28. kolo
26.02.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Everton si hladce poradil s bezzubým Cardiffem

Důležitý zápas v boji o záchranu Cardiff nezvládl a Evertonu podlehl hladce 0:3. Toffees díky tomu ukončili třízápasovou sérii porážek a zase si trošku zlepšili pozici v tabulce - byť na vysněné pohárové umístění to beztak stačit nebude. Velšané se naproti tomu propadli do sestupové trojice, odkud se jim bude dostávat velmi těžko.

Obzvlášť, pokud budou pokračovat ve výkonech, jaký předvedli proti Evertonu. Sterilní, patetický, bezzubý, to jsou asi nejvhodnější slova vystihující, kterýžto dojem Cardiff na trávníku zanechal. Za celých devadesát minut Bluebirds nevystřelili na bránu, a tak se nemohli divit, že si z utkání neodnesli ani bod.

Mohlo to být úplně jinak, kdyby už ve druhé minutě domácí využili minely Phila Jagielky, který prožívá vůbec nejhorší sezónu v kariéře. V prvním kole se nechal vyloučit, pak se zranil, no a teď, teprve ve třetím zápase v ročníku, přihrál Zohoremu do brejku, který musel před jasným gólem zastavit až Digne.

Everton se dlouho rozkoukával, ale první velká šance skončila gólem. Schneiderlin vyslal do úniku Colemana, ten si zpětnou přihrávkou vyhlídl volného Gylfiho Sigurdssona ve vápně a bylo vymalováno. Islanďan byl střelou z jedničky na zadní tyč mimořádně přesný.

Od nejlepšího střelce Evertonu v letošní sezóně to nebylo zdaleka poslední slovo. Po hodině hry se vytáhl Bernard, jehož centr sice Etheridge vyrazil, míč se ale odkutálel přímo proti Sigurdssonově noze. Prudká rána levačkou nechala gólmana domácích bez naděje. Poslední slovo měl ale Dominic Calvert-Lewin. Gueye úžasně pronikl přes půlku hřiště a vyslal svého mladého spoluhráče do úniku, který už mu nedělalo problém zakončit.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele