25. kolo
01.02.2020 13:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Leicester se s Chelsea rozešel smírně

Parádní zápas mohli diváci v sobotu odpoledne sledovat na stadiónu Leicesteru, kde třetí Leicester nakonec remizoval s hostující Chelsea v poměru 2:2. První půle ještě branku nepřinesla, po pauze se pak rychle prosadil stoper hostí Rüdiger, jenže domácí pak šlápli na plyn a díky brankám Barnese a Chilwella skóre otočili. Hosté tak museli do zbraně opět povolat Antonia Rüdigera, který si dvacet minut před koncem naskočil na přímý kop Mounta a srovnal na konečných 2:2.

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří v úvodu utkání kontrolovali hru a Leicester nepouštěli do nebezpečných rychlých kontrů. V první příležitosti se objevil Hudson-Odoi, jenže ten ve výhodné pozici na hranici vápna vůbec netrefil míč. O chvíli později zase parádní centr Jamese vybídl ke skórování Abrahama, jenže ten se na malém vápně do meruny také netrefil. Tentýž hráč se ocitl v solidní pozici i po zpětné přihrávce Azpilicuety, v tomto případě ovšem balón přeběhl a k zakončení se tak znovu nedostal. Po dvaceti minutách se anglický útočník ve službách Chelsea dostal po přihrávce opět za obranu Leicesteru a po pádu se stoperem domácích padl k v pokutovém území k zemi, penalta se ovšem správně nepískala.

Pak se začali osmělovat také domácí. Chyby v rozehrávce využil Peréz, který hrudníkem sklepl míč Vardymu, který ve vyložené šanci ovšem pouze nastřelil vyběhnuvšího Caballera. A když se v nastaveném čase první půle neprosadil ani hlavičkující Choudhury, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Ten ale po změně stran nevydržel příliš dlouho - na roh Mounta si totiž nejvýše vyskočil Rüdiger a poslal hosty do vedení. Leicester ale najednou zařadil vyšší rychlostní stupeň a začal na hřišti dominovat, zatímco Chelsea byla zatlačena do čím dál větší defenzivy. Vedení navíc hosté neudrželi příliš dlouho - po necelých deseti minutách totiž Maddison našel rozeběhnutého Barnese, který si zasekl míč na pravou nohu a s výrazným přispěním teče pravého beka Jamese srovnal skóre na 1:1.

Jak už to v letošní sezóně bývá zvykem, tak londýnský klub příliš nepodržel strážce svatyně. Obvyklá jednička Kepa tentokrát sice začal pouze na lavičce, ale ani jeho náhradník Caballero si druhý inkasovaný gól za rámeček zrovna nedá. Poněkud nesmyslně totiž přetažený centr následoval až na kraj vápna, kde u něj však byl dříve Pereira, který míč předal Tielemansovi, jehož centr do sítě uklidil nabíhající Chilwell.

Když už to s hosty vypadalo zle nedobře, byl to opět Antonio Rüdiger, kdo Lampardově družině přispěchal na pomoc. Ten si totiž naskočil na další přímý kop Masona Mounta a parádní hlavičkou srovnal stav na 2:2. Ten pak hosté s vypětím všech sil udrželi, ale museli také spoléhat na pořádnou přízeň paní štěstěny. Ve vyložené šanci totiž po rohovém kopu neuspěl stoper Evans, načež po rychlém kontru stanul před Caballerem zcela osamocen Barnes, jenže v tomto případě těsně minul vzdálenější tyč. Strhující podívaná tak vítěze nepřinesla a oba celky si na své konto připsaly po bodu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes to bude ťažké verím že bodik aspoň bude...tip 2:2

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele