25. kolo
01.02.2020 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Newcastlu se hrálo bez branek, Norwcich bušil na domácí vrata marně

Norwich v Newcastlu předvedl, že se sestupem se rozhodně nehodlá smířit, i přes sympatický výkon však odvezli zpět na jihovýchod Anglie jen bod po bezbrankové remíze. Kanárci tak zůstávají v tabulce Premier League poslední. Straky počtvrté v řadě v lize neprohrály a nadále se drží ve středu pelotonu.

Po propadáku v FA Cupu proti Oxfordu, kdy Magpies s třetiligovým celkem pouze remizovaly, se do sestavy domácích vrátili gólman Dúbravka, stoper Fernández a záložník Hayden. To Norwich v pohárové soutěži poněkud nečekaně prošel dál přes Burnley, i tak základní jedenáctku hostů v St. James's Parku posílili hráči, kteří týden zpět odpočívali. Jmenovitě se jednalo o brankáře Krula, pravého beka Aaronse, středopolaře Tetteye, McLeana, Dudu a Cantwella a samozřejmě hlavní hvězdu Canaries, útočníka Pukkiho.

Do míče se jako první zajímavě opřel ve čtvrté minutě Saint-Maximin, ovšem Krula svým pokusem jen rozchytal. To hlavička Byrama na druhé straně hřiště o dvě minuty později byla nebezpečnější a Newcastle mohl děkovat pouze Dúbravkovi a jeho skvělému reflexu. Straky měly svou obrovskou šanci ve 23. minutě. Proti Joelintonově hlavičce se však vytáhl Krul a Almirón z dorážky těsně minul poloodkrytou svatyni.

Po vyrovnané první půli se do prvního zakončení po změně stran dostal Pukki, jehož technický pokus proletěl kolem tyče. Domácí chtěli udeřit v 56. minutě, jenže přímý kop Ritchiemu ze slibné pozice moc nevyšel, neboť míč proletěl nad břevnem. Saint-Maximin zase po hodině podruhé v zápase našel náruč Krula. Norwich mohl v 63. minutě poslat do vedení Pukki, ale v pokutovém území přestřelil cíl.

Za dalších deset minut spálil Pukki další tutovku. Nejprve vystihl rozehrávku Magpies, potom ovšem ztroskotal na Dúbravkovi a dorážející Duda trefil jen boční síť. Straky se v závěru koncentrovaly především na bránění jednoho bodu, přesto zahrozili v 85. minutě, kdy Krul musel likvidovat hlavičku Fernándeze. Kanárci se ve druhém poločase snažili vsítit branku, jejich počínání však vyšlo vniveč.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

3:1

Reagovat
NuFc23

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domácím chybí hodně hráčů snad 10 ale může se stát cokoliv

Reagovat
Ebola SVK

a už sa stalo že v premier league hrali proti sebe dvaja Slováci ? myslím že toto je premiera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele