28. kolo
27.02.2019 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Citizens po hubené výhře nad WHU drží kontakt s čelem tabulky

Manchester City na dálku odpověděl na vysokou výhru Liverpoolu a po těsném skalpu West Hamu drží těsný odstup na první místo. Jedinou branku zápasu vstřelil ve druhém poločase z penalty Agüero.

Manažer Citizens Guardiola i kvůli zraněním výrazně pozměnil sestavu svého mužstva. Šanci tak dostali obránci Danilo s Kompanym či útočné pušky Mahrez se Saném. Také Guardiolův protějšek Pellegrini zasáhl do jedenáctky kladivářů. Na kraje obrany se postavili Fredericks s Johnsonem, v záloze dostali prostor Obiang a Nasri, zatímco post útočníka obsadil Carroll.

Domácí poprvé zahrozili ve druhé minutě, kdy De Bruyne pálil vedle brány. Za další čtyři minuty byl blízko gólu David Silva, avšak v obrovské šanci trefil pouze tyč. Manchester byl od úvodních minut očekávaně aktivnější, na úvodní branku ale stále čekal. Ve 24. minutě měl po rohovém kopu možnost Danilo, avšak střílel podobně jak De Bruyne v úvodu nepřesně.

Následující pasáž hry mnoho zajímavých momentů nepřinesla. Citizens se sice stále tlačili dopředu, avšak naráželi na připraveného soupeře nebo pálili nepřesně. Sedm minut po změně stran mohl jít do nečekaného vedení West Ham. Střídající Lanzini našel Carrolla, jehož zakončení v pádu vyrazil gólman domácích Ederson.

Guardiola zkraje druhé půle prostřídal hráče, z nichž zaujal především Bernardo Silva. Portugalský záložník vedl v 59. míč do pokutového území, kde po kontaktu s protihráčem upadl, načež sudí nařídil pokutový kop pro City. K penaltě se postavil Agüero, jenž poslal gólmana Hammers Fabiańskiho na druhou stranu a bezpečně vstřelil gól. Za dalších šest minut byl v akci opět Bernardo Silva, který posunul balón na Sterlinga, jenž pořádně protáhl Fabiańskiho.

Souboj Sterlinga s Agüerem se opakoval i v 66. minutě a i nyní z něj vyšel vítězně polský brankář. Za další čtyři minuty si Fabiański pohlídal zakončení Danila. V 79. minutě se k další ráně dostal Sterling, ale tentokrát mířil mimo tři tyče. Pět minut před koncem neuspěl ani De Bruyne, Citizens to ale nakonec až tolik mrzet nemuselo, neboť si nakonec připsali tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 WHUFC

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
OnlyWHU

1:2 COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by... COYI !!!

Reagovat
duloig

21 kurz ? Čo im hrabe 1:1 C O Y I !!!

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Assassin11

3:1

Reagovat
OnlyWHU

Trochu jsem nepochopil naši sestavu. Snad už v takovýmhle zápasu nemyslíme na Newcastle.

Reagovat
duloig

Tiež som zíral.Ale top výkony dnes Fabianski a Fredericks..Andersonovi mač vôbec nevyšiel.

Reagovat
kolouch

Četl jsem někde rozhovor s Pellegrinim. Neřekl to tam napřímo, ale v podstatě naznačil, že je pro nás důležitější zápas v sobotu s Newcastlem a proti City dostanou šanci hráči, kteří toho tolik neodehráli

Reagovat
MCFC_8

Priebeh zapasu bol ovela iny ako vravi vysledok, ale chvalabohu aj za 1:0, sance boli, len nie a nie dat poistovaci, West Ham jedina sanca, este ze Ederson podrzal Mahrez otrasny oddychnut hlavne, v Bournemouthe to bude tiez narocne ale budu hrat otvorenejsie ako West Ham co by malo vyhovovat

Reagovat
OnlyWHU

V podstatě

Reagovat
duloig

Sakra prehrať z penalty ktorá bola aká bola na nervy

Reagovat
MCFC_8

Ale zase polminutu predtym bol jasnejsi faul na Kuna a nepiskalo sa...

Reagovat
OnlyWHU

No zvláštní situace. S kombinovanou sestavou prohrát s jedním z nejlepších týmů světa gólem ze sporný penalty? Fakt je, že soupeř hrál po náročným finále. Dnes jsem Pellegrinimu moc nerozuměl. Poslat tam juniora Johnsona, kterej neodehrál v lize ani ťuk? Smekám před stopery, Fabim a zvlášť před nejlepším hráčem našich posledních zápasů Antoniem i několika dalšími. Co těžko nesu, je komentář na Seznamu. Pan Hošek, fotbalový teoretik z čtení anglických novin, trapně fandil týmu, který má čtyřnásobnou ekonomickou sílu a Míra Bosák si taky užíval, že nemusí být úplně korektní. MC vyhráli samozřejmě zaslouženě. Smekám před většinou našich hráčů, ale směju se Seznamu, který v tomto případě okatě vsadil na hloupý bulvár. Pro jejich odborníky (snad kromě p. Mádla) končí anglická liga šestým místem v tabulce. Ostatní jsou pouhý kompars. Ubohé, malé. Doporučuji jim v tomto roce nechodit po Boleyn Ground. COYI!!!

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak ja kupodivu taky koukal na seznam misto anglickyho streamu a komentar nic moc no, je pravda ze u vsech ceskych komentatoru mi pripada ze toho o anglicke lize vedi mene nez vetsina uzivatelu zde ale ze by nejak fandili City se mi nezdalo, akorat vyzdvihovali vykony a hru City, coz myslim ze si dovolit muzou...

Reagovat
OnlyWHU

Mně vadil ten despekt k tentokrát slabšímu týmu, který navíc nastoupil v kombinovaný sestavě (asi manévr před možností reálně uspět v sobotu proti Newcastlu - za to MC nemůže). Nejspíš jsme jim úpornou obranou kazili TV show, kdy se čekalo, že si WHU odveze ranec.

Všichni víme, že fotbal je z větší části o ekonomických možnostech klubů. To, že WHU nepatří nějakýmu ropnýmu magnátovi nebo Číňanům s téměř neomezeným rozpočtem, není důvod k jeho nerespektování. Co se týká komentátorů, dobře to shrnul níže duloig.

Reagovat
duloig

Jo,to máš pravdu akoby prenášali live fandov City z hospody

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele