Premier League - souhrn 28. kola

26.02.2019, 22:39, aktualizováno 27.02.2019, 22:56
Komentáře a souhrny
Liverpool rozstřílel Watford a drží si na čele těsný náskok před Manchesterem City, jenž pro změnu zdolal West Ham. Před vlastními fanoušky uspěla rovněž Chelsea, která zdolala v londýnském derby Tottenham. Průběžně čtvrtou pozici drží Arsenal, jenž naděloval Bournemouthu. Plný bodový zisk vybojoval i Man Utd...

Crystal Palace - Manchester United 1:3

27.02.2019 21:00

Góly: 66. Joel Ward - 33. Romelu Lukaku, 52. Romelu Lukaku, 83. Ashley Young

Solskjærovo kouzlo nemá konce, United zůstávají stále neporaženi, tentokrát vyloupili Orlí hnízdo v Selhust Parku. Red Devils na průběžně čtvrtý Arsenal ztrácí pouhý bod.

První šance se naskytla hostujícímu týmu v 8. minutě. A jednalo se o šanci velikou. Shaw zahrával rohový kop, ve vápně se chytře uvolnil Lukaku a byl na chvíli naprosto osamocen. Ani tato výhoda mu ale nestačila ke vstřelení branky. Míč sice trefil, ale s přílišnou razancí, a tak jeho pokus o kousek přeletěl břevno. Andros Townsend se o chvíli později v obdobné pozici v pokutovém území, které spadalo v první půli pod katastr Davida De Gey. Ale ani on nadějnou pozici nezúročil a poslal míč do osmé řady.

Red Devils sice byli z obou týmů tím, který držel více míč, ale při každé jeho ztrátě museli rychle spěchat na vlastní polovinu hřiště, jelikož Eagles se snažili hrozit z rychlých protiútoků. Townsend byl v první půlhodině hodně vidět. Jeho střelu, před kterou si svým rychlým pohybem udělal prostor i přes čtyři bránící hráče, ale nakonec jen očima kontroloval David De Gea. Vstřelení první branky jde bezpochyby za jedním jménem. Luke Shaw se bez bázně a hany pustil na sólový průnik, protancoval mezi obránci, předložil míč Lukakovi a ten bezchybně zakončil k tyči.

Domácí mohli srovnat v rozmezí několika sekund. Townsend fantastickým míčem našel volného Schluppa ve vápně, ale ten nedokázal v jasné brankové příležitosti usměrnit míč hlavou mezi tři tyče.

Ihned po změně stran se hosté pustili do útoku. A když Dalot utancoval přešlapovačkami Van Aanholta, stačilo Pogbovi už jen trefit míč ve vzduchu přesně. Ale francouzský záložník si s nabízenou situací neporadil podle svých představ.

Rudí Ďáblové využili své převahy při standardních situacích a ujali se dvoubrankového vedení, když Lukaku projevil všechny schopnosti, kterými oplývá. Silou si udělal prostor a nekompromisně zakončil.

Wilfied Zaha se v 58. minutě pěkně uvolnil, ale z velkého úhlu už nedokázal nic světoborného vymyslet a De Gea tak míč vyrazil s klidem na rohový kop. Úzko bylo paradoxně De Geovi až po situaci, která na první pohled nevypadala příliš nebezpečně. Po přímém kopu Crystal Palace se míč od hlavičkujících hráčů z několika metrů z velké výšky snášel do prostoru branky. Španělský brankář jej pro jistotu kontroloval, ale srazil se při tom s levou tyčí svojí branky. Bolestivý náraz ale o chvíli později rozchodil a pokračoval ve hře.

Domácí se dostali na dostřel jednoho gólu ze situace, která vypadala jako dohraná. Schlupp ale využil své rychlosti a přesným centrem našel na vzdálenější tyči Warda. Ten se položil do centru rybičkou a elegantně snížil.

Crystal Palace byl v laufu. Meyerova tvrdá střela donutila De Geu k zákroku. Stadion se probudil a vypadalo to, že zbývajících třicet minut do konce zápasu, by mohlo být výživných.

Red Devils si uvědomovali, jak důležité je pro ně vstřelit třetí branku a pojistit si výhru. Paul Pogba se svým dobře kopnutým přímým kopem nebyl daleko, ale Guaita byl pozorný. Branku ale nakonec přece jen vstřelili. Paul Pogba na sebe natáhl prakticky celou obranu, vyměnil si míč s Lukakem, poté ho předal volnému Youngovi, který doslova propálil vše, co mu stálo v cestě.

Na hřiště se pak díky této brance mohl podívat i mladičký Garner, velká naděje anglického fotbalu, která si připsala první start v Premier League.

Závěrečné pokusy hráčů Crystal Palace již ke vstřelení branky nevedly. Pokud nepočítáme dokopání míče z De Geových rukavic do branky, které ale samozřejmě nebylo uznáno jako vsítěná gólu podle pravidel. United pokračují v neporažené jízdě, zatím co ta pro Eagles právě skončila.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 2:0

27.02.2019 21:00

Góly: 57. Pedro, 85. Kieran Trippier (vl.)

Dokonalá reakce. Od neděle se v Anglii řeší snad jen rozmíška mezi Kepou a Sarrim - a možná to tak ještě chvíli i zůstane - Chelsea však ukázala psychickou sílu, zcela vynulovala útok Tottenhamu a zaslouženě vyhrála 2:0. Spurs se naproti tomu během pár dnů odstřelili z boje o titul, a naopak se ještě budou muset strachovat o pozici v top čtyřce.

Zatímco před víkendem ztrácel Tottenham na první místo jen pět bodů teď už je to skoro dvakrát tolik. No a když se ohlédne za sebe, taky to není žádná krása. Porážky na půdě Burnley a Chelsea znamenají, že lokální rival z Arsenalu je od Spurs jen na čtyři body a Manchester United na pět. Blues pak z šesté pozice ztrácejí bodů sedm, ale mají zápas k dobru.

Zápasy Chelsea a Tottenhamu jsou vždycky vypjaté. Vzpomeňme na duel zpřed čtyř let, kdy Spurs na Stamford Bridge ztratili naději na titul a v závěru absolutně psychicky vybouchli a jen shodou podivných náhod nedohráli bez několika vyloučených hráčů. I dnes byly k vidění podobně agresivní momenty - co do fotbalové krásy však nebylo zas až tak o co stát.

Neposlušného Kepu vyměnil Sarri za Caballera - ten si ale stejně jako v neděli ani nezpotil dres. Tottenham za celý zápas nezaznamenal ani jednu jedinou střelu na bránu - a největší šancí Kohoutů v utkání byla Winksova krásná rána do břevna ze závěru prvního dějství. Ale jinak? Vůbec nic. Zásluhu na tom má skvěle organizovaná obrana Chelsea v čele s výtečným Davidem Luizem.

Chelsea sice taky neměla žádný přehršel šancí, ale nějakou tu příležitost si občas připravila. V šesté minutě nastřelil Higuaín po chybě Sancheze tyčku, za další čtvrthodinu kroutil argentinský útočník míč levačkou o kus vedle. Vypadalo to ale opět na bezgólový zápas podobný tomu z finále Carabao Cupu - Chelsea se evidentně vrací ke kořenům a chce se vrátit do formy přes bezchybné bránění.

Klíčový moment celého zápasu se stal v 57. minutě. Sarri užuž posílal na hřiště Williana, když se Pedro prohnal ve vápně kolem Alderweirelda a se štěstím protlačil míč mezi Llorisovýma nohama. Taky druhá trefa Chelsea byla dost šťastná - tedy aspoň pro Blues, kteří se po groteskním vlastním gólu Trippiera radovali z výhry 2:0.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Watford FC 5:0

27.02.2019 21:00

Góly: 9. Sadio Mané, 20. Sadio Mané, 66. Divock Origi, 80. Virgil van Dijk, 83. Virgil van Dijk

Liverpool nadělil Watfordu bůra a zůstává na čele Premier League. V dresu Reds exceloval především pravý bek Alexander-Arnold, jenž si připsal tři asistence. Dvě branky na své konto zapsali Mané a Van Dijk.

Do sestavy domácích se vrátil pravý obránce Alexander-Arnold, chyběl naopak zraněný útočník Firmino, jehož nahradil Origi. Do zálohy se posunul Milner, místo ve středu pole pak nezůstalo pro Hendersona. Sršni vyběhli na trávník ve stejném složení jako naposledy proti Cardiffu.

Reds začali výborně a již v deváté minutě se radovali z úvodního gólu. Alexander-Arnold nacentroval mezi stopery přesně na Maného, který prudkou hlavičkou otevřel skóre. Přítomnost Alexandra-Arnolda byla znát, mladý fotbalista v úvodu hodně trápil levou obranu soupeře. To potvrdil ve 20. minutě, kdy se po Salahově akci dostal k dalšímu centru na Maného, jenž sice míč nezpracoval ideálně, avšak pohotovou patičkou překonal Fostera podruhé.

Do střeleckých tabulek se ve 28. minutě mohl zapsat i Salah, jenže střílel pouze do míst, kde stál připravený Foster. Chuť si Egypťan mohl spravit o deset minut později, avšak tentokrát Foster vytěsnil míč alespoň na tyč. Na konci poločasu ukázala žihadla i Hornets. Snížit mohl Deeney, toho však přihrávka před bránu od Deulofeua zaskočila a od jeho nohou se odrazila do zámezí.

Po změně stran vlétl na hřiště jako uragán Salah, jenž procházel po pravé straně jako nůž máslem. Jednou Fostera málem nachytal z ostrého úhlu. Liverpool hrál nadále aktivně, držel míč na svých kopačkách a tlačil se do zakončení. V 66. minutě podnikl atak na bránu Watfordu Origi, jenž se zleva vydal do pokutového území, odkud vystřelil přesně k tyči a přidal třetí přesný zásah svého celku.

V 74. minutě se konečně činil i strážce svatyně Reds Alisson, který zlikvidoval pokus střídajícího rychlíka Graye. O tři minuty později se Gray po odraženém míči po standardní situace ocitl v ještě větší šanci, Alisson jej ale reflexivně vychytal. Nedáš, dostaneš platilo za další tři minuty, kdy Alexander-Arnold dalším skvělým pasem, tentokrát ze standardní situace, našel hlavu Van Dijka, který zblízka neomylně hlavičkoval - 4:0.

Robertson na druhém kraji obrany Liverpoolu se nechtěl nechat zahanbit a v 83. vykouzlil centr opět na hlavu Van Dijka, jenž byl zase neomylný a přidal pátý zásah domácích. Reds si tak došli k pohodlnému zisku tří bodů.

Více informací k zápasu

Manchester City - West Ham United 1:0

27.02.2019 21:00

Góly: 59. Sergio Agüero (pen.)

Manchester City na dálku odpověděl na vysokou výhru Liverpoolu a po těsném skalpu West Hamu drží těsný odstup na první místo. Jedinou branku zápasu vstřelil ve druhém poločase z penalty Agüero.

Manažer Citizens Guardiola i kvůli zraněním výrazně pozměnil sestavu svého mužstva. Šanci tak dostali obránci Danilo s Kompanym či útočné pušky Mahrez se Saném. Také Guardiolův protějšek Pellegrini zasáhl do jedenáctky kladivářů. Na kraje obrany se postavili Fredericks s Johnsonem, v záloze dostali prostor Obiang a Nasri, zatímco post útočníka obsadil Carroll.

Domácí poprvé zahrozili ve druhé minutě, kdy De Bruyne pálil vedle brány. Za další čtyři minuty byl blízko gólu David Silva, avšak v obrovské šanci trefil pouze tyč. Manchester byl od úvodních minut očekávaně aktivnější, na úvodní branku ale stále čekal. Ve 24. minutě měl po rohovém kopu možnost Danilo, avšak střílel podobně jak De Bruyne v úvodu nepřesně.

Následující pasáž hry mnoho zajímavých momentů nepřinesla. Citizens se sice stále tlačili dopředu, avšak naráželi na připraveného soupeře nebo pálili nepřesně. Sedm minut po změně stran mohl jít do nečekaného vedení West Ham. Střídající Lanzini našel Carrolla, jehož zakončení v pádu vyrazil gólman domácích Ederson.

Guardiola zkraje druhé půle prostřídal hráče, z nichž zaujal především Bernardo Silva. Portugalský záložník vedl v 59. míč do pokutového území, kde po kontaktu s protihráčem upadl, načež sudí nařídil pokutový kop pro City. K penaltě se postavil Agüero, jenž poslal gólmana Hammers Fabiańskiho na druhou stranu a bezpečně vstřelil gól. Za dalších šest minut byl v akci opět Bernardo Silva, který posunul balón na Sterlinga, jenž pořádně protáhl Fabiańskiho.

Souboj Sterlinga s Agüerem se opakoval i v 66. minutě a i nyní z něj vyšel vítězně polský brankář. Za další čtyři minuty si Fabiański pohlídal zakončení Danila. V 79. minutě se k další ráně dostal Sterling, ale tentokrát mířil mimo tři tyče. Pět minut před koncem neuspěl ani De Bruyne, Citizens to ale nakonec až tolik mrzet nemuselo, neboť si nakonec připsali tři body.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - AFC Bournemouth 5:1

27.02.2019 20:45

Góly: 4. Mesut Özil, 27. Henrich Mchitarjan, 47. Laurent Koscielny, 59. Pierre-Emerick Aubameyang, 78. Alexandre Lacazette - 30. Lys Mousset

Další zápas na Emirates Stadium, další výhra Arsenalu. Proti Bournemouthu si Unai Emery užil dokonce nejvyšší domácí triumf za svou dosavadní kariéru na severu Londýna, neboť Kanonýři deklasovali svého soupeře 5:1, nadále drží klíčovou čtvrtou příčku a začínají dorážet na třetí Tottenham, s nímž se utkají zrovna v kole příštím.

Stejně jako o víkendu proti Southamptonu domácí na nic nečekali a dočkali se brzkého průlomu skóre. Již ve čtvrté minutě obrana Bournemouthu zcela propadla při bránění Mesuta Özila, jehož snadno vyslal do úniku Sead Kolašinac, a německý záložník nonšalantně překonal i Artura Boruce.

Po zhruba čtvrthodině naprosté dominance Arsenalu sáhl Eddie Howe ke změně rozestavení a hostům hned vzápětí podařilo rovněž nebezpečně zahrozit. Na konci přímočaré akce se po výtečné kolmici Kinga ocitl Ryan Fraser, ale na rozdíl od gólové situace na opačné straně v tomto případě převážil brankář. Bernd Leno totiž předvedl výtečný zákrok a udržel svůj tým vedení.

Také zbytek první půle ukázal v plné parádě, že oběma celkům nedělá potíže střílet branky, ale stejně tak je ve vysokém množství také inkasují. Jako první předvedl katastrofální zkrat v obraně Adam Smith, jehož křižný pas zachytil Henrik Mchitarjan, vyměnil si míč s Mesutem Özilem a uklidil jej do prázdné branky. Radost domácích z dvoubrankového náskoku však trvala sotva tři minuty. Tentokráte byl hlavním viníkem Matteo Guendouzi, jenž přliš otálel s posunutím míče a nechal se před vlastní šestnáctkou odzbrojit Danem Goslingem, který podobně jako Özil vybídl k snadnému zakončení Lyse Mousseta, pro nějž šlo o vůbec první kariérní zásah v Premier League.

Závěr první půle se sice odehrál v naprosté režii Arsenalu, ale skóre se již do přestávky neměnilo. Kanonýři však vlétli do zápasu i po změně stran a stejně jako na začátku zápasu se i tentokráte dočkali okamžité odměny. Nakrátko rozehraný přímý kop domácí na pravé straně výtečně vykombinovali a Mchitarjanův přízemní pas našel ideálně Laurenta Koscielného, jehož tečovaná rána se od tyče překlopila až za brankovou čáru. Krátce nato měl čtvrtý gól na noze aktivní Özil, jenže tentokráte se míč od tyče vrátil zpět do hry. Také na opačné straně záhy zazvonila branková konstrukce po tečované ráně Goslinga, která přepadla přes plachtícího Lena, ale skončila jen na břevně.

Ani s postupem času Arsenal neupouštěl od ofenzivního snažení a v 59. minutě už tak pohodlný náskok ještě jednou navýšil. Role asistenta se opět ujal nezastavitelný Mchitarjan, jehož ideálně načasovaná kolmice vyslal do samostatného úniku Piérra-Emericka Aubameyanga, který zkušeně obešel Boruce a zasunul míč do prázdné branky.

I když pak gabonský útočník opustil trávník výměnou za Denise Suáreze, domácí neztratili na střelecké potenci díky nasazení Alexandra Lacazetta. Francouzský forvard odehrál po nástupu z lavičky závěrečnou půlhodinu s velkou chutí a dvanáct minut před koncem se dočkal vlastního zápisu na střeleckou listinu. Díky černé práci Sokratise při rozrážení hráčské zdi měla Lacazettova kroucená pumelice usnadněnou cestu mezi tři tyče, a přestože si Boruc na míč sáhl, v cestě za svá záda mu nezabránil.

Arsenal tak korunoval vydařených sedm dní třetím domácím triumfem a po Borisovu a Southamptonu rozprášil Bournemouth 5:1 a před veledůležitým derby proti Tottenhamu úspěšně drží čtvrtou příčku, navíc již jen s čtyřbodovým odstupem za svým severolondýnským rivalem. Bournemouth zůstává dvanáctý.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Fulham FC 2:0

27.02.2019 20:45

Góly: 23. Oriol Romeu, 40. James Ward-Prowse

Zápas, který Claudio Ranieri označil za klíčový v boji o záchranu, dopadl pro Fulham nezdarem. V přímém souboji dvou celků ze sestupových pozic totiž slaví vítězství 2:0 Southampton, který díky tříbodovému zisku předskočil v tabulce Cardiff, zatímco hosté na první nesestupové místo, okupované právě jejich středečním soupeřem, ztrácí již propastných deset bodů. Saints o tomto důležitém triumfu rozhodli již do přestávky, když se prosadili záložníci Romeu a Ward-Prowse.

Hned na úvod se povedlo procpat míč do sítě Charliemu Austinovi, ale trefě forvarda domácích předcházel odpískaný faul na brankáře Rica. Španělský gólman však záhy stejně inkasoval, a navíc měl na této brance značný podíl. Jeho snaha vyboxovat rohový kop se totiž nesetkala s úspěchem, míč na kraji šestnáctky uzmul Oriol Romeu a ranou skrze houštinu těl vsítil svůj první gól sezony.

Hosté s postupem první půle přešli do ofenzivy a neměli daleko ke srovnání, když se do míče opřel André-Frank Zambo Anguissa, ovšem Angus Gunn vytáhl kvalitní zákrok. Chvíli nato pak udeřilo na druhé straně. Jednoduchá akce Saints vyústila v ránu Redmonda, kterou sice Rico zvládl vytěsnit, jenže pouze do cesty Jamese Warda-Prowse, pro nějž nebyl větší problém zasunout míč do odkryté branky.

Po změně stran navíc trápícímu se Fulhamu ani nepřálo vždy potřebné štěstí při tečované ráně Babela, která skončila pouze na břevně. Blíže ke zdramatizování zápasu již londýnský celek neměl, a tak po prohře 2:0 potřebuje v závěrečných deseti ligových kolech malý zázrak, aby ještě z předposlední příčky dokázal zavčasu utéci. Nejistá je nyní rovněž pozice Claudia Ranieriho, jemuž se Fulham nepodařilo patřičně pozvednout. To Southampton se nachází v podstatně lepší situaci, neboť od sestupu jej nyní dělí dvoubodová rezerva. V příštích dvou kolech však tým Ralpha Hasenhüttla čekají Manchester United s Tottenhamem.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Burnley FC 2:0

26.02.2019 21:00

Góly: 24. Fabian Schär, 38. Sean Longstaff

St. James‘ Park je v posledních týdnech nedobytný. Newcastle zde v zápase s Burnley ukořistil již čtvrtou po sobě jdoucí výhru na domácí půdě, když díky dvěma trefám v první půli zvítězil 2:0. Magpies tak zdárně unikají z boje o záchranu a se sedmibodovým odstupem od osmnáctého místa mohou dokonce pomýšlet na posun do středu tabulky. To Burnley tentokráte nepotvrdilo dobrou formu a po osmi zápasech bez porážky začíná v příštím kole znovu od nuly.

Svěřenci Rafaela Beníteze s pozitivními výsledky v zádech viditelně pookřáli, nabrali sebevědomí a k tradičně propracované defenzivní práce španělského manažera přidávají i povedené kousky směrem dopředu. Do zápasu vstoupil Newcastle aktivně a již po třiadvaceti minutách šel do vedení. Fabian Schär se v tu chvíli projevil spíše jako špičkový forvard nežli stoper, neboť se excelentní dělovkou zdálky trefil přesně k tyči, od níž se míč odrazil za záda Toma Heatona.

Hosté okamžitě zareagovali šancí Chrise Wooda, ovšem Martin Dúbravka si s jeho pokusem z voleje zvládl poradit a Newcastle měl zase brzy navrch. Magpies navíc dobrou hru vyšperkovali i maximální efektivitou v zakončení, jelikož se jim podařilo skórovat i z druhé střely mezi tři tyče, o kterou se postaral Sean Longstaff. Teprve jednadvacetiletý středopolař si připsal svůj první ligový gól kariéry, když k němu prošel přízemní centr Ritchieho a Longstaff jej rovněž po zemi umístil do sítě. Když pak v samém závěru nastavení neuspěl ve výtečné možnosti ke snížení James Tarkowski a z hranice malého vápna jen přestřelil, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Po změně stran již šancí na obou stranách ubylo a Newcastle si bez větších potíží hlídal vydobytý náskok. S blížícím se závěrem utkání sice Burnley nabralo výraznější převahu, ale ani střídající Matěj Vydra s nulou branek na kontě nepohnul, byť k tomu měl z rohového kopu blízko. Newcastle tak zvítězil 2:0 a posunul se na třináctou příčku, Burnley je patnácté.

Více informací k zápasu

Cardiff City - Everton FC 0:3

26.02.2019 20:45

Góly: 41. Gylfi Sigurdsson, 66. Gylfi Sigurdsson, 90+3. Dominic Calvert-Lewin

Důležitý zápas v boji o záchranu Cardiff nezvládl a Evertonu podlehl hladce 0:3. Toffees díky tomu ukončili třízápasovou sérii porážek a zase si trošku zlepšili pozici v tabulce - byť na vysněné pohárové umístění to beztak stačit nebude. Velšané se naproti tomu propadli do sestupové trojice, odkud se jim bude dostávat velmi těžko.

Obzvlášť, pokud budou pokračovat ve výkonech, jaký předvedli proti Evertonu. Sterilní, patetický, bezzubý, to jsou asi nejvhodnější slova vystihující, kterýžto dojem Cardiff na trávníku zanechal. Za celých devadesát minut Bluebirds nevystřelili na bránu, a tak se nemohli divit, že si z utkání neodnesli ani bod.

Mohlo to být úplně jinak, kdyby už ve druhé minutě domácí využili minely Phila Jagielky, který prožívá vůbec nejhorší sezónu v kariéře. V prvním kole se nechal vyloučit, pak se zranil, no a teď, teprve ve třetím zápase v ročníku, přihrál Zohoremu do brejku, který musel před jasným gólem zastavit až Digne.

Everton se dlouho rozkoukával, ale první velká šance skončila gólem. Schneiderlin vyslal do úniku Colemana, ten si zpětnou přihrávkou vyhlídl volného Gylfiho Sigurdssona ve vápně a bylo vymalováno. Islanďan byl střelou z jedničky na zadní tyč mimořádně přesný.

Od nejlepšího střelce Evertonu v letošní sezóně to nebylo zdaleka poslední slovo. Po hodině hry se vytáhl Bernard, jehož centr sice Etheridge vyrazil, míč se ale odkutálel přímo proti Sigurdssonově noze. Prudká rána levačkou nechala gólmana domácích bez naděje. Poslední slovo měl ale Dominic Calvert-Lewin. Gueye úžasně pronikl přes půlku hřiště a vyslal svého mladého spoluhráče do úniku, který už mu nedělalo problém zakončit.

Více informací k zápasu

Huddersfield Town - Wolverhampton Wanderers 1:0

26.02.2019 20:45

Góly: 90+1. Steve Mounié

Pozdě, ale přece! Na to, jestli tenhle úspěch bude mít vliv na konečné umístění, si ještě nějakou chvíli počkáme, Huddersfield každopádně výhrou nad Wolves udělal obrovsky důležitý krok, jímž vykřesal alespoň mizivou naději na záchranu. Na vítězství totiž Terriers čekali tři měsíce - tehdy na konci listopadu porazili právě Wolverhampton.

Od 25. listopadu čekal Huddersfield na ligovou výhru. Co ligovou, jakoukoli výhru. A přišla v pravý čas. Deset kol před koncem sice svěřenci Jana Seiwerta pořád ztrácí na záchranu propastných 11 bodů, ale na great escape je dobře založeno. Teď musí Terriers přidat mnoho dalších vítězství - třeba hned o víkendu na hřišti trápícího se Brightonu.

Zápas na John Smith's Stadium toho podle očekávání moc nenabídl. Favorizovaný Wolverhampton zklamal na celé čáře a za celých 90 minut nedokázal vystřelit na bránu. Domácí byli o fous lepší, ale Mounié nejdřív hlavou trefil jen boční síť a Hogg mířil těsně nad. Než více než 20 tisíc diváků propuklo v euforii, dost se načekali.

Ten nejdůležitější okamžik se udál až v nastaveném čase. Střídající Aaron Mooy obešel Jonnyho a dokázal z pravé strany odcentrovat do šestnáctky. Tam si domácí počínali - po vzoru posledních zápasů - prachmizerně, míč po nepovedené střele Ahearne-Granta odrazil ke Stevovi Mouniému a ten vleže vpravil balón do odkryté sítě.

Více informací k zápasu

Leicester City - Brighton & Hove Albion 2:1

26.02.2019 20:45

Góly: 10. Demarai Gray, 63. Jamie Vardy - 66. Davy Pröpper

Utkání Leicesteru s Brightonem proti sobě svedlo dva týmy s mizernou formou, která v případě prvních jmenovaných znamenala dokonce odvolání manažera. Již bez Clauda Puela a s novým koučem Brendanem Rodgersem na tribuně hráči Leicesteru na domácí půdě zabrali, porazili Brighton 2:1 a připsali si vůbec první ligový triumf od Nového roku. To hosté prodloužili svou vlastní sérii bez vítězství a začínají se nebezpečně přibližovat sestupovému pásmu.

Rodgersovo jmenování bylo oznámeno již před samotným zápasem a severoirského trenéra fanoušci na King Power Stadium ocenili patřičným potleskem. Ještě veseleji pak bylo v desáté minutě, kdy šly Lišky do vedení. Svůj čtvrtý ligový zásah sezony si připsal Demarai Gray, jehož našel v dobré pozici Youri Tielemans, a čtyřiadvacetiletý křídelník sám před Mattem Ryanem nezaváhal.

Tři minuty nato pak měl střelec prvního gólu šanci náskok Foxes zdvojnásobit, ovšem tentokráte si na Ryana s tvrdou ranou nepřišel. S postupem času však Brighton dokázal hru vyrovnat, a nebýt kvalitního zákroku Kaspera Schmeichela proti pumelici Knockaerta, šlo by se do kabin za nerozhodného stavu. Tři minuty po změně stran měl ještě blíže ke srovnání Glenn Murray, jehož chytrou patičkou vybídl k zakončení do odkryté branky Pascal Gross, jenže zkušený forvard nepotvrdil roli nejlepšího klubového střelce a zamířil hrubě nepřesně.

To domácí byli v zakončení nekompromisnější. Po hodině hry se míč po kombinaci Pereiry s Maddisonem dostal k Jamimu Vardymu, jenž s přehledem zabořil míč do sítě. Brighton se však nevzdal a dočkal se záhy snížení, když Davy Pröpper dosáhl na tečovaný centr Stephense a tvrdou ranou zdramatizoval zápas na 2:1. V závěrečných minutách mohli Seagulls nejprve inkasovat po jedné ze šancí Harveyho Barnese, který dvakrát ve slibné pozici minul, a vzápětí měl vyrovnání na kopačce opět Murray, jenže i tentokráte nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi a napálil z halfvoleje jen boční síť. Leicester tak poskočil na jedenácté místo, zatímco Brighton zůstává šestnáctý, pouhé tři body nad sestupem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC28216164:1569
2.Manchester City28222475:2068
3.Tottenham Hotspur28200855:2960
4.Arsenal FC28175660:3856
5.Manchester United28167555:3655
6.Chelsea FC27165647:2953
7.Wolverhampton Wanderers281171035:3540
8.Watford FC281171039:4040
9.Everton FC281061239:3936
10.West Ham United281061235:4136
11.Leicester City281051334:3935
12.AFC Bournemouth281041439:5334
13.Newcastle United28871326:3431
14.Crystal Palace28861432:3830
15.Burnley FC28861431:5030
16.Brighton & Hove Albion27761429:4127
17.Southampton FC28691330:4627
18.Cardiff City28741725:5525
19.Fulham FC28451926:6317
20.Huddersfield Town28352015:5014

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (378)

Přidat komentář
Zaschrona

Do prvního gólu v podstatě nekoukatelný zápas, ale pak se na to i překvapivě koukat šlo, po dlouhých týdnech zas jednou. Jasně, byl to jen Cardiff, ale poté, co jsme byli schopní předvádět to je hodně důležitá výhra. Walcott a Richarlison musí sedět, naopak Coleman nezahrál vůbec špatně, nejhezčí překvapení byl Jagielka, který po chybě v první minutě zahrál hodně dobře.

Důležitá výhra, čisté konto, záchranářské starosti snad můžeme hodit navzdory losu za hlavu, naopak se ještě blížíme do boje o 7. flek a taky s trochu lepším sebevědomím můžeme jít do víkendového finále mistrovství světa.

Reagovat
Ondiis

Jak to, že hrál Schneiderlin? Toho jsem na hřišti neviděl ani nepamatuju .. byl zraněný nebo jen useless?

Reagovat
Zaschrona

Useless. A hrál protože bylo potřeba v té sestavě něco změnit a očividně to docela fungovalo, zahrál, kromě chyby v prvních minutách, hodně solidní zápas. Umožnil Ganovi hrát spíš v roli Kanteho a překvapivě toho Gana dokázal docela využít, Schneiderlin tomu zas dodal větší poziční balanc a krytí jako DM, Gana tu poziční hru má hroznou.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Richarlison hraje poslendí dobou špatně? Dlouho jsem Everton hrát neviděl, ale po tom hypu co se kolem něj rozpoutal minulou sezonu...

Reagovat
Hokaido

Loni to právě bylo úplně stejný. Cca půlku sezony hrál skvěle a vypadal jako rozdílový hráč, co by v budoucnu klidně mohl patřit mezi nejlepší hráče světa, ale pak úplně odešel a stal se na hřišti spíš přítěží.

Loni to bylo obhajováno hlavně odchodem Silvy, se kterým má úzký vztah. Letos už žádnou omluvu nemá.

Reagovat
Zaschrona

U něj je zásadní problém v tom, že je brutálně nekreativní a jako útočník se víc válí po zemi než cokoliv jiného. Bude těžké kolem něj vybudovat sestavu, v které bude moci efektivně fungovat.

Reagovat
Zaschrona

Jak píše Hokaido, no...

Reagovat
YNWA__MSN

Rafa je kouzelnik vsichni co tu rvali v rijnu po tom brutal losu, ze by ho meli vyhodit

Reagovat
icemike

Pořád jsou 5 bodů od sestupu

Reagovat
YNWA__MSN

6bodu ne? Vlastne ted pred dohravkou Southamptonu 7bodu...kdo jinej nez Rafa by to dokazal?

Reagovat
icemike

Hlavně udržet

Reagovat
Člen_zlořádu

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Almiron v obou utkanich zahral skvele. Od golu pokazdy chybelo malo, minule tyc, tentokrat Heaton. Nejlepsi je ale ta energie, motorova mys proste, je vsude. A prihravky okolo vapna presne do behu, nevim jak se preklada weight of pass, ale oproti Ayozemu je to jak nebe a dudy. O sestup se letos uz strachovat nebudeme, to tezky obdobi jsme zvladli a dulezity body posbirali. S trochou stesti by nakonec slo obhajit i to lonsky 10. misto. To by byl pro Rafu a celej tym velkej uspech. HWTL!

Reagovat
Mastný Chobot

Almirón vyzerá byť skvelý, nečudujem sa, že bol chvíľu spájaný aj s nami, takého by sme využili

Reagovat
Mastný Chobot

Miguel Almiron's agent claims that Arsenal really wanted to sign Miguel Almiron but due to a lack of fund they only offered to take the Paraguayan on loan from Atlanta United.

hanba fakt

Reagovat
smazaný uživatel

pokud vás přeplatí Newcastle, tak to fakt hanba je no

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
havrys99

achjoo, úplně by to bylo naše nebe a dudy oproti Ozilovi

Reagovat
YNWA__MSN

10 misto to zase trochu prehanis to neni moc realny

Reagovat
smazaný uživatel

S Foxes, West Hamem, Palace i Cherries jeste hrajeme, takze to mame ve vlastnich rukou. Los mame fakt dobry oproti nim, tak neni duvod neverit. Proc jinak na to koukat, kdybych fandil jen udrzeni 13. fleka

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
redyyz

Reagovat
sunakashi

Reagovat
salami

Reagovat
Kixi Syhimour

Že se ti ale zvýšili ambicw

Reagovat
smazaný uživatel

Já mam ambice jako Rafa, tzn. Newcastle by neměl nikdy hrát níž než top 8. Ale řekni to Ashleymu.

Reagovat
stuff

hlavne nespadnut

Reagovat
salami

Ztrata 5 bodu a dobra forma, sance urcite je, ale hlavni je porad zachrana.

Reagovat
Busby babes

https://www.football365.com/news/why-a-maximum-football-wage-is-the-moral-choice

oblibeny salonni utopista/komunista? , stoji za precteni. Kazdopadne ta myslenka zastropovat platy... tipl bych si, ze k tomu i ve fotbale driv nebo pozdeji dojde. A obecne to v mnoha sportech funguje... jen to teda nebude hned, to je jasny.

Reagovat
smazaný uživatel

je to hnus a humus, argument o tom, ze poskytuji zabavu milionum lidi a proto si ten plat zaslouzi, neberu

Reagovat
Spalovač šancí

Ono nejde ani tak o nějakou zásluhu, ale o to, že si na ty platy vydělají

Reagovat
kissak

Oni rozhodně ne, vydělají jim na ně fanoušci.

Reagovat
Spalovač šancí

Fanoušci = zákazníci. Fotbalisti = zaměstnanci. Fotbalisti vydělají zaměstnavateli na své platy tím, že zákazníkům poskytují kvalitní produkt.

Reagovat
icemike

Když máš dobrého herce, na kterého chodí diváci, taky mu zvedneš plat, aby nešel do jiného divadla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

Reagovat
Busby babes

ja mam jinej argument. Kluby vydelavaji cim dal tim vic penez. A hraci proste chteji svuj podil. Coz mi prijde prirozene.

Co si z toho clanku beru je spis to, jak jsme otupeli k tem platum. 200K, coz bylo pred tak peti lety uplnej top top plat dneska pomalu neni povazovany za moc, plat pres 150 se bere jako normal... a jasny, zrovna United na tom maji velkej podil. Ale tohle mi prislo zajimavy, protoze jsem si uvedomil, ze presne tak ty platy uz vnimam.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli te takhle desi zmena vnimani normality platu, tak jak te desi to, kdyby sis musel vsechno maso, co snis, predtim sam zabit?

Chapu tvoji pointu, ale rekl bych ze ohledne vnimani okolniho sveta je asi tak milion zavaznejsich problemu, kdy jsme netecni nebo slepi

Reagovat
Busby babes

ja s lovem nemam nejakej moralni problem. Jsem sice z mesta, ale na vesnici jsem se pohyboval kazdy leto a tak vim, odkud slo kureci nebo kralik.

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl, že mám tu první větu smazat...

Reagovat
Busby babes

k te druhe vete... to samozrejme, fotbal je porad jen zabava...

Reagovat
Spalovač šancí

Platové stropy mohou fungovat v uzavřených soutěžích, což si v evropském fotbalu neumím představit.

Reagovat
Busby babes

jasne, musel by prijit nejakej platovej strop v ramci UEFA/ FIFA. Jinak je to samozrejme nerealny, kdyby to zavedla jen jedna soutez. I kdyz treba dat nejakej strop 250K/tydne, tak to treba PL zas tak neposkodi. Vic bere par lidi, Real a Barca daj klidne dvakrat tolik, pokud bude hrac vyjimecnej a s tim v tuhle chvili kluby PL krok nedrzi. Takze by ten dopad nemusel byt takovej.

Reagovat
Golasso

No já nevím. Jako je to solidní bullshit ty platy, ale je to věc trhu. Prostě se to na základě vztahů v ekonomice takto zformovalo, tak proč to za každou cenu chtít měnit? Je to odvětví jako každé jiné, prosperuje a ty platy nejedou nikomu na dluh, prostě si na to ty kluby vydělají, protože lidi to chtějí v obrovském množství. O platových stropech bych přemýšlel v souvislosti s tím, pokud by to mělo pozitivní vliv na kvalitu fotbalu jako takového, např. na vyrovnanost soupeřů, ale nějaké "morální" hledisko je hodně mlhavá veličina na to, abych kvůli tomu reguloval celé odvětví. Stejně si ta zdravotní sestra ani neurochirurg nevydělají víc, pokud fotbalistům platy vezmu.

Reagovat
Ondiis

zůstane víc pro akcionáře no

Reagovat
Spalovač šancí

Nebo si mohou vydělávat přes Google, pokud mají málo

Reagovat
salami

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Infi

Reagovat
spider_8

Reagovat
r.mrazik

zastropeni platu se u fotbalu nedockame...to by proste nefungovalo

navic by chytre hlavy vymyslely,jak to obchazet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Jsem rozhodně pro omezení v téhle oblasti, ale ne z důvodů morálních. Platové stropy dělají mnohem zajímavější soutěže, kdy může vyhrát mnohem víc týmů, což nakonec obvykle přináší profit celému odvětví. Ve výsledku by to umožnilo víc profitovat většímu počtu klubů, tedy i hráčů. Vyrovnanější pole týmů by taky přineslo mnohem víc zajímavějších zápasů, které nejsou dopředu v podstatě rozhodnuté, což by jen pomohlo nakopnout rozvoj fotbalu.

V praxi bych si to asi představoval ve stylu, kdy existují určitá pásma daně z luxusu, které by vybírala UEFA a přeposílala v rámci celé Evropy. Tím pádem by PSG mohlo mít klidně platy 300 milionů euro ročně, ale museli by například poslat dalších 300 milionů UEFA, která by to pak následně přeposílala po celé Evropě. Pomáhalo by to s rozevíráním nůžek ve všech evropských ligách, pomáhalo by to s rozvojem mládeže, tréninkových procesů, zázemí. Velkým klubům by to mělo vyhovovat, protože majitelé vydělají přímo do kapsy, sníží se rozevírání nůžek a malé kluby by měly mít šanci produkovat mnohem víc lépe připravených hráčů, které následně zas skončí v těch největších klubech. Všichni by z toho měli nakonec profit. Jediný problém je, že by to mohlo v budoucnu nejlepší hráče teoreticky odlákat mimo Evropu do lig, které se takhle nebudou omezovat.

Reagovat
xjert02

Tohle jsou normalni socialisticky kecy! Takhle spolecnost nikdy fungovat dlouhodobe nemuze. Lide nevzdelani v ekonomii by se nemeli k tematum organizace lidske spolecnosti radeji vyjadrovat.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

1. Komunismus ve sportu funguje nejlíp, viz zámořské ligy.

2. Tak proč se k tomu teda vyjadřuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
R22

Reagovat
Mastný Chobot

Konečne sme si aj dobre zastrieľali, výborné výkony od každého okrem Torreiru, ale ten má právo na slabší zápas, a Jenkinsona. Lacazette je momentálne asi v životnej forme, dúfam, že si niečo šetrí aj na NLD.

Reagovat
Fenri

Eh? Jenkinson se mi naopak dnes dost libil, odvedl si svoje...

Reagovat
Mastný Chobot

Asi mám iné štandardy na wingbacka než prihrávky dozadu.

Akože áno, nebolo to tragické a to, na čo má, si odohral viacmenej. Ale to nič nemení na tom, že patril k tomu horšiemu.

Reagovat
J0EL

Jenks bol dnes fakt bezchybny. Odohral velmi dobry zapas.

Reagovat
Mastný Chobot

Nebol bezchybný, nebol výborný a nebol ani tragický. Podal priemerný výkon a hral na istotu, čo mu nemám za zlé, hoci v ťažšom zápase by nás jeho nedostatky v kombinačnej hre a útočení značne limitovali.

Reagovat
Ondiis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fenri

Nemyslim si, ze mame jine standardy, jen mi prijde ponekud krute vypichovat Jenkinsona, kdyz zahral dobre. Svoji stranu si v pohode uhlidal, dobre a uvazlive kombinoval, mel i par dobrych nabehu kdy roztahl hru, fakt nevim, za co bych ho dneska kritizoval... To, ze to neni material na Arsenal je nekolik let jasny, ale o to pri hodnoceni dnesnich vykonu dneska tak moc nejde, ne?

Reagovat
J0EL

Reagovat
Counter

Navíc to byl jeho první základ v PL od roku 2016, není jednoduché v takové situaci vyrukovat s MOTM výkonem

Reagovat
smazaný uživatel

takovy gibbs vykon

Reagovat
Counter

Reagovat
Mastný Chobot

Vlastne ešte Suárez bol nah. Som zvedavý, či niečo ukáže, zatiaľ neukázal nič ani v jedno cameo, čo mal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Lednové posily to mají těžké obecně, obzvláště takové, které první půlku sezony skoro nehrály. Nejde od něj nic moc čekat.

Reagovat
Mastný Chobot

Však jasné, len aspoň náznak niečoho som čakal. Moc neviem zatiaľ, čím nám má pomôcť. Ale uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

zatial by tolko s prehladom zvladol esr

Reagovat
Counter

ESR má šanci si zahrát víc než jen pár minut v Lipsku, ale to by se nesměl zranit.

Reagovat
fenixLFC

potom je otazka na co vam taky hrac je...pride v zime celu sezonu nehrava dokial sa rozbehne (ked vobec) tak je po sezone...a ze by vam moc pomohol sa neda povedat

Reagovat
Mastný Chobot

sme v EL stále, potrebujeme mať široký káder. Určite lepšie jeden Suárez ako nič zasa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nikikrew

Pri tej marodke hosti a typom hry som aj ocakaval, ze dnes si zastrielame. Takmer vsetci podali dobre vykony, niektori z nich na jednotku. Ta hra s Ozilom v ofenzive je ovela lepsia, to je fakt bez debaty.

Caka nas asi 2 rozhodujuce zapasy o 4 miesto - United a Spurs. 4 body z nich by boli velkym luxusom, bude to tazke ale musime sa hecnut.

Reagovat
Mastný Chobot

Oh, spursy

Reagovat
Hokaido

Při tom golu jsem si vzpomněl na Henryho.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

owny pls

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/dreamteamfc/status/1100851406137950208

Howe sa po dnešku pridáva do klubu trénerských mágov vedeného Rafom

Reagovat
cokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

West Ham

Reagovat
smazaný uživatel

*Ten Liverpool hral zase tak spatne, naprosto zoufala sestava, dejte titul City.

Reagovat
Kixi Syhimour

Nehrál, zápas dobrej, sestava překvapila, ale zahrála dobře, co naděláš s tím City, uvidíme jak to bude dál, ale ten los je fakt zajímavý

Reagovat
Luc-Luc

dalo se cekat, ze rupnou a podle stats to bylo na jednu branu

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, fandové City (ti jsou objektivní), psali, ale což

Reagovat
Pride

Další zápas Fulhamu, který posral Rico ten kluk je fakt zoufalec

Reagovat
Mates_Matesović

Hurá, konečně se ta sezóna začíná bortit Ještě to dosrat v sobotu a v úterý, ať to máme komplet.

Jinak Eriksen podává už nějakou dobu komický výkony, takže novou smlouvu asi podepsat nehodlá. Hned v NLD bych ho posadil, respektive by mohl nosit s Trippsem pití.

Reagovat
smazaný uživatel

Hello darkness my old friend.

Reagovat
smazaný uživatel

Na titul jste nedosáhli v sezoně Foxes zázraku, loni jste byli třetí. Žádnou výraznou posilu jste nepřivedli a jako bonus hrajete v azylu Wembley. Podle mě s váma Pochettino dělá docela zázraky.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým úplne súhlasím.

Reagovat
mul

veru, celkovo ten kader mi pride fakt zly, kraje obrany priemer, sucasny stred zalohy katastrofa a jedno schopne kridlo ...realne sa zacina boj o TOP 4

Reagovat
Counter

Reagovat
fenixLFC

na to wembley by som sa uz prestal vyhovarat, hraju tam tak dlho ze uz si mohli zvyknut (nehovoriac o tom, ze je len a len ich chyba ze nie su na vlastnom). Hlavne dojdu na novy stadion a hned to pojde? ked si za rok a cosi nezvykli na tento tak si zo dna na den vsetci zvyknu na novy?

rovnako aj kader, moznosti posilnit mali a ten kader nie je tak dokonaly ze by nepotrebovali posily. takze dalsia chyba ich vedenia...mohli ist hore ale sami si to pokazili

Reagovat
smazaný uživatel

Možná prostě nemají finanční kapacity na to udělat ten krok výš a zvolili tak cestu dlouhodobou přes každoroční postup do LM než zrádné mega investice s cílem získat titul. Co já vim, kolik má ve skutečnosti Levy peněz

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to trepeš? Jednoducho hrame na cudzom stadione a nie doma. Je uplne jedno, že je to rozhodnutie samotneho klubu. Buduje sa novy stadion, a to je vraj chyba?

Reagovat
Kixi Syhimour

Ale však tam máte domácí publikum ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. Bol so na zapase i na WHL i vo Wembley a neda sa to porovnat. Ta energia vo WHL bola uplne o niecom inom. Vo Wembley je to jak v kniznici na Emirates.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ok

Teda když fandové Arsenalu chcou tak tam udělají peklo, příšerné pro nás tam hrát

Reagovat
Counter

Kolikrát jsi byl na Emirates Stadium?

Reagovat
Counter

Jasně, dá se to brát z dvou úhlů pohledu. Za obojí si můžou sami, ale stejně tak je nezpochybnitelné, že setrvávání ve Wembley jim škodí, vždyť mají bodů zvenku než doma. Dalo by se i argumentovat, že kdyby letos ten svůj stadion měli plně připravený, hráli by skutečně o titul.

Reagovat
Cobra

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

My ještě ty trapáky z Wembley předběhneme v tabulce

Reagovat
J0EL

Musime

Reagovat
Miguel19

Zasloužená výhra. Židé totálně marní.

Reagovat
Luc-Luc

skvele skvele skvele ! tohle bylo potreba, ukazat, ze jsme porad silni a porad ve hre ted to potvrdit na Evertonu...

Reagovat
smazaný uživatel

Že by sa Origi chytil ako v ceste do finále EL pred rokmi? Trošku som si zasníval, dnes postupne zlepšoval výkon, som s ním spokojný.

Ďakujem každému jednému hráčovi za výkon, najlepší TAA, Fabinho, VVD a Mané. Fabinho sa ukazuje ako skvelá posila, dnes špičkový výkon, diktátor v strede poľa. Matip má formu. Alisson skvelý.

!!! YNWA !!!

Reagovat
cubazi

Reagovat
fenixLFC

ved hral hovno, dal gol strelou z dialky a inak iba behal

Reagovat
Kixi Syhimour

bránil a to dost dobře

Reagovat
Wat

„z dialky“

Reagovat
cokoliv

To je o gól z dálky a běhání víc než by tam předvedl Danny

Reagovat
fenixLFC

to zas suhlas ale ani jeden by u nas nemal hravat, fakt na to nemaju. dannyho znicili zranenia a origiho funes mori

Reagovat
cokoliv

oba pryč. Chce to opravdu kvalitní backup za bobbyho, protože mi připadá že začíná nutně potřebovat konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Timo Werner. Ideal

Reagovat
smazaný uživatel

Pamataj, Milan, gólE sú korením fudbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

a teraz vážne, dnes to aj odmakal, celkovo na LFC samozrejme k dnešnému dňu, nemá, ale dnes podal dobrý výkon, takže ja som s ním v pohode...

Reagovat
fenixLFC

preco mne pise gole netusim a je mi to celkom fuk. a je sice pekne ze su korenim futbalu ale len tie proste na to aby som hraca hodnotil pozitivne nestacia. tou strelou som chcel povedat len to ze tiez to nebolo nieco vypracovane ze by si nabehol do spravneho priestoru alebo nieco vymyslel. proste hral relativne hovno a vidno ze na ten zaklad nema, rovnako ako nejaka snaha o zachranu zapasu v zavere

Reagovat
smazaný uživatel

Práveže ten gól si vypracoval, potiahol zľava, vystrelil a dal gól, spokojnosť.

Reagovat
Bady86

Origi jednoznacne nejhorsi na hristi. Nedal jedinej poradnej centr, prihravky vetsinou nekdo teecoval a vysla mu jedna strela. Hruza

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pasha

Páči sa mi, ako často po výhrach ďakuješ hráčom svojho tímu.

Reagovat
smazaný uživatel

Som vďačný za to, že ma potešia. Mám rád futbal a góly. Či toto ti nemusím vysvetľovať, že, Ondrík .

Reagovat
smazaný uživatel

krásný výkon, ale daný do jisté míry i tím, že Watford nic nehrál.. Škoda toho City jedeme dál

Reagovat
Edgewalker

Už jen 4 body na Spurs, kéž by se nám v sobotu povedl zázrak, ať je boj o top 4 ještě luxusnější

Reagovat
Mastný Chobot

Teší každá ich strata, ale dnes som moc nechcel, aby prehrali. Tí budú po dvoch prehrách tak naštartovaní ukázať sa v NLD, že sa toho bojím viac, než keby všetko vyhrávali.

Reagovat
Edgewalker

Právě, proto jsem napsal zázrak, očekávám od nich drtivý nástup. Na druhou stranu je to i možnost je dostat ještě víc dolů a nás by to brutálně nakoplo. No snad se stane zázrak

Reagovat
efjay

Tvl jakej zázrak, proti Slepicím..

Reagovat
Edgewalker

Venku to stále není ono, tak mám vážné obavy

Reagovat
fenixLFC

robertson dve acka, trent tri, van dijk 2 goly...neskutocna bilancia obrancov trent jednoznacne rozdielovy hrac, to je presne co nam chybalo na old trafford. a watford tusim tretia prehra o 5 golov proti nam v rade

Reagovat
Kixi Syhimour

Možná doma, protože u nich to bylo 0:3

Reagovat
avicii

Trent moze byt rozhodujuci faktor aj na Bayerne

Reagovat
Kixi Syhimour

Jinak i Origiho jsem viděl i to, že se snaží, třeba Firmino to často fláká

Reagovat
avicii

Tak ako som si aj myslel a niktory tu tvrdia inak ale Origi je teraz pred Studgom

Reagovat
Wat

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Coutinho10

snad mu ta branka pomuze do dalsich zapasu

Reagovat
cristiano.K.

Firmino nic nefláká

Reagovat
Remt

hlavně v pripadny hre o titul v poslednich zapasech, kaslat na LM

Reagovat
Kixi Syhimour

No nevím, vypadli jsme z obou pohárů, zase není třeba si dělat ostudu v LM když není záruka titulu, samozřejmě bych měnil, ale vypadnutí z LM nám titul nezaručí

Reagovat
Coutinho10

je to tak...LM by se dala teoreticky vypustit, kdyby se zadarilo si pohlidat ten naskok 7 bodu...takhle ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tripper

Reagovat
Coutinho10

sice tu byly prevazne obavy, ale jak jsem ocekaval a veril, tak to byl poklidny a presvedcivy zapas s dominantnim vysledkem a trefil se i Origi super Mane, ktery to nastartoval i diky Trentovi a uzavrel to kapo Dijk jenom skoda, ze se WHU nevyvaroval zbytecny penalty, protoze jinak by tu plichtu mozna udrzeli ale pokud budu hodnotit nas, tak super vykon po delsi dobe i s vysledkem

Reagovat
Counter

Tragéd Sarri dneska utragédil výhru nad Spurs

Reagovat
PP

ale mohla být spíš remíza no.. ale prohra Spurs vždycky trochu potěší..

Reagovat
hona.kub

Na KFC to furt stačí, svět je eště v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri si namazal na chleba opěvovaného Pocchetina

Reagovat
blade115

Hvjezda Sarri dnes uhvjezdil výhru nad Spuds

Reagovat
stiflerovamama

Čo ten ten šašo odpískal City za penaltu ?

Reagovat
nani92

jasná, bez debaty

Reagovat
smazaný uživatel

link?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna

Reagovat
MCFC_8

Jasna a to este cca polminutu predtym nezapiskal na Kuna jasnu

Reagovat
stiflerovamama

Šak si tam Bernardo strčil nohu medzi hráča súpera a potom akože padal.

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Zápasník dva góly? Pre CP celkom hanba.

Reagovat
smazaný uživatel

Drz hubu kokotko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
iamek

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
pingla

Reagovat
Mastný Chobot

Mention my name in your tweets

Oi rudeboy, shut up

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo si na mňa tak často zlý? Dom. Ty hävädo.

Reagovat
smazaný uživatel

Slušní ľudia, čo ti poviem.

Reagovat
smazaný uživatel

slušnosť je najviac

Reagovat
Mastný Chobot

Ty vždy najlepšie urobíš, keď nepovieš nič

Reagovat
smazaný uživatel

Presne o tomto hovorím.

Reagovat
alcantara

Kludne nech hovori, hlavne nech nepise.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Za toto bude Swarlos na mňa dva mesiace reagovať a pripomenie mi to o 7,5 roka.

Reagovat
Swarley

Divej, jak krásně to funguje..ty už normálně začínáš sám poznávat, že píšeš kktiny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

To většinou dělá, když něco nepochopí, tohle je přeci jen dost jednoznačné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

já ty tvoje sracky chápu moc dobre

Reagovat
blade115

Budeš první, koho zavolám, až ucpu záchod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Kloppotko

Reagovat
Swarley

To už je level beyblejd

Reagovat
blade115

Reagovat
blade115

Ještě jeden rok se Sarrim a bude to spíš byeblejd.

Reagovat
Cobra

Zase nasraný. Do piči!

Reagovat
smazaný uživatel

Hodnotiť nie je čo, bez strely na branku sa nevyhrá. Hrozné výkony od všetkých na ihrisku, predovšetkým Eriksen a Lamela. Neviem čo vyvádzal Trippier, veď musel jasne vidieť Llorisa a ten mohol tiež lepšie zakričať do boha. Z jednej strely na bránu dala Chelsea 2 góly. Lucas po príchode na ihrisko 0% passing accuracy.

Ešteže je ďalší zápas už v sobotu o 13:30. COYS

Reagovat
Grahf

Manchester United have won eight consecutive away games in all competitions for the first time in their history.

konečne pozitívny rekord

Reagovat
smazaný uživatel

takze po dalsim kole by to uz mohlo byt jen o bod jak jsem pred minulym kolem rikal, 3. misto je blizko

Reagovat
Mato178178

ale bude o 7

Reagovat
Greny

Důležitá výhra... Pořád zůstáváme v boji o 4 bude to ještě zajimavy 4 týmy na 2 mista

Reagovat
Busby babes

Slusnej zapas nakonec. Na tu sestavu... Alexis se teda moc nepredvedl, to byla zase bida. Lukaku, Scott, Shaw vyborni. Young dobre odcinil to, jak to posral pred golem (i kdyz tam pak bylo tech chyb vic). A zaplatpanbuh za ten gol, po inkasovani jsme pusobili hrozne nervozne, Meyer nam delal velky problemy tim, jak si dokazal najit misto mezi zalohou a obranou. Fred nakonec celkem slusnej vykon, rekl bych. Casto dokazal prerusit akci soupere, coz se v druhem polocase hodilo.

No hlavne ze jsou tri body, nikdo se nezranil a do soboty se snad aspon nekdo da do kupy. Martiala by to chtelo.

Reagovat
Busby babes

James Garner becomes the 230th Academy player to play in the first team...since 1939 virtually 50% of all first team players have come through the youth system.

a bonus.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis zase nič ? koľkatí zápas v rade ? Zápas som nevidel.

Reagovat
mimi_united

Lukaku je proste lepší ako Kane, len potreboval chytiť tú pozitívnu vlnu

Najlepším útočníkom v lige je ale stále Aguero

Reagovat
JIMMY-PO

neviem koho fake profil si ale dávam ti za konzistentnosť

Reagovat
Busby babes

nebo otravnost? ta hranice je tenka...

Reagovat
Detektiv

vidim ze pan je znalec...

Reagovat
smazaný uživatel

Ešteže tam spadla tá Pedrova haluz, inak remizovy zápas a Sarri by zase bol opäť bližšie k odchodu. Hazard nemal svoj deň a aj Tripper mu nič nedovolil. Willian odohral zápas v ECO režime, to je snáď zlý sen ten hráč. Higuain tam od 60. minúty ťahal nohy za sebou, asi ešte chvíľu potrvá, keď sa dostane do potrebnej kondície.

Reagovat
JIMMY-PO

fuj to bol zápas na grcanie

Reagovat
robbik

Ach jo... kdo by to před zraněním Kanea řekl, že Spurs vyhrají co se dá a když se vrátí tak takhle spadnou...

Reagovat
Mates_Matesović

V pořádku, v sobotu se vracíme do vítězných kolejí.

Reagovat
Mastný Chobot

Inak Kos ďalší špičkový výkon. 33 rokov, rok mimo, po miliarde zranený, ale stále top. Budúca legenda.

Reagovat
Golasso

legenda už je teď

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
efjay

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
havrys99

Reagovat
Ondiis

prostě Boss

Reagovat
Euphael

Reagovat
Counter

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmm co to bylo ten Trripier?

Reagovat
Svatej

Pěkně na zadní, co by Morava za takovou koncovku dal.

Reagovat
Whitemedia

Trippier

Lloris

owny

Reagovat
Svatej

Reagovat
lofin9

Ozil > Eriksen

Reagovat
mul

dnes urcite

Reagovat
Golasso

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tunkic

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Ozil, bude hrát víc, nebo tam prostě Emery neměl koho jinýho dnes dát?

Reagovat
Mastný Chobot

v NLD asi nebude hrať, inak by ho dnes stiahol podľa mňa.

vyzerá to, že mu neverí na ťažké away zápasy, aspoň v momentálnej situácii. Nečakám, že by sa to nejako zmenilo do konca sezóny. Ľahké zápasy proti mamlasom bude hrávať, ale inak asi moc nie. Aj keď bohvie, dnes dokázal, že je to stále unikátny hráč, možno to zmenilo aj Emeryho názor, ťažko v ňom čítať zatiaľ.

Nabudúcu sezónu si Emery trochu upraví káder a možno nájde balans, aby Mesut mohol hrávať v základe vždy, neviem.

Reagovat
smazaný uživatel

podle střídání začne mkh a Iwobi. A doufám, že i Laca

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

U něj je prostě problem v tom, že pokud nás soupeř přehrává, ozil je otrávený a je tam k ničemu.

Reagovat
Nikikrew

v NLD zacne urcite z lavicky. Ocakavam naspat Ramseyho do zostavy alebo tam bude Xhaka.

Dufam, ze konecne dokazal Emerymu ho mat v zostave, s nim sme ovela ale ovela lepsi v ofenzive.

Reagovat
Ondiis

he’s been plotting that own goal for the last 5 years

Reagovat
nani92

tak čo, vytlačí Young Alexisa z krídla?

Reagovat
Whitemedia

Azpi v PL 29 asistencí.. Willian v PL 30 asistencí.. Azpi už ho skoro má

Reagovat
PP

bud rád a raduj se dnes s ostatními..

Reagovat
Svatej

Reagovat
mr.Silver

Trippier a Lloris wtf

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli takhle bude Origi makat pokazdy tak klidne at zustane. Rozhodne bych ho posunul pred Sturridge coz uz asi u Kloppa je. Sturridge ma sice magickej dotek s micem, ale jinak ma to nejlepsi za sebou.

Reagovat
Bady86

ani jeden u nas v pristi sezone nesmi byt. Jeden byl Top, ale bohuzel uz nikdy takovy nebude a druhej je drevo, ktery sice vic nabeha, ale jine vlastnosti ma ciste prumerne az podprumerne

Reagovat
Bandita_Harry

Preco nie ? ak nebude chciet silou mocou odist a lepsieho utocnika nekupime mal by Origi ostat

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bandita_Harry

Origi na rozsirenie kadra by mohol byt fajn on tie goly proste dava nech si hovoria ze je dreveny ako chce, az pride Werner, potom moze odist, aj ked bohvie z Firmina by mozno bolo nastalo AM a Origi zaskok Vernerovi

Reagovat
Busby babes
Reagovat
Counter

Jestli to nezlepšíte, dříve nebo později zafunguje law of averages a přijdou i ztráty.

Reagovat
Busby babes

tohle bylo spis o tom, ze jsme nechali dvakrat hrace CP na malym vapne.

Reagovat
Counter

No a když to zopakujete příště, tak třeba nedáte z 1.4 xG tři góly a naopak jich více inkasujete

Reagovat
Busby babes

https://understat.com/league/EPL/2018

hele, vy byste na tom taky meli maknout. xPoints mate jeste vetsi rozdil jak my. Nejvetsi haluzaci jsou Spurs.

Reagovat
Counter

No však jo, já to právě vidím u nás - na začátku sezony jsme sbírali jednu výhru za druhou, ale s postupem času už luck začal docházet a přišly ztráty. Ty výkony se samy o sobě nijak nezhoršily.

Reagovat
Busby babes

ale vsak my uz zazili i opacnej, treba proti Burnley. na xG 3:1, vysledek 2:2. a ze delame chyby vzadu taky porad vidime.

Reagovat
Zaschrona

Ty čísla NU jsou dost hustá.

Reagovat
Zaschrona

Očividně moje kouzlo fandění funguje: okamžitě co jsem napsal, že to přeju na titul Spurs, tak samozřejmě hned zase rupnou.

Reagovat
Busby babes

Spurs vzdali boj o titul, aby se mohli zapojit do boje o top 4.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Counter

Tohle Spurs předvádí v podstatě pokaždé, když se začnou nějaké trofeji přibližovat. Teď z nich zase spadne tlak, že mají něco předvést, a rozdrtí nás na kaši, úplně to vidím.

Reagovat
Zaschrona

A stejně pak na konci sezóny skončíte před nimi...

Reagovat
Busby babes

no posledni dva roky se jim to nepodarilo.

Reagovat
fenixLFC

tie goly co inkasovalo spurs lloris s trippierom dobri matlaci

Reagovat
oli9

Mane solidní zvíře jinak Trent 3 centry jako asistence krása , pohodový zápas konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

včerejšek ukázal, že:

1) Hendo už by prostě neměl být v základu, proti ostatním má zjevné handicapy, ať je to technická vyspělost, rychlost, nebo smysl pro rychlou kombinaci

2) Matip je opora a skvělý stoper, na kecy o průměrňákovi už začínám být fakt alergický

3) Arnold opravdu chyběl, radost na něj koukat

Btw. na čem jede momentálně Mchitaryan, že mu to tak pálí?

Reagovat
nani92

na slabých súperoch

Reagovat
PP

on to míval i v BVB.. pár zápasů, někdy i půl sezony dokázal být rozdílovým hráčem a jeho spolupráce s Aubou byla radost se dívat.. No a z toho umí hrát půl roku tak, že je neviditelný, centry kope na tribunu, packá o balon..

Reagovat
fenixLFC

napises totio o hendovi po zapase kde nam tam beha milner hej? ta zaslepenost voci hendovi a jeho kritika je neskutocna

Reagovat
smazaný uživatel

jaká zaslepenost? je mi sympatický a pár let zpět to byl opravdu top hráč, ale už prostě nestíhá, jako kdyby byl pro něj ten Kloppův systém náročný

Milner je rozhodně větším přínosem, jak dozadu, tak dopředu

Reagovat
fenixLFC

milner rozhodne vacsim prinosom nie je tutosezonu a to co pises plati skor o nom nez o hendovi. takze je otazne ci vies ze milner hral a hendo striedal

Reagovat
smazaný uživatel

to bych asi nepsal, že už do základu nepatří, když to včera bez něj právě fungovalo skvěle, poposedni si

Ty jsi prostě klasická zaťatá konzerva, která není schopna upravovat své názory (na hráče) dle aktuálního vývoje (a dejme tomu formy), s takovými diskutovat je většinou za trest

Reagovat
fenixLFC

jj pretoze vobec nie som ten ktory tu nechcel maneho alebo van dijka a mam na nich furt rovnaky nazor

to o konzerve palti skor na teba pretoze si precitas ze je traged. pritom mal aj terza nieklko super zapasov. ale to nevadi pretoze ho dlhodobo oznacuju za trageda a je jedno ako zahra

btw o tej neschopnosti zmenit nazor jasne hovori to ze pisem ze vlani bol milner super ale tuto sezonu siel dole ze co je proste pravda, na zakald to zdaleka nie je a z tych zaloznikov co mame je najhorsi

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
SCELO

ani jeden uz v LFC nemal byt

Reagovat
YNWA__MSN

Milnerovi o rok prodloužit!!!!

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
YNWA__MSN

Milner je o dve třídy lepší než Hendo že ho letos rve Klopp na RB, kde v životě nehrál, je druhá vec

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
YNWA__MSN

Kurva vy máte ale krátkou paměť.... Ještě min rok byl Milner top tady vychvalovanej.... Ale teď už ti není dobrej ani na lavicku hráč co umí krom CM/DM zahrát v případě nouze na LB/RB

Reagovat
fenixLFC

a to ze bol minuly rok top znamena ze musi byt top aj teraz hej?

Reagovat
YNWA__MSN

Ne tyvole 10 let je jedním z nejlepších v premier league(dlouhodobě si drží výkonnost, je spolehlivý) ale najednou letos je to kopyto co nemá ani lávku??? Co ty ses za kokota. Kdykoliv Milner nastoupil na svou pozici ve středu zálohy tak byl letos výbornej Kup si bryle(pokud tedy vůbec sleduješ zápasy LFC a nectes jen výsledky)... LFC mu bohužel o rok neprodlouzi smlouvu(debilita) On půjde např do Leedsu (jestli postoupí) a bude ještě dva roky hrát nadprumer ligy

Reagovat
fenixLFC

tak ty si dobre strateny

Reagovat
YNWA__MSN

Na Milnera mi nesahej

Reagovat
fenixLFC

a teraz vidim aj to o matipovi

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak zrovna Henderson hraje poslední dobou kvalitně

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

já ho nijak nestrhal, prostě mi jen připadá ta záloha s Milnerem lepší, GW je jistota a Fabinho se nyní rozehrál, včera to byl od začátku koncert

Reagovat
Gedofrey

On Matip je výborný stoper, spíš je problém, ze je věcně zraněný. A nemůžeme mít dva zdravotně labilní stopery (Gomez).

Reagovat
smazaný uživatel

Matip je průměrňák

Reagovat
cristiano.K.

Matip je ideální třetí stoper, ten hate tu na něj je přehnaný a ty si ho ted až moc vychválil. Naopak zas hejtíš Henda, který svůj standart vždy odvede.

Reagovat
Bayern +

Omg, prečo som ja nedával tú 1 na Chelsea sólovku...

Reagovat
iamek

Půl kádru v čudu a taaaak pohodová výhra na CP . Jinak McTominay poslední dva zápasy hodně slušná úroveň na DM. Tohle by pro něj měla být asi primární pozice. Fred takový tuctový výkon. Nic nepokazil a nic nevymyslel. Obrana šlapala dobře .

Reagovat
smazaný uživatel

Fred bude super, dejte mu ještě jednu přípravu v létě. Nebo nám ho pošlete.

Reagovat
iamek

Podle slov Olého to vypadá, že ten čas určitě dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Věřím, že bude velmi dobrý po sezóně aklimatizace. Vyměna za Xhaku?

Reagovat
smazaný uživatel

toho vyměnte někde v podbrezové

Reagovat
mithro

ale fuj

Reagovat
Counter

Xhaka >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Fred

Reagovat
smazaný uživatel

Xhaka<<<<<<<<<<<< Kdokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

čas určitě dostane u něho je problém, že má ohlasy , že je línej a něco jako alexis,že se dosti straní od týmu a taky je celkově na pováženou, že takový dalot umí lépe anglicky za takovou dobu než TONY a Alexis kteří jsou už tam jak dlouho. Uvidíme určitě adeptů kteří odejdou je dost, ale Ole i z vyjádření jde vidět, že Fred nejspíš zůstane. A možná dsotane boost jako Victor kterej má tuhle sezonu obrovskej skok. A od nového roku s virgilem je v top 2 stoperů PL

Reagovat
Pigeon

I přesto, že jsme byli bez důležitých hráčů, tak to Ole a borci zvládli. McT super. Na Fredovi je znát to, že se nemůže chytit ale maká. Shaw je naprosto boží na levém bekovi a Lukaku musí zůstat. Je to velký sympaťák a dříč. Navíc typologicky takového hráče prostě neseženete. Vysoký, silný a v plné rychlosti nezastavitelný. Baví mě ty řeči o tom, že je tlustý. Dokážu si představit, kdo to tak asi píše, ale Lukaku bude vypadat vždy mohutně díky typu své postavy. Je jasné, že procento tuků bude vyšší jako u Ronalda, ale naprosto v normě pro daný post. Naopak jeho svalová hmota je obrovskou výhodou, což bylo včera jasně vidět.

Reagovat
kiwwi

@StatmanDave: Paul Pogba has been directly involved in 20 Premier League goals this season (11 G 9 A). From central midfield.

https://twitter.com/StatmanDave/status/1100873726952910848

Reagovat
kiwwi

A ešte k tomu

Pogba vs de Bruyne over the last two seasons

https://i.redd.it/m7l3jvje17j21.png

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aniž bych shazoval Pogbu, tak to je vzhledem k jejich ukolum na hristi dost zavadejici statistika, De Bruyne je casto ten, kdo ty akci rozjizdi z hloubky a do zakonceni a finalnich prihravek se dostava vyrazne mene

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Rybinho85

Navíc Pogba má letos pět branek z penalt.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Swarley

Pogba hrál pod Mourinhem hoooodne hluboko

Reagovat
smazaný uživatel

a taky hooooooooodně mizerně

Reagovat
kiwwi

To ale vôbec nie je pravda... Túto polku sezóny to nebola síce žiadna sláva ale minulú sezónu hral aj z hĺbky dosť dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Neni pravda? Jakože se počítá jen to období, kdy hrál dobře? De Bruyne má jiný herní styl, přihrávky jdou často průnikově do křídel a až ti hráči to pak cpou před branku. Porovnávej Pogbovi čísla spíš se Silvou než s KdB.

Reagovat
kiwwi

Imho je Pogba viac podobný KdB ako Silvovi a po druhé porovnávam celú minulú sezónu keď hral Pogba z hĺbky a vôbec to nebolo hoooooodne mizerne

Reagovat
smazaný uživatel

Co odešel Mourinho, tak je Pogba dost možná nejlepší hráč v lize, to nikde nerozporuju, ale ty skvělý čísla nasbíral za posledních 10 zápasů.

Je to hrozně demagogický obrázek, bez znalosti situace těžko o něčem vypovídá. Upozorňuji, že asistence zkreslený kvůli fantě a asistencím "za penalty". (De Bruyne má o 2 víc než na kiwwiho obrázku a Pogba o 6)

Pogba letos - 2107 minut, 11g, 10a

De Bruyne letos - 620 minut. 1g, 1a

Pogba letos pod Mourinhem - 1134 min ( 12 utkání v základu, 2x střídal před 70. minutou), 3g, 3a

Pogba letos pod Olem: 973 min (z 11 utkání odehrál 11 utkání v základu, z toho 10x dohrál do konce a 1x střídal v 73. minutě), 8g,7a

De Bruyne "pod Olem": 524 min (z 11 odehrál 6 utkání v základu, z toho jen 3x dohrál do konce, 3x střídán před 70. minutou), 1g, 1a

Pogba loni - 2145 min, 6g, 13a

KdB loni - 3073 min, 8g, 18a

Pokud se na to podíváme v kontextu situace, kdy vynechám období kdy Pogba začal zářit s novým trenérem a De Bruyne se vracel po zranění, tak nám vyjde následující:

Pogba pod Mourinhem - 3279 min, 9g, 16a

De Bruyne za tu stejnou dobu - 3146 min, 8g, 18a

Statistika nuda je!

Reagovat
smazaný uživatel

na porovnávání heat mapy obou hráčů nemám údaje, takže s tím jak hrají kluboko a kam směřují jejich přihrávky budeme potřebovat nějakou Optu nebo Michaela Coxe, ale pocitově teda De Bruyne hraje víc do křídel a tamodsud až jdou finálky do šancí, každopádně se s tímhle může plést, to fakt netušim

Reagovat
kiwwi

Takže ten Pogba pod Mourinhom (pripomínam ze hral z hĺbky poľa) nehral zase tak hoooooodne mizerne, že?

Reagovat
smazaný uživatel

viz příspěvek hned nad tebou, to jak hrál u středopolaře čísla vyjadřují jen částečně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

fajn, takze kdyz vynechame cast pod Olem, tak ma Pogba prispevek o jeden gol mensi nez KDB. Z toho bych tak nejak soudil, ze jsou oba priblizne stejne dobri a neda se jednoznacne rict: ten je lepsi...

A ted si vem, jak jsou treba tady oba vnimani, nebo jak byli. Zatimco KDB neustale nejlepsi hrac ligy, Pogba jako 100 milionovej flop. Pritom ta cisla tomuhle vubec neodpovidaji.

Reagovat
Busby babes

jo a to teda jeste uplne ignorujes to, ze my pod Mourinhem jsme hrali daleko mene ofenzivne nez City pod Guardiolou, kteri byli daleko dominantnejsi v podstatne casti toho obdobi. Presto Pogba dokazal nasbirat temer stejna cisla jako KDB.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono taky hodnotit to jen podle čísel. Co by potom byl Xavi nebo Iniesta za hráče s jejich statistikama a tím jak ofenzivně Barcelona hrála.

Reagovat
Busby babes

souhlasim. Ono se to neda jen dle cisel. Ale ta cisla u Pogby napovidaji, ze nebyl tak spatny, jak se tu casto delalo.

Reagovat
kiwwi

Minulý rok to bolo presne opačne

Reagovat
r.mrazik

to ale pogba taky..oba maji za sebou matice/fernandinha...navic de bruyne ma vedle sebe superkvalitniho silvu...

pogba ma skvely cisla letos

Reagovat
smazaný uživatel

to teda fakt ne, minuly rok hral deb urcite vys nez pogba

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Counter

A stejně je KdB lepší.

Reagovat
Busby babes

pa3ce nesouhlasi.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba je lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatiaľ určite nie, ale ma na to ho dobehnúť.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě jo. Hrát Pogba ve fungujícím týmu, tak je to podle mě ještě víc viditelné. Pogba v našem týmu by byl sen.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne je min dulezitejsi

Reagovat
Swarley

Jj, asi tak přesně v ničem

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
technecium

Messi has been directly involved in 36 goals this season (25G 11A). From attacking midfield.

Reagovat
EXoRcIsT

Messi je Messi toho ani neporovnavat s ostatnymi

Reagovat
PP

Reagovat
smazaný uživatel

odkdy je RW / CF attacking midfield?

Reagovat
technecium

On není RW ani CF, on je attacking midfielder. Najdi si heatmapy

Reagovat
smazaný uživatel

cf??

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

na te pozici fakt nehraje..

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě že ano, i ty heat mapy odpovídají tomu, že hraje hned pod hrotem

Reagovat
smazaný uživatel

no a cf je hrot, ne pozice pod hrotem.. ale to taky neni jeho pozice, nastupuje v sestave na pravem kridle, ale pak ma naprostou volnost a hraje v podstate tam, kde citi, ze je nejpotrebenejsi (podle taktiky soupere, napr. kdyz jsou na nej nalepeni hned 3 hraci pri prevzeti balonu, tak se logicky chova na hristi jinak, nez kdyz muze chodit do protiutoku) a prakicky aktivne nebrani, coz taky hodne ovlivnuje jeho heat mapy od ostatnich hracu.

z toho, co pisu jde videt, ze ho v podstate nema moc cenu nejak zarazovat, protoze ma uplne specialni postaveni v tymu i u souperu. ale pokud bys to chtel nejak specifikovat, tak je to kridlo, ktere prebira mic do prostotu am (a tam operuje nejvic), kde pak tvori hru (coz je ohromny rozdil oproti jinym kridlum, ktere si jen prebiraji mic do stredu jako robben)

Reagovat
smazaný uživatel

lol, hrot je samozřejmě ST ne CF. Tím bych asi ukončil tuhle debatu.

Reagovat
smazaný uživatel

najdi si nejakou definici proboha nebo se podivej na hrace jako lukaku, giroud, van nistelrooy nebo koller na tom tvem transfermarktu a neztrapnuj se.

Reagovat
smazaný uživatel

a teď koukám na TM, když už chceš mudrovat, tak tam má dokonce někde i SS

https://www.transfermarkt.com/lionel-messi/leistungsdaten/spieler/28003

Reagovat
Counter

Není central midfield jako central midfield. Pogba má střel na bránu víc než většina útočníků (např. o 16 víc než Auba) a ve vápně je pečený vařený.

Reagovat
kiwwi

Kdb hra zase viac zo strany a sype tam centre a zahráva ešte všetky standardky

Reagovat
Counter

Zahrávání standardek na jedné straně a kopání penalt na druhé... Co asi tak statisticky převáží?

Reagovat
Swarley

pogbargain

Reagovat
mimi_united

Hah, hlavne že sa smiali tomu že Pogba je lepší

PogBEST je momentálne z tých stredových záložníkov ten hrou najviac elegantný.

Reagovat
Kopac

odkedy su postavicky v babkovom divadle elegantne

Reagovat
kiwwi

8 - Despite Man Utd Having 8 First Team Players Injured, Liverpool Still Managed To Beat Watford 5-0. Resilient.

Reagovat
mithro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

Reagovat
PP

vy jste s tím Poolem už nemocní hoši.. Před spaním se mrkněte do skříně, jestli tam nemáte Kloppa..

Reagovat
Swarley

máme, pozoruje z tama, jestli se nám náhodou někdo další nezranil...

Reagovat
PP

hlavní potrefená husa..

Reagovat
Swarley

...je Klopp, protože s tím brečením se do něj trefuje dost lehce...

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimavy, ze to vnimaji a omilaji jen fanousci UTD a pro vetsinu ostatnich je to sympatak...

Reagovat
nani92

300. pre jediného slušného kandidáta Ferka Mikloška

Reagovat
Mastný Chobot

je to bojovník, za 10 rokov už mu to určite vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele