25. kolo
01.02.2020 16:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Watford FC - Everton FC 2:3

Diváci na Vicarage Road byli svědky nevídaného obratu, ovšem radost z něj měli pouze příznivci hostí. Přestože se Watford na domácí půdě proti Evertonu ujal dvoubrankového vedení a závěrečnou dvacetiminutovku dohrával v početní výhodě, vítězství 3:2 si odváží liverpoolský celek. Ještě před vyloučením Fabiana Delpha totiž dokázal dvakrát skórovat Yerry Mina a v samém závěru strhl výhru na stranu Toffees Theo Walcott.

Tým Carla Ancelottiho tak poskočil do horní poloviny tabulky na deváté místo a je momentálně blíže příčkám zajišťujícím účast v Lize mistrů než sestupovým vodám. To Watford promarnil právě možnost uniknout ze sestupového pásma a kvůli výhře Bournemouthu se naopak propadl na devatenácté místo.

Everton na watfordském stadionu nevyhrál již bezmála třináct let a dle úvodních minut nic nenasvědčovalo tomu, že by se na této sérii mělo letos cokoli měnit. Hned v desáté minutě se totiž po dobré práci ex-evertonského Gérarda Deulofeua dostal ke střele Adam Masina a povedenou ranou poslal Watford do vedení. Domácí průlom skóre ještě více nabudil a svou stálou převahu ještě jednou gólově zúročili v závěru poločasu, kdy Delphovu špatnou přihrávku vystihl Troy Deeney, posunul míč Robertu Pereyrovi a ten chladnokrevně přehodil vyběhnuvšího Pickforda.

V tu chvíli se zdálo, že Watford má utkání pevně ve svých rukou, jenže místo toho bylo vyrovnáno dokonce ještě do přestávky. Nejprve se v první minutě nastavení prosadil Yerry Mina, když nadvakrát procpal míč za brankovou čáru po rohovém kopu Digneho, a o tři minuty později tentýž hráč ze Sigurdssonova rohu tvrdou hlavičkou srovnal zničehonic na 2:2. Zatímco v minulém kole Everton tímto způsobem přišel o dvoubrankové vedení proti Newcastlu, tentokráte totožným způsobem šokoval hráče Watfordu.

Domácí byli vývojem zápasu viditelně otřesení a ani po změně stran se jim nedařilo navázat na skvělou hru z úvodu. Místo toho mohli hosté dokonce dokonat brzký obrat, kdyby se Richarlisonovi povedlo zakončit další standardní situaci v podání Sigurdssona. Devatenáct minut před koncem základní hrací doby však watfordští dostali velkou příležitost převzít otěže utkání zpět do svých rukou, neboť Fabian Delph uviděl za faul na Pereyru druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do oslabení.

Domácí se sice skutečně vrhli kupředu v honbě za vítězstvím, jenže místo toho z rychlého brejku do otevřené obrany uspěli evertonští. Masinovo zaváhání využil Richarlison k úprku vpřed a míč se s přispěním střídajícího Moise Keana dostal k volnému Theu Walcottovi, jehož na zadní tyči čekala snadná práce v podobě uklizení míče od odkryté branky. Pro anglického forvarda šlo o vůbec první ligový zásah sezony, a to rovnou vítězný na konečných 3:2.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele