inkasoval, a navíc měl na této brance značný podíl. Jeho snaha vyboxovat rohový kop se totiž nesetkala s úspěchem, míč na kraji šestnáctky uzmul Oriol Romeu a ranou skrze houštinu těl vsítil svůj první gól sezony.

Hosté s postupem první půle přešli do ofenzivy a neměli daleko ke srovnání, když se do míče opřel André-Frank Zambo Anguissa, ovšem Angus Gunn vytáhl kvalitní zákrok. Chvíli nato pak udeřilo na druhé straně. Jednoduchá akce Saints vyústila v ránu Redmonda, kterou sice Rico zvládl vytěsnit, jenže pouze do cesty Jamese Warda-Prowse, pro nějž nebyl větší problém zasunout míč do odkryté branky.

Po změně stran navíc trápícímu se Fulhamu ani nepřálo vždy potřebné štěstí při tečované ráně Babela, která skončila pouze na břevně. Blíže ke zdramatizování zápasu již londýnský celek neměl, a tak po prohře 2:0 potřebuje v závěrečných deseti ligových kolech malý zázrak, aby ještě z předposlední příčky dokázal zavčasu utéci. Nejistá je nyní rovněž pozice Claudia Ranieriho, jemuž se Fulham nepodařilo patřičně pozvednout. To Southampton se nachází v podstatně lepší situaci, neboť od sestupu jej nyní dělí dvoubodová rezerva. V příštích dvou kolech však tým Ralpha Hasenhüttla čekají Manchester United s Tottenhamem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
vanGomm

1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele