28. kolo
27.02.2019 21:00 CET
5 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool pěti brankami přejel Watford a drží první příčku

Liverpool nadělil Watfordu bůra a zůstává na čele Premier League. V dresu Reds exceloval především pravý bek Alexander-Arnold, jenž si připsal tři asistence. Dvě branky na své konto zapsali Mané a Van Dijk.

Do sestavy domácích se vrátil pravý obránce Alexander-Arnold, chyběl naopak zraněný útočník Firmino, jehož nahradil Origi. Do zálohy se posunul Milner, místo ve středu pole pak nezůstalo pro Hendersona. Sršni vyběhli na trávník ve stejném složení jako naposledy proti Cardiffu.

Reds začali výborně a již v deváté minutě se radovali z úvodního gólu. Alexander-Arnold nacentroval mezi stopery přesně na Maného, který prudkou hlavičkou otevřel skóre. Přítomnost Alexandra-Arnolda byla znát, mladý fotbalista v úvodu hodně trápil levou obranu soupeře. To potvrdil ve 20. minutě, kdy se po Salahově akci dostal k dalšímu centru na Maného, jenž sice míč nezpracoval ideálně, avšak pohotovou patičkou překonal Fostera podruhé.

Do střeleckých tabulek se ve 28. minutě mohl zapsat i Salah, jenže střílel pouze do míst, kde stál připravený Foster. Chuť si Egypťan mohl spravit o deset minut později, avšak tentokrát Foster vytěsnil míč alespoň na tyč. Na konci poločasu ukázala žihadla i Hornets. Snížit mohl Deeney, toho však přihrávka před bránu od Deulofeua zaskočila a od jeho nohou se odrazila do zámezí.

Po změně stran vlétl na hřiště jako uragán Salah, jenž procházel po pravé straně jako nůž máslem. Jednou Fostera málem nachytal z ostrého úhlu. Liverpool hrál nadále aktivně, držel míč na svých kopačkách a tlačil se do zakončení. V 66. minutě podnikl atak na bránu Watfordu Origi, jenž se zleva vydal do pokutového území, odkud vystřelil přesně k tyči a přidal třetí přesný zásah svého celku.

V 74. minutě se konečně činil i strážce svatyně Reds Alisson, který zlikvidoval pokus střídajícího rychlíka Graye. O tři minuty později se Gray po odraženém míči po standardní situace ocitl v ještě větší šanci, Alisson jej ale reflexivně vychytal. Nedáš, dostaneš platilo za další tři minuty, kdy Alexander-Arnold dalším skvělým pasem, tentokrát ze standardní situace, našel hlavu Van Dijka, který zblízka neomylně hlavičkoval - 4:0.

Robertson na druhém kraji obrany Liverpoolu se nechtěl nechat zahanbit a v 83. vykouzlil centr opět na hlavu Van Dijka, jenž byl zase neomylný a přidal pátý zásah domácích. Reds si tak došli k pohodlnému zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
M1ck0

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele