28. kolo
26.02.2019 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Newcastle doma počtvrté nezaváhal a ukončil neporazitelnost Burnley

St. James‘ Park je v posledních týdnech nedobytný. Newcastle zde v zápase s Burnley ukořistil již čtvrtou po sobě jdoucí výhru na domácí půdě, když díky dvěma trefám v první půli zvítězil 2:0. Magpies tak zdárně unikají z boje o záchranu a se sedmibodovým odstupem od osmnáctého místa mohou dokonce pomýšlet na posun do středu tabulky. To Burnley tentokráte nepotvrdilo dobrou formu a po osmi zápasech bez porážky začíná v příštím kole znovu od nuly.

Svěřenci Rafaela Beníteze s pozitivními výsledky v zádech viditelně pookřáli, nabrali sebevědomí a k tradičně propracované defenzivní práce španělského manažera přidávají i povedené kousky směrem dopředu. Do zápasu vstoupil Newcastle aktivně a již po třiadvaceti minutách šel do vedení. Fabian Schär se v tu chvíli projevil spíše jako špičkový forvard nežli stoper, neboť se excelentní dělovkou zdálky trefil přesně k tyči, od níž se míč odrazil za záda Toma Heatona.

Hosté okamžitě zareagovali šancí Chrise Wooda, ovšem Martin Dúbravka si s jeho pokusem z voleje zvládl poradit a Newcastle měl zase brzy navrch. Magpies navíc dobrou hru vyšperkovali i maximální efektivitou v zakončení, jelikož se jim podařilo skórovat i z druhé střely mezi tři tyče, o kterou se postaral Sean Longstaff. Teprve jednadvacetiletý středopolař si připsal svůj první ligový gól kariéry, když k němu prošel přízemní centr Ritchieho a Longstaff jej rovněž po zemi umístil do sítě. Když pak v samém závěru nastavení neuspěl ve výtečné možnosti ke snížení James Tarkowski a z hranice malého vápna jen přestřelil, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Po změně stran již šancí na obou stranách ubylo a Newcastle si bez větších potíží hlídal vydobytý náskok. S blížícím se závěrem utkání sice Burnley nabralo výraznější převahu, ale ani střídající Matěj Vydra s nulou branek na kontě nepohnul, byť k tomu měl z rohového kopu blízko. Newcastle tak zvítězil 2:0 a posunul se na třináctou příčku, Burnley je patnácté.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
NuFc23

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele