28. kolo
26.02.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Leicester se novému kouči ukázal v dobrém světle a porazil Brighton 2:1

Utkání Leicesteru s Brightonem proti sobě svedlo dva týmy s mizernou formou, která v případě prvních jmenovaných znamenala dokonce odvolání manažera. Již bez Clauda Puela a s novým koučem Brendanem Rodgersem na tribuně hráči Leicesteru na domácí půdě zabrali, porazili Brighton 2:1 a připsali si vůbec první ligový triumf od Nového roku. To hosté prodloužili svou vlastní sérii bez vítězství a začínají se nebezpečně přibližovat sestupovému pásmu.

Rodgersovo jmenování bylo oznámeno již před samotným zápasem a severoirského trenéra fanoušci na King Power Stadium ocenili patřičným potleskem. Ještě veseleji pak bylo v desáté minutě, kdy šly Lišky do vedení. Svůj čtvrtý ligový zásah sezony si připsal Demarai Gray, jehož našel v dobré pozici Youri Tielemans, a čtyřiadvacetiletý křídelník sám před Mattem Ryanem nezaváhal.

Tři minuty nato pak měl střelec prvního gólu šanci náskok Foxes zdvojnásobit, ovšem tentokráte si na Ryana s tvrdou ranou nepřišel. S postupem času však Brighton dokázal hru vyrovnat, a nebýt kvalitního zákroku Kaspera Schmeichela proti pumelici Knockaerta, šlo by se do kabin za nerozhodného stavu. Tři minuty po změně stran měl ještě blíže ke srovnání Glenn Murray, jehož chytrou patičkou vybídl k zakončení do odkryté branky Pascal Gross, jenže zkušený forvard nepotvrdil roli nejlepšího klubového střelce a zamířil hrubě nepřesně.

To domácí byli v zakončení nekompromisnější. Po hodině hry se míč po kombinaci Pereiry s Maddisonem dostal k Jamimu Vardymu, jenž s přehledem zabořil míč do sítě. Brighton se však nevzdal a dočkal se záhy snížení, když Davy Pröpper dosáhl na tečovaný centr Stephense a tvrdou ranou zdramatizoval zápas na 2:1. V závěrečných minutách mohli Seagulls nejprve inkasovat po jedné ze šancí Harveyho Barnese, který dvakrát ve slibné pozici minul, a vzápětí měl vyrovnání na kopačce opět Murray, jenže i tentokráte nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi a napálil z halfvoleje jen boční síť. Leicester tak poskočil na jedenácté místo, zatímco Brighton zůstává šestnáctý, pouhé tři body nad sestupem.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

myslis ze bude prekvapko tiez kukam dobry kurz

Reagovat
John Obi Mikel

Bez formy, bez trenera, proc ne? Lisky muzou prohrat

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele