28. kolo
27.02.2019 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Chelsea vygumovala Tottenham a bere tři důležité body

Dokonalá reakce. Od neděle se v Anglii řeší snad jen rozmíška mezi Kepou a Sarrim - a možná to tak ještě chvíli i zůstane - Chelsea však ukázala psychickou sílu, zcela vynulovala útok Tottenhamu a zaslouženě vyhrála 2:0. Spurs se naproti tomu během pár dnů odstřelili z boje o titul, a naopak se ještě budou muset strachovat o pozici v top čtyřce.

Zatímco před víkendem ztrácel Tottenham na první místo jen pět bodů teď už je to skoro dvakrát tolik. No a když se ohlédne za sebe, taky to není žádná krása. Porážky na půdě Burnley a Chelsea znamenají, že lokální rival z Arsenalu je od Spurs jen na čtyři body a Manchester United na pět. Blues pak z šesté pozice ztrácejí bodů sedm, ale mají zápas k dobru.

Zápasy Chelsea a Tottenhamu jsou vždycky vypjaté. Vzpomeňme na duel zpřed čtyř let, kdy Spurs na Stamford Bridge ztratili naději na titul a v závěru absolutně psychicky vybouchli a jen shodou podivných náhod nedohráli bez několika vyloučených hráčů. I dnes byly k vidění podobně agresivní momenty - co do fotbalové krásy však nebylo zas až tak o co stát.

Neposlušného Kepu vyměnil Sarri za Caballera - ten si ale stejně jako v neděli ani nezpotil dres. Tottenham za celý zápas nezaznamenal ani jednu jedinou střelu na bránu - a největší šancí Kohoutů v utkání byla Winksova krásná rána do břevna ze závěru prvního dějství. Ale jinak? Vůbec nic. Zásluhu na tom má skvěle organizovaná obrana Chelsea v čele s výtečným Davidem Luizem.

Chelsea sice taky neměla žádný přehršel šancí, ale nějakou tu příležitost si občas připravila. V šesté minutě nastřelil Higuaín po chybě Sancheze tyčku, za další čtvrthodinu kroutil argentinský útočník míč levačkou o kus vedle. Vypadalo to ale opět na bezgólový zápas podobný tomu z finále Carabao Cupu - Chelsea se evidentně vrací ke kořenům a chce se vrátit do formy přes bezchybné bránění.

Klíčový moment celého zápasu se stal v 57. minutě. Sarri užuž posílal na hřiště Williana, když se Pedro prohnal ve vápně kolem Alderweirelda a se štěstím protlačil míč mezi Llorisovýma nohama. Taky druhá trefa Chelsea byla dost šťastná - tedy aspoň pro Blues, kteří se po groteskním vlastním gólu Trippiera radovali z výhry 2:0.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1 (Azpi, Barkley)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MCFC_8

1:2

Reagovat
raduinho

4:0

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0.3

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe Kepa na lávce doufam ze Caballero záchytá a zůstane jednička do konce sezóny.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele