25. kolo
01.02.2020 16:00 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

West Ham United - Brighton & Hove Albion 3:3

Olympijský stadion v Londýně byl v sobotu dějištěm nebývale dramatického, ale také až groteskního zápasu mezi domácím West Hamem United a Brightonem. Důležité střetnutí těchto dvou klubů v přímém boji o záchranu bylo totiž prošpikováno defenzivními selháními, a i díky tomu nabídlo hned šest branek a konečné skóre 3:3.

Tomáš Souček dostal od Davida Moyese okamžitě důvěru naskočit do základní sestavy, a přestože si v ostrém debutu nevedl vůbec špatně, třem inkasovaným gólům do sítě svého nového týmu nezabránil. Domácí stoperská dvojice Diop-Ogbonna se i spolu s brankářem Fabianskim výraznou měrou podepsali pod první dva inkasované góly, jež Brighton vždy vrátily zpět do hry a hosté tak v závěru dokázali i s přispěním videorozhodčího vydolovat ze zdánlivě ztraceného zápasu alespoň bod. To West Ham může na dělbu bodů pohlížet skoro jako na porážku, neboť dvakrát prohospodařil dvoubrankové vedení a v příštích kolech jej čekají papírově těžší soupeři v čele s Liverpoolem a Manchesterem City.

Oba celky se momentálně netěší dobré formě, což odráží jejich postavení v tabulce i shodná bilance jediné výhry z posledních osmi kol. O to překvapivější bylo, že se do sebe hráči zaklesli od úvodních minut a šance střídala šanci. Jako první promarnil velkou možnost k průlomu skóre Aaron Mooy nepřesnou hlavičkou a na druhé straně po skvělém pasu kapitána Noblea přinutil Souček brankáře Ryana ke kvalitnímu zákroku. Když posléze neuspěl v samostatném úniku ani Leandro Trossard, dočkali se na přelomu půlhodiny hry prvního gólu domácí. Dobrý pas Snodgrasse našel přesně nabíhajícího Diopa, jenž využil zmatků v obraně soupeře a předstihl i vyběhnuvšího Ryana.

Na samém sklonku první půle bylo pro Brighton ještě hůře. Snodgrassova rána z voleje se totiž odrazila od stínujícího Adama Webstera do Ryanova protipohybu a Kladiváři tak do kabin odcházeli s luxusním dvoubrankovým vedením. Bezprostředně po změně stran si však domácí skvěle rozehranou partii zbytečně zkomplikovali, když Lukasz Fabianski nezvládl odvrátit rohový kop Pascala Grosse a místo jen trefil nebohého Angela Ogbonnu, od nějž se míč odrazil do vlastní branky.

Brighton však na nečekaně snadné snížení nedokázal navázat a místo toho znovu inkasoval, byť opět s jistou dávkou smůly. Šťastným střelcem byl znovu aktivní Robert Snodgrass a zase se jednalo o tečovanou ránu, kterou pro změnu nechtěně poslal hlavou do sítě Bernardo. Do konce zápasu však stále zbývalo dost času na to, aby obrana West Hamu předvedla další katastrofální selhání, které se skutečně dostavilo čtvrthodinu před koncem. Ogbonna s Diopem si ve vlastní šestnáctce tak dlouho dávali přednost, kdo se postará o odkop skákajícího míče, až této chaotické situace využil Pascal Gross a obětavě procpal míč do sítě i okolo vyběhnuvšího Fabianského.

Další zbytečná minela s hráči West Hamu tentokráte pořádně zamávala, Brighton byl zničehonic na koni a sotva čtyři minuty nato bylo srovnáno. Trossard sice na Pröpperův výborný centr nedosáhl, ale míč propadl na zadní tyč k volnému Glennu Murraymu, jenž si jej zpracoval a pohotovou ranou skóroval. Radost mu sice hned vzápětí zkazil hvizd sudího Olivera, jenž gól zprvu neuznal kvůli domnělé hře rukou, avšak videorozhodčí žádné Murrayho provinění proti pravidlům neodhalil, a tak gól na konečných 3:3 přece jen platil.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souček, pár minut?

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
OnlyWHU

Asi už půjde o vše. 3:1. COYI!!!!

Reagovat
duloig

2:0 C O Y I !!!!!!!!!!

Reagovat
fsada

Já, chci aby se West Ham udržel, takže prostě dneska musí povinně za 3 body..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska 3body!!! COYI. A Bowen super nákup, ten je hodně sikovnej

Reagovat
fsada

Uvidíme,dneska se ukáže

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav, jak to v tom středu bude fungovat (Rice, Souček, Noble). Mark asi bude více ve předu. Tip 3:1, snad konečně zase Haller a Snody tam přidá 2

Reagovat
duloig

A sme v sračkách . . .

Reagovat
OnlyWHU

bohužel ano

Reagovat
OnlyWHU

Tak to jsme teda pos…. Hráli jsme celkem dobře a pak z 2:0 a 3:1 jsme se nakonec třásli o bod. A nebýt Fabiho, tak nemáme nic. To, co předváděli stopeři, bylo na infarkt. Souček dnes? No nevím. bylo vidět, že je to trochu šílenost. A teď z propadla na City a do Liverpoolu. A forma nikde.. No fakt nevím. Zbývá jen věřit.. COYI!!!!

Reagovat
duloig

Ma nasral Antonio keď neprihral na pravo voľnému Snodymu a mohol mať hetrik a boli by sme spokojný po dnešku.

Reagovat
duloig

Čaká nás : Man City, Liverpool, Arsenal, Wolves, Tottenham, Chelsea, Man Utd.

Nechcem to napísať ale sme s najväčšou pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou v . . .

Reagovat
OnlyWHU

Po dnešku mi taky došel optimismus. Nejsme schopni doma bodovat ani se spodkem.. Zdá se mi, že čím dál víc doplácíme na naši strašidelnou defenzivu. Dnes si to teda vybrali.. A k tomu i smůla..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak hrál Souček... objektivní názor?

Reagovat
smazaný uživatel

tak fajnééé. Příští zápas se kouknu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele