25. kolo
01.02.2020 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Záchranářský souboj vyzněl lépe pro Bournemouth

Bournemouth na vlastním hřišti zvládl důležitý záchranářský souboj s Aston Villou, když díky dvěma brankám v první polovině zvítězil 2:1. Hosté sice nesložili zbraně a po změně stran a vyloučení domácího Lermy zuřivě dotahovali, jenže na víc než snížení se už nezmohli. Bournemouth tak poskočil na šestnáctou příčku tabulky, naopak hosté se propadli na místo sedmnácté.

První šance se objevila na kopačkách Goslinga, který se po zpětné přihrávce ocitl na penaltě úplně osamocený, levačkou však branku trestuhodně přestřelil. Na druhé straně vystrašil domácí příznivce Grealish, jeho technický obstřel ovšem mezi tři tyče také nezamířil. Další nebezpečná situace už ale branku přinesla - přetažený míč přiklepl hlavou Gosling na nabíhajícího Billinga, který svou přízemní ranou poslal Bournemouth do vedení. A těsně před poločasovou přestávku už vedli domácí o dva zásahy. Ránu Frasera totiž Reina vytěsnil jen před dobíhajícího Akého, který míč zblízka doklepl do sítě. Ještě do poločasu mohl ale snížit Grealish, jeho nebezpečnou ránu z úhlu ovšem Ramsdale vytěsnil na roh.

Na začátku druhé půle mohl utkání definitivně rozlousknout Lerma, jeho rána však orazítkovala pouze břevno. Tentýž hráč si po padesáti minutách vybral slabší chvilku - Grealishe totiž zastavil pouze za cenu faulu a po druhé žluté kartě oslabil svůj tým. Z následného přímého kopu se do velké šance dostal Engels, svou hlavičku ovšem nasměroval pouze nad.

Snížení se tak hosté dočkali až dvacet minut před koncem. To se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Samatta a dostal svůj celek zpět do hry. Vyrovnat mohl posléze Grealish, jenže jeho střela z úhlu tentokráte nebyla přesná. Závěrečnému náporu tak nakonec s vypětím všech sil odolal a může tak slavit velmi důležitou výhru.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele