25. kolo
02.02.2020 15:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Arsenal opět remizoval, tentokrát bez branek v Burnley

Další zápas Arsenalu, další remíza. Přestože duel "Kanonýrů" s Burnley nabídl celou řadu velkých gólových šancí na obou stranách, průlomu skóre se diváci na Turf Moor nedočkali. Arsenal tak uhrál již pátý nerozhodný výsledek na hřišti soupeře v řadě za sebou, což se mu nepovedlo od čtyřicátých let minulého století, a spolu s Burnley zůstává na 31 bodech ve středu tabulky.

Jak bývá u londýnského klubu pod vedením Mikela Artety dobrým zvykem, hosté do zápasu nastoupili zostra a brzy si vytvořili několik brankových příležitostí. Hned v druhé minutě mohl otevřít střelecký účet dne Alexandre Lacazette, avšak svou hlavičku po centru Aubameyanga hrubě nezvládl a poslal míč mimo tři tyče. Sám kapitán Arsenalu, jenž se vrátil do sestavy po vypršení třízápasového karetního trestu, měl posléze neméně kvalitní možnost skórovat, když jej do samostatného úniku vyslal parádní kolmicí David Luiz, jenže Aubameyang tváří v tvář brankáři Popeovi překvapivě selhal a zakončení mu vůbec nevyšlo.

S přibývajícími minutami se však převaha Arsenalu začala rozplývat, k čemuž do jisté míry přispělo zranění levého beka Bukaya Saky, a Burnley se čím dál více dostávalo k míči. Zprvu se domácí zmohli pouze na tvrdé rány zdálky v podání Rodrigueze s McNeilem, ovšem v závěru poločasu již Jeff Hendrick pálil z hloubi šestnáctky a jen těsně minul horní růžek branky Bernda Lena. Když na druhé straně neproměnil další únik Aubameyang, jehož oblouček po Xhakově kvalitní kolmici Pope bezpečně lapil, a Burnley neuspělo ani z řady nebezpečných standardních situací, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran se opakovala situace z první půle, avšak v opačném gardu. Dominantní byli hráči Clarets, kteří povětšinou Arsenal ani nepouštěli z obranné poloviny a vytvářeli si jednu slibnou šanci za druhou. Po neúspěšných hlavičkách Tarkowského s Rodriguezem měl vůbec nejblíže ke gólu Hendrick po dalším kvalitním pasu McNeila, jenže ani on zakončení hlavou nezvládl a poslal míč vedle Lenovy pravé tyče.

Arsenal se znovu vrátil do hry až po šedesáti minutách, kdy se do slibných střeleckých pozic dostali Bellerín s Aubameyangem, ale oba minuli. Na druhé straně měl ještě blíže k prvnímu gólu odpoledne Jay Rodriguez, jemuž McNeil sklepl hlavou dlouhý centr do šestnáctky, avšak útočník Burnley jen podtrhl smůlu všech zúčastněných v zakončení a vystřelil jen do břevna, od nějž se míč odrazil na brankovou čáru a zpět do hry. Dramatický zápas plný šancí tak skončil bezbrankovou remízou a oba týmy zůstávají ve středu tabulky s totožným bodovým ziskem.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
Elmas

Arsenal má o 6 proher méně než Burnley a přitom mají oba stejně bodů 1:2

Reagovat
vanGomm

Ta rovnost bodů Arsenal-Burnley je "díky" 3 bodovému systému.Pokud to bylo zavedeno jen proto,aby ubylo remíz,tak těch zas až tak rapidně neubylo.Ještě,že nezavedli za výhru 5 bodů.To by pak mělo momentálně Burnley o 18 bodů více jak Arsenal Podle mého názoru bylo lepší,když bylo za výhru 2 body.Ono když se to tak vezme,tak ten kdo za 38 kol vyhraje npř. 5x-6x, tak za normálních okolností spadne stejně i když bude za výhru 10 bodů

Jinak tip X.

Reagovat
Elmas

Já bych teda nechal za výhru 3 body, uhrát výhru je těžší než remízu.

Reagovat
vanGomm

To je věc názoru 2,nebo 3 body za výhru.Ve skupinách LM,EL a na MS,nebo EURU,kde každý hraje pouze 3 zápasy je to za 3 body k ničemu.Tabulky jsou totiž stejné jestli je za výhru 2,nebo 3 body.Pouze v ligových tabulkách,kde po 30-38.kolech občas dojde k nějaké změně.V drtivé většině se tak děje kolem středu tabulek.Jinak kdo sleduje PL,tak určitě věděl,že Burnley v ní bylo 17 kol bez remízy.Takže to už tou remízou smrdělo

Reagovat
Elmas

Takový Mainz je v této sezóně stále bez remízy

Reagovat
vanGomm

Na konci ale nebude

Reagovat
PaulinhoTheGunner

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Mustafi si predsa v zápase FA Cupu proti Bournemouthu vážne poranil členok a podľa správ mal byť mimo hru niekoľko týždňov, tak čo robí v základe? To už tu vážne niekto nič negarantuje?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele