Premier League - souhrn 25. kola

01.02.2020, 15:25, aktualizováno 02.02.2020, 19:26
Komentáře a souhrny
Liverpool neměl problémy se Southamptonem, doma vyhrál 4:0 a udělal další krok k zisku titulu. Tottenham doma zdolal oslabený Manchester City, jenž má tak na průběžně třetí Leicester, který se rozešel smírně s Chelsea, náskok dvou bodů. Man Utd si podělil body s Wolves, stejně jako Arsenal s Burnley. Tomáš Souček se při debutu za West Ham podílel na remíze s Brightonem...

Tottenham Hotspur - Manchester City 2:0

02.02.2020 17:30

Góly: 63. Steven Bergwijn, 71. Heung-min Son

K nečekanému výsledku došlo v posledním utkání pětadvacátého kola na hřišti Tottenhamu. Domácí byli celé utkání pod tlakem hostů z Manchesteru, přesto dokázali zvítězit o dva góly. O tento úspěch se postarali Bergwijn a Son.

První větší příležitost se zrodila v sedmadvacáté minutě. Citizens konečně alespoň trochu využili svého tlaku. Po chybě v rozehrávce se míč dostal až na hrot k Sergiu Agüerovi, který si míč navedl na pravačku a z poměrně nevýhodné pozice dokázal napálit tyč.

Pár minut před koncem první půle došlo v pokutovém území k souboji mezi Aurierem a Agüerem, po níž se Argentinec skácel k zemi. Ve hře se ještě několik okamžiků pokračovalo, až poté se Mike Dean vydal prozkoumat opakované záběry a nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Ilkay Gündogan, zahrál jej však prachbídně a nechal vyniknout Llorise.

Ještě před odchodem do šaten zazdil Agüero obrovskou tutovku. Sterling mu z křídla poslal míč do malého vápna, kde se balón téměř zastavil, ostřílený kanonýr ale ze dvou metrů poslal balón mimo prostor tří tyčí.

Nedlouho po pauze propadl Hugo Lloris, který se na hranici velkého vápna srazil se spoluhráčem. Sterling poté poslal přihrávku Gündoganovi, který ve skluzu bránu střeženou jen Alderweireldem přestřelil.

Velký zvrat nastal po hodině hry. Zinčenko taktickým faulem zneškodnil protiútok Spurs, za což mu sudí udělil žlutou kartu. Jelikož byla už druhá, musel se poroučet do šaten. Domácí to brzy potrestali. Moura našel asi patnáct metrů od brány Steven Bergwijna, který si míč zpracoval na hrudník a z voleje překonal Edersona. Nizozemec se tak trefil hned při svém debutu.

Jen pár minut poté našel Ndombeleho pas Sona, jenž se pohyboval na hraně ofsajdové pasti. Ten se s míčem otočil a ranou na bližší tyč zdvojnásobil vedení Kohoutů. Jediné další vzrušení nastalo v nastavení, kdy Sánchez ve snaze odvrátit centr trefil hlavou břevno své vlastní brány.

Tottenham tak podruhé v řadě zvítězil a přiblížil se Lize mistrů už na čtyři body. Citizens jsou stále druzí.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Arsenal FC 0:0

02.02.2020 15:00

Góly: -

Další zápas Arsenalu, další remíza. Přestože duel "Kanonýrů" s Burnley nabídl celou řadu velkých gólových šancí na obou stranách, průlomu skóre se diváci na Turf Moor nedočkali. Arsenal tak uhrál již pátý nerozhodný výsledek na hřišti soupeře v řadě za sebou, což se mu nepovedlo od čtyřicátých let minulého století, a spolu s Burnley zůstává na 31 bodech ve středu tabulky.

Jak bývá u londýnského klubu pod vedením Mikela Artety dobrým zvykem, hosté do zápasu nastoupili zostra a brzy si vytvořili několik brankových příležitostí. Hned v druhé minutě mohl otevřít střelecký účet dne Alexandre Lacazette, avšak svou hlavičku po centru Aubameyanga hrubě nezvládl a poslal míč mimo tři tyče. Sám kapitán Arsenalu, jenž se vrátil do sestavy po vypršení třízápasového karetního trestu, měl posléze neméně kvalitní možnost skórovat, když jej do samostatného úniku vyslal parádní kolmicí David Luiz, jenže Aubameyang tváří v tvář brankáři Popeovi překvapivě selhal a zakončení mu vůbec nevyšlo.

S přibývajícími minutami se však převaha Arsenalu začala rozplývat, k čemuž do jisté míry přispělo zranění levého beka Bukaya Saky, a Burnley se čím dál více dostávalo k míči. Zprvu se domácí zmohli pouze na tvrdé rány zdálky v podání Rodrigueze s McNeilem, ovšem v závěru poločasu již Jeff Hendrick pálil z hloubi šestnáctky a jen těsně minul horní růžek branky Bernda Lena. Když na druhé straně neproměnil další únik Aubameyang, jehož oblouček po Xhakově kvalitní kolmici Pope bezpečně lapil, a Burnley neuspělo ani z řady nebezpečných standardních situací, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran se opakovala situace z první půle, avšak v opačném gardu. Dominantní byli hráči Clarets, kteří povětšinou Arsenal ani nepouštěli z obranné poloviny a vytvářeli si jednu slibnou šanci za druhou. Po neúspěšných hlavičkách Tarkowského s Rodriguezem měl vůbec nejblíže ke gólu Hendrick po dalším kvalitním pasu McNeila, jenže ani on zakončení hlavou nezvládl a poslal míč vedle Lenovy pravé tyče.

Arsenal se znovu vrátil do hry až po šedesáti minutách, kdy se do slibných střeleckých pozic dostali Bellerín s Aubameyangem, ale oba minuli. Na druhé straně měl ještě blíže k prvnímu gólu odpoledne Jay Rodriguez, jemuž McNeil sklepl hlavou dlouhý centr do šestnáctky, avšak útočník Burnley jen podtrhl smůlu všech zúčastněných v zakončení a vystřelil jen do břevna, od nějž se míč odrazil na brankovou čáru a zpět do hry. Dramatický zápas plný šancí tak skončil bezbrankovou remízou a oba týmy zůstávají ve středu tabulky s totožným bodovým ziskem.

Více informací k zápasu

Manchester United - Wolverhampton Wanderers 0:0

01.02.2020 18:30

Góly: -

Manchester United sice v důležitém klání udržel Wolverhampton na uzdě, avšak s jedním bodem nemůže být zcela spokojen. Oba celky se navíc v tabulce propadli na šestou, respektive sedmou pozici, neboť se před ně prodral ve stejný den úspěšný Sheffield.

Sestava United se po klání v semifinále Ligového poháru proměnila zejména v záloze, kde se vedle čerstvé posily Fernandese nově objevili také Pereira s Matou a Jamesem. Obranu vlků vyztužil místo Dendonckera Boly, jinak hosté nastoupili v tradičním složení.

Po oťukávané v úvodu se až v osmé minutě odhodlal ke střele Coady, jenže nebyl vůbec přesný. Následně si brankář Manchesteru De Gea snadno poradil s přízemním pokusem Joty. Za domácí poprvé zahrozil až ve dvacáté minutě Pereira, ovšem mezi tři tyče nezamířil. Vzápětí si na druhé straně připsal další zákrok De Gea, když po standardní situaci pokryl hlavičku Dohertyho.

Na Old Trafford se nadále na velkou šanci čekalo a nic na tom nezměnil ani ofenzivní výlet Maguireho z 26. minuty, na jehož konci stoper Red Devils nepřesně střílel. Pět minut poté si podobně neúspěšně počínal hostující Neves a ve 34. minutě také jeho portugalský krajan v barvách soupeře Fernandes. O něco lepší mušku měl za další dvě minuty Traoré, taktéž však De Geu svou pumelicí nezaměstnal. Až ve 40. minutě musel gólman Wolverhamptonu Patrício zasahovat proti ráně Fernandese.

Devět minut po přestávce se dopředu hnal hostující Jota, jeho nadějný průnik ale obránci United nakonec zastavili. Čtyři minuty poté to na druhé straně zkoušel z přímého kopu aktivní Fernandes, avšak Patrício byl připraven. Po hodině hry se ke střele nebezpečně vytočil Mata a moc mu nescházelo, aby našel dolní roh brány soupeře. V 70. minutě rozjel útok Wolves Traoré, předal míč rozběhnutému Jiménezovi, jehož pokus z úhlu kryl De Gea.

V 78. minutě se Manchester málem dostal šťastně do vedení. Střelu Greenwooda totiž nepříjemně pro Patrícia tečovali obránci vlků, nakonec si však zkušený brankář poradil. O deset minut později měl branku na kopačce také Maguire, ovšem po standardní situaci zahrané Fredem nepropálil hradbu těl před sebou. Bezbrankové skóre mohl v samotném závěru zvrátit Dalot, jenže po výzvě od Wan-Bissaky trestuhodně minul.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Aston Villa 2:1

01.02.2020 16:00

Góly: 37. Philip Billing, 44. Nathan Aké - 70. Mbwana Samatta

Bournemouth na vlastním hřišti zvládl důležitý záchranářský souboj s Aston Villou, když díky dvěma brankám v první polovině zvítězil 2:1. Hosté sice nesložili zbraně a po změně stran a vyloučení domácího Lermy zuřivě dotahovali, jenže na víc než snížení se už nezmohli. Bournemouth tak poskočil na šestnáctou příčku tabulky, naopak hosté se propadli na místo sedmnácté.

První šance se objevila na kopačkách Goslinga, který se po zpětné přihrávce ocitl na penaltě úplně osamocený, levačkou však branku trestuhodně přestřelil. Na druhé straně vystrašil domácí příznivce Grealish, jeho technický obstřel ovšem mezi tři tyče také nezamířil. Další nebezpečná situace už ale branku přinesla - přetažený míč přiklepl hlavou Gosling na nabíhajícího Billinga, který svou přízemní ranou poslal Bournemouth do vedení. A těsně před poločasovou přestávku už vedli domácí o dva zásahy. Ránu Frasera totiž Reina vytěsnil jen před dobíhajícího Akého, který míč zblízka doklepl do sítě. Ještě do poločasu mohl ale snížit Grealish, jeho nebezpečnou ránu z úhlu ovšem Ramsdale vytěsnil na roh.

Na začátku druhé půle mohl utkání definitivně rozlousknout Lerma, jeho rána však orazítkovala pouze břevno. Tentýž hráč si po padesáti minutách vybral slabší chvilku - Grealishe totiž zastavil pouze za cenu faulu a po druhé žluté kartě oslabil svůj tým. Z následného přímého kopu se do velké šance dostal Engels, svou hlavičku ovšem nasměroval pouze nad.

Snížení se tak hosté dočkali až dvacet minut před koncem. To se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Samatta a dostal svůj celek zpět do hry. Vyrovnat mohl posléze Grealish, jenže jeho střela z úhlu tentokráte nebyla přesná. Závěrečnému náporu tak nakonec s vypětím všech sil odolal a může tak slavit velmi důležitou výhru.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Sheffield United 0:1

01.02.2020 16:00

Góly: 58. Vicente Guaita (vl.)

Sheffield United pokračuje ve spanilé jízdě za umístěním v první šestce, když tentokráte vyloupili stánek Crystal Palace. Výrazně mu k tomu dopomohl domácí brankář Guaita, který si po hodině hry srazil do vlastní branky rohový kop a hostujícímu celku tak daroval důležité tři body.

Utkání přitom moc krásy nepobralo, po většinu první půle se bojovalo o střed hřiště, který mnoho vzrušujících momentů opravdu nepřinesl. Oba týmy se utápěly v nepřesnostech a nebylo tak překvapením, když první dějství skončilo bez branek. Mezi nejzajímavější momenty první půle patřila snaha hostujícího Baldocka vyfasovat červenou kartu. Za první faul na Wilfrieda Zahu obdržel žlutou kartu, těsně před poločasovou pauzou vytáhl ze svého repertoáru další ostřejší zákrok a zachránila ho jen benevolence hlavního sudího, který znovu do kapsičky nesáhl. V nastavení první půle pak měl největší příležitost Benteke, ten ale na Zahův centr na malém vápně nakonec nedosáhl.

Po hodině hry přišel pro domácí příznivce šok - brankář Guaita se totiž rozhodl rohový kop neboxovat, nýbrž chytit do svých rukavic. K jeho smůle mu ovšem kulatý nesmysl vyklouzl z rukavic a dokutálel se až za brankovou čáru - hosté tak šli do vedení. Pojistku mohl o chvíli později přidat z volného přímého kopu Fleck, brankář Guaita byl ale tentokráte pozorný. Na druhé straně mohl stav srovnat McCarthy, jenže toho ve výborné pozici skvěle vychytal Henderson.

V závěrečné fázi zvedl diváky ze sedadel už jen hlavní rozhodčí zápasu - ten totiž nejprve Wardovi za poměrně obyčejný zákrok udělil rovnou červenou kartu, posléze byl ale videoasistentem upozorněn, aby si inkriminovaný moment šel prohlédnout na obrazovce, načež svůj verdikt změnil na žlutou kartu. Nic víc už se ale v Selhurst Parku nestalo a hosté tak odjíždějí s vítězstvím v poměru 1:0

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Southampton FC 4:0

01.02.2020 16:00

Góly: 47. Alex Oxlade-Chamberlain, 60. Jordan Henderson, 72. Mohamed Salah, 90. Mohamed Salah

Liverpool pokračuje ve své spanilé jízdě za vítězstvím v Premier League a po výhře nad Southampton má v tuto chvíli na čele neskutečný náskok 22 bodů. Southampton celý první poločas srdnatě vzdoroval a byl domácím vyrovnaným soupeřem, po rychlé brance Oxlada-Chamberlaina z kraje druhého dějství však už nebylo pochyb o tom, kdo si na své konto připíše tři body za vítězství.

První zajímavý moment se Anfield Road odehrál po dvaceti minutách. To totiž levý bek Robertson zahrál před dotírajícím Longem malou domů, kterou Alisson ukryl do svých rukavic. K velkému překvapení hostujících hráčů však zůstala píšťalka hlavního sudího němá. Po dvaceti minutách o sobě dala poprvé vědět ofenzivní trojice Liverpoolu - Firmino sklepl míč pro Salaha, jehož tečovaná rána skončila jen těsně vedle. Hosté znovu zahrozili z kopaček Djenepa, jeho střelu ze střední vzdálenosti ovšem brankář domácího celku pohodlně zlikvidoval. Největší příležitost první půle měl po krásném pasu Salaha Van Dijk, sám před hostujícím brankářem ovšem neuspěl a o nic lépe si nevedl ani dorážející Firmino. Tentýž hráč pak byl po centru z pravé strany na malém vápně stažen, penalta se ale přesto poněkud nepochopitelně nepískala.

Závěr poločasu ale opět patřil hostujícím fotbalistům - nejprve Danny Ings ve vynikající příležitosti smolně nastřelil svého parťáka z útoku Longa. V nastaveném čase pak váhajícímu Gomezovi vypíchl míč opět Ings, jenže chybujícího beka Liverpoolu zachránil pozorný Alisson.

Na začátku druhého dějství mohl - nebo tedy spíše měl - zahrávat pokutový kop také Southampton, když se Ings šikovně protáhl mezi Gomezem a Fabinhem, přičemž mu druhý jmenovaný jemně podrazil nohu. Píšťalka hlavního rozhodčího ovšem zůstala němá, a tak se slavilo na druhé straně - Robertson totiž patičkou udržel míč ve hře a Oxlade-Chamberlain pak přízemní ranou z hranice vápna rozjásal zaplněný Anfield Road.

Po hodině hry vedli domácí už 2:0, když si dlouhý nákop Arnolda našel Firmina, který po levé straně potáhl akci a na penaltě našel volného Hendersona, který míč s přehledem uklidil k tyči. Třetí branku pak po parádní přihrávce Hendersona přidal opět Salah, který v nastaveném čase dal také konečnou podobu výsledku, když využil fantastické pobídky Firmina a zblízka dopravil míč počtvrté do hostující svatyně. Liverpool se tak stále veze na vítězné vlně a minimálně do neděle si může užívat 22 bodového náskoku.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Norwich City 0:0

01.02.2020 16:00

Góly: -

Norwich v Newcastlu předvedl, že se sestupem se rozhodně nehodlá smířit, i přes sympatický výkon však odvezli zpět na jihovýchod Anglie jen bod po bezbrankové remíze. Kanárci tak zůstávají v tabulce Premier League poslední. Straky počtvrté v řadě v lize neprohrály a nadále se drží ve středu pelotonu.

Po propadáku v FA Cupu proti Oxfordu, kdy Magpies s třetiligovým celkem pouze remizovaly, se do sestavy domácích vrátili gólman Dúbravka, stoper Fernández a záložník Hayden. To Norwich v pohárové soutěži poněkud nečekaně prošel dál přes Burnley, i tak základní jedenáctku hostů v St. James's Parku posílili hráči, kteří týden zpět odpočívali. Jmenovitě se jednalo o brankáře Krula, pravého beka Aaronse, středopolaře Tetteye, McLeana, Dudu a Cantwella a samozřejmě hlavní hvězdu Canaries, útočníka Pukkiho.

Do míče se jako první zajímavě opřel ve čtvrté minutě Saint-Maximin, ovšem Krula svým pokusem jen rozchytal. To hlavička Byrama na druhé straně hřiště o dvě minuty později byla nebezpečnější a Newcastle mohl děkovat pouze Dúbravkovi a jeho skvělému reflexu. Straky měly svou obrovskou šanci ve 23. minutě. Proti Joelintonově hlavičce se však vytáhl Krul a Almirón z dorážky těsně minul poloodkrytou svatyni.

Po vyrovnané první půli se do prvního zakončení po změně stran dostal Pukki, jehož technický pokus proletěl kolem tyče. Domácí chtěli udeřit v 56. minutě, jenže přímý kop Ritchiemu ze slibné pozice moc nevyšel, neboť míč proletěl nad břevnem. Saint-Maximin zase po hodině podruhé v zápase našel náruč Krula. Norwich mohl v 63. minutě poslat do vedení Pukki, ale v pokutovém území přestřelil cíl.

Za dalších deset minut spálil Pukki další tutovku. Nejprve vystihl rozehrávku Magpies, potom ovšem ztroskotal na Dúbravkovi a dorážející Duda trefil jen boční síť. Straky se v závěru koncentrovaly především na bránění jednoho bodu, přesto zahrozili v 85. minutě, kdy Krul musel likvidovat hlavičku Fernándeze. Kanárci se ve druhém poločase snažili vsítit branku, jejich počínání však vyšlo vniveč.

Více informací k zápasu

Watford FC - Everton FC 2:3

01.02.2020 16:00

Góly: 10. Adam Masina, 42. Roberto Pereyra - 45+1. Yerry Mina, 45+4. Yerry Mina, 90. Theo Walcott

Diváci na Vicarage Road byli svědky nevídaného obratu, ovšem radost z něj měli pouze příznivci hostí. Přestože se Watford na domácí půdě proti Evertonu ujal dvoubrankového vedení a závěrečnou dvacetiminutovku dohrával v početní výhodě, vítězství 3:2 si odváží liverpoolský celek. Ještě před vyloučením Fabiana Delpha totiž dokázal dvakrát skórovat Yerry Mina a v samém závěru strhl výhru na stranu Toffees Theo Walcott.

Tým Carla Ancelottiho tak poskočil do horní poloviny tabulky na deváté místo a je momentálně blíže příčkám zajišťujícím účast v Lize mistrů než sestupovým vodám. To Watford promarnil právě možnost uniknout ze sestupového pásma a kvůli výhře Bournemouthu se naopak propadl na devatenácté místo.

Everton na watfordském stadionu nevyhrál již bezmála třináct let a dle úvodních minut nic nenasvědčovalo tomu, že by se na této sérii mělo letos cokoli měnit. Hned v desáté minutě se totiž po dobré práci ex-evertonského Gérarda Deulofeua dostal ke střele Adam Masina a povedenou ranou poslal Watford do vedení. Domácí průlom skóre ještě více nabudil a svou stálou převahu ještě jednou gólově zúročili v závěru poločasu, kdy Delphovu špatnou přihrávku vystihl Troy Deeney, posunul míč Robertu Pereyrovi a ten chladnokrevně přehodil vyběhnuvšího Pickforda.

V tu chvíli se zdálo, že Watford má utkání pevně ve svých rukou, jenže místo toho bylo vyrovnáno dokonce ještě do přestávky. Nejprve se v první minutě nastavení prosadil Yerry Mina, když nadvakrát procpal míč za brankovou čáru po rohovém kopu Digneho, a o tři minuty později tentýž hráč ze Sigurdssonova rohu tvrdou hlavičkou srovnal zničehonic na 2:2. Zatímco v minulém kole Everton tímto způsobem přišel o dvoubrankové vedení proti Newcastlu, tentokráte totožným způsobem šokoval hráče Watfordu.

Domácí byli vývojem zápasu viditelně otřesení a ani po změně stran se jim nedařilo navázat na skvělou hru z úvodu. Místo toho mohli hosté dokonce dokonat brzký obrat, kdyby se Richarlisonovi povedlo zakončit další standardní situaci v podání Sigurdssona. Devatenáct minut před koncem základní hrací doby však watfordští dostali velkou příležitost převzít otěže utkání zpět do svých rukou, neboť Fabian Delph uviděl za faul na Pereyru druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do oslabení.

Domácí se sice skutečně vrhli kupředu v honbě za vítězstvím, jenže místo toho z rychlého brejku do otevřené obrany uspěli evertonští. Masinovo zaváhání využil Richarlison k úprku vpřed a míč se s přispěním střídajícího Moise Keana dostal k volnému Theu Walcottovi, jehož na zadní tyči čekala snadná práce v podobě uklizení míče od odkryté branky. Pro anglického forvarda šlo o vůbec první ligový zásah sezony, a to rovnou vítězný na konečných 3:2.

Více informací k zápasu

West Ham United - Brighton & Hove Albion 3:3

01.02.2020 16:00

Góly: 30. Issa Diop, 45. Robert Snodgrass, 57. Robert Snodgrass - 47. Angelo Ogbonna (vl.), 75. Pascal Groß, 79. Glenn Murray

Olympijský stadion v Londýně byl v sobotu dějištěm nebývale dramatického, ale také až groteskního zápasu mezi domácím West Hamem United a Brightonem. Důležité střetnutí těchto dvou klubů v přímém boji o záchranu bylo totiž prošpikováno defenzivními selháními, a i díky tomu nabídlo hned šest branek a konečné skóre 3:3.

Tomáš Souček dostal od Davida Moyese okamžitě důvěru naskočit do základní sestavy, a přestože si v ostrém debutu nevedl vůbec špatně, třem inkasovaným gólům do sítě svého nového týmu nezabránil. Domácí stoperská dvojice Diop-Ogbonna se i spolu s brankářem Fabianskim výraznou měrou podepsali pod první dva inkasované góly, jež Brighton vždy vrátily zpět do hry a hosté tak v závěru dokázali i s přispěním videorozhodčího vydolovat ze zdánlivě ztraceného zápasu alespoň bod. To West Ham může na dělbu bodů pohlížet skoro jako na porážku, neboť dvakrát prohospodařil dvoubrankové vedení a v příštích kolech jej čekají papírově těžší soupeři v čele s Liverpoolem a Manchesterem City.

Oba celky se momentálně netěší dobré formě, což odráží jejich postavení v tabulce i shodná bilance jediné výhry z posledních osmi kol. O to překvapivější bylo, že se do sebe hráči zaklesli od úvodních minut a šance střídala šanci. Jako první promarnil velkou možnost k průlomu skóre Aaron Mooy nepřesnou hlavičkou a na druhé straně po skvělém pasu kapitána Noblea přinutil Souček brankáře Ryana ke kvalitnímu zákroku. Když posléze neuspěl v samostatném úniku ani Leandro Trossard, dočkali se na přelomu půlhodiny hry prvního gólu domácí. Dobrý pas Snodgrasse našel přesně nabíhajícího Diopa, jenž využil zmatků v obraně soupeře a předstihl i vyběhnuvšího Ryana.

Na samém sklonku první půle bylo pro Brighton ještě hůře. Snodgrassova rána z voleje se totiž odrazila od stínujícího Adama Webstera do Ryanova protipohybu a Kladiváři tak do kabin odcházeli s luxusním dvoubrankovým vedením. Bezprostředně po změně stran si však domácí skvěle rozehranou partii zbytečně zkomplikovali, když Lukasz Fabianski nezvládl odvrátit rohový kop Pascala Grosse a místo jen trefil nebohého Angela Ogbonnu, od nějž se míč odrazil do vlastní branky.

Brighton však na nečekaně snadné snížení nedokázal navázat a místo toho znovu inkasoval, byť opět s jistou dávkou smůly. Šťastným střelcem byl znovu aktivní Robert Snodgrass a zase se jednalo o tečovanou ránu, kterou pro změnu nechtěně poslal hlavou do sítě Bernardo. Do konce zápasu však stále zbývalo dost času na to, aby obrana West Hamu předvedla další katastrofální selhání, které se skutečně dostavilo čtvrthodinu před koncem. Ogbonna s Diopem si ve vlastní šestnáctce tak dlouho dávali přednost, kdo se postará o odkop skákajícího míče, až této chaotické situace využil Pascal Gross a obětavě procpal míč do sítě i okolo vyběhnuvšího Fabianského.

Další zbytečná minela s hráči West Hamu tentokráte pořádně zamávala, Brighton byl zničehonic na koni a sotva čtyři minuty nato bylo srovnáno. Trossard sice na Pröpperův výborný centr nedosáhl, ale míč propadl na zadní tyč k volnému Glennu Murraymu, jenž si jej zpracoval a pohotovou ranou skóroval. Radost mu sice hned vzápětí zkazil hvizd sudího Olivera, jenž gól zprvu neuznal kvůli domnělé hře rukou, avšak videorozhodčí žádné Murrayho provinění proti pravidlům neodhalil, a tak gól na konečných 3:3 přece jen platil.

Více informací k zápasu

Leicester City - Chelsea FC 2:2

01.02.2020 13:30

Góly: 54. Harvey Barnes, 64. Ben Chilwell - 46. Antonio Rüdiger, 71. Antonio Rüdiger

Parádní zápas mohli diváci v sobotu odpoledne sledovat na stadiónu Leicesteru, kde třetí Leicester nakonec remizoval s hostující Chelsea v poměru 2:2. První půle ještě branku nepřinesla, po pauze se pak rychle prosadil stoper hostí Rüdiger, jenže domácí pak šlápli na plyn a díky brankám Barnese a Chilwella skóre otočili. Hosté tak museli do zbraně opět povolat Antonia Rüdigera, který si dvacet minut před koncem naskočil na přímý kop Mounta a srovnal na konečných 2:2.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří v úvodu utkání kontrolovali hru a Leicester nepouštěli do nebezpečných rychlých kontrů. V první příležitosti se objevil Hudson-Odoi, jenže ten ve výhodné pozici na hranici vápna vůbec netrefil míč. O chvíli později zase parádní centr Jamese vybídl ke skórování Abrahama, jenže ten se na malém vápně do meruny také netrefil. Tentýž hráč se ocitl v solidní pozici i po zpětné přihrávce Azpilicuety, v tomto případě ovšem balón přeběhl a k zakončení se tak znovu nedostal. Po dvaceti minutách se anglický útočník ve službách Chelsea dostal po přihrávce opět za obranu Leicesteru a po pádu se stoperem domácích padl k v pokutovém území k zemi, penalta se ovšem správně nepískala.

Pak se začali osmělovat také domácí. Chyby v rozehrávce využil Peréz, který hrudníkem sklepl míč Vardymu, který ve vyložené šanci ovšem pouze nastřelil vyběhnuvšího Caballera. A když se v nastaveném čase první půle neprosadil ani hlavičkující Choudhury, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten ale po změně stran nevydržel příliš dlouho - na roh Mounta si totiž nejvýše vyskočil Rüdiger a poslal hosty do vedení. Leicester ale najednou zařadil vyšší rychlostní stupeň a začal na hřišti dominovat, zatímco Chelsea byla zatlačena do čím dál větší defenzivy. Vedení navíc hosté neudrželi příliš dlouho - po necelých deseti minutách totiž Maddison našel rozeběhnutého Barnese, který si zasekl míč na pravou nohu a s výrazným přispěním teče pravého beka Jamese srovnal skóre na 1:1.

Jak už to v letošní sezóně bývá zvykem, tak londýnský klub příliš nepodržel strážce svatyně. Obvyklá jednička Kepa tentokrát sice začal pouze na lavičce, ale ani jeho náhradník Caballero si druhý inkasovaný gól za rámeček zrovna nedá. Poněkud nesmyslně totiž přetažený centr následoval až na kraj vápna, kde u něj však byl dříve Pereira, který míč předal Tielemansovi, jehož centr do sítě uklidil nabíhající Chilwell.

Když už to s hosty vypadalo zle nedobře, byl to opět Antonio Rüdiger, kdo Lampardově družině přispěchal na pomoc. Ten si totiž naskočil na další přímý kop Masona Mounta a parádní hlavičkou srovnal stav na 2:2. Ten pak hosté s vypětím všech sil udrželi, ale museli také spoléhat na pořádnou přízeň paní štěstěny. Ve vyložené šanci totiž po rohovém kopu neuspěl stoper Evans, načež po rychlém kontru stanul před Caballerem zcela osamocen Barnes, jenže v tomto případě těsně minul vzdálenější tyč. Strhující podívaná tak vítěze nepřinesla a oba celky si na své konto připsaly po bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC25241060:1573
2.Manchester City25163665:2951
3.Leicester City25154654:2649
4.Chelsea FC25125843:3441
5.Tottenham Hotspur25107840:3237
6.Sheffield United2599726:2336
7.Manchester United2598836:2935
8.Wolverhampton Wanderers25811635:3235
9.Everton FC25961031:3733
10.Arsenal FC25613632:3431
11.Burnley FC25941228:3831
12.Newcastle United25871024:3631
13.Southampton FC25941231:4631
14.Crystal Palace2579922:2930
15.Brighton & Hove Albion25681130:3726
16.AFC Bournemouth25751325:3826
17.Aston Villa25741432:4725
18.West Ham United25661330:4324
19.Watford FC25581223:3923
20.Norwich City25461524:4718

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1107)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele