28. kolo
27.02.2019 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Crystal Palace - Manchester United 1:3

Solskjærovo kouzlo nemá konce, United zůstávají stále neporaženi, tentokrát vyloupili Orlí hnízdo v Selhust Parku. Red Devils na průběžně čtvrtý Arsenal ztrácí pouhý bod.

První šance se naskytla hostujícímu týmu v 8. minutě. A jednalo se o šanci velikou. Shaw zahrával rohový kop, ve vápně se chytře uvolnil Lukaku a byl na chvíli naprosto osamocen. Ani tato výhoda mu ale nestačila ke vstřelení branky. Míč sice trefil, ale s přílišnou razancí, a tak jeho pokus o kousek přeletěl břevno. Andros Townsend se o chvíli později v obdobné pozici v pokutovém území, které spadalo v první půli pod katastr Davida De Gey. Ale ani on nadějnou pozici nezúročil a poslal míč do osmé řady.

Red Devils sice byli z obou týmů tím, který držel více míč, ale při každé jeho ztrátě museli rychle spěchat na vlastní polovinu hřiště, jelikož Eagles se snažili hrozit z rychlých protiútoků. Townsend byl v první půlhodině hodně vidět. Jeho střelu, před kterou si svým rychlým pohybem udělal prostor i přes čtyři bránící hráče, ale nakonec jen očima kontroloval David De Gea. Vstřelení první branky jde bezpochyby za jedním jménem. Luke Shaw se bez bázně a hany pustil na sólový průnik, protancoval mezi obránci, předložil míč Lukakovi a ten bezchybně zakončil k tyči.

Domácí mohli srovnat v rozmezí několika sekund. Townsend fantastickým míčem našel volného Schluppa ve vápně, ale ten nedokázal v jasné brankové příležitosti usměrnit míč hlavou mezi tři tyče.

Ihned po změně stran se hosté pustili do útoku. A když Dalot utancoval přešlapovačkami Van Aanholta, stačilo Pogbovi už jen trefit míč ve vzduchu přesně. Ale francouzský záložník si s nabízenou situací neporadil podle svých představ.

Rudí Ďáblové využili své převahy při standardních situacích a ujali se dvoubrankového vedení, když Lukaku projevil všechny schopnosti, kterými oplývá. Silou si udělal prostor a nekompromisně zakončil.

Wilfied Zaha se v 58. minutě pěkně uvolnil, ale z velkého úhlu už nedokázal nic světoborného vymyslet a De Gea tak míč vyrazil s klidem na rohový kop. Úzko bylo paradoxně De Geovi až po situaci, která na první pohled nevypadala příliš nebezpečně. Po přímém kopu Crystal Palace se míč od hlavičkujících hráčů z několika metrů z velké výšky snášel do prostoru branky. Španělský brankář jej pro jistotu kontroloval, ale srazil se při tom s levou tyčí svojí branky. Bolestivý náraz ale o chvíli později rozchodil a pokračoval ve hře.

Domácí se dostali na dostřel jednoho gólu ze situace, která vypadala jako dohraná. Schlupp ale využil své rychlosti a přesným centrem našel na vzdálenější tyči Warda. Ten se položil do centru rybičkou a elegantně snížil.

Crystal Palace byl v laufu. Meyerova tvrdá střela donutila De Geu k zákroku. Stadion se probudil a vypadalo to, že zbývajících třicet minut do konce zápasu, by mohlo být výživných.

Red Devils si uvědomovali, jak důležité je pro ně vstřelit třetí branku a pojistit si výhru. Paul Pogba se svým dobře kopnutým přímým kopem nebyl daleko, ale Guaita byl pozorný. Branku ale nakonec přece jen vstřelili. Paul Pogba na sebe natáhl prakticky celou obranu, vyměnil si míč s Lukakem, poté ho předal volnému Youngovi, který doslova propálil vše, co mu stálo v cestě.

Na hřiště se pak díky této brance mohl podívat i mladičký Garner, velká naděje anglického fotbalu, která si připsala první start v Premier League.

Závěrečné pokusy hráčů Crystal Palace již ke vstřelení branky nevedly. Pokud nepočítáme dokopání míče z De Geových rukavic do branky, které ale samozřejmě nebylo uznáno jako vsítěná gólu podle pravidel. United pokračují v neporažené jízdě, zatím co ta pro Eagles právě skončila.

Autor: Adam Krajíček

Komentáře (10)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
jjnovo

Reagovat
John Obi Mikel

Myslel jsem 1:3

Reagovat
jjnovo

v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že jsi to opravil

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Sorry chyba, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele