25. kolo
01.02.2020 16:00 CET
4 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool díky skvělé druhé půli deklasoval Southampton

Liverpool pokračuje ve své spanilé jízdě za vítězstvím v Premier League a po výhře nad Southampton má v tuto chvíli na čele neskutečný náskok 22 bodů. Southampton celý první poločas srdnatě vzdoroval a byl domácím vyrovnaným soupeřem, po rychlé brance Oxlada-Chamberlaina z kraje druhého dějství však už nebylo pochyb o tom, kdo si na své konto připíše tři body za vítězství.

První zajímavý moment se Anfield Road odehrál po dvaceti minutách. To totiž levý bek Robertson zahrál před dotírajícím Longem malou domů, kterou Alisson ukryl do svých rukavic. K velkému překvapení hostujících hráčů však zůstala píšťalka hlavního sudího němá. Po dvaceti minutách o sobě dala poprvé vědět ofenzivní trojice Liverpoolu - Firmino sklepl míč pro Salaha, jehož tečovaná rána skončila jen těsně vedle. Hosté znovu zahrozili z kopaček Djenepa, jeho střelu ze střední vzdálenosti ovšem brankář domácího celku pohodlně zlikvidoval. Největší příležitost první půle měl po krásném pasu Salaha Van Dijk, sám před hostujícím brankářem ovšem neuspěl a o nic lépe si nevedl ani dorážející Firmino. Tentýž hráč pak byl po centru z pravé strany na malém vápně stažen, penalta se ale přesto poněkud nepochopitelně nepískala.

Závěr poločasu ale opět patřil hostujícím fotbalistům - nejprve Danny Ings ve vynikající příležitosti smolně nastřelil svého parťáka z útoku Longa. V nastaveném čase pak váhajícímu Gomezovi vypíchl míč opět Ings, jenže chybujícího beka Liverpoolu zachránil pozorný Alisson.

Na začátku druhého dějství mohl - nebo tedy spíše měl - zahrávat pokutový kop také Southampton, když se Ings šikovně protáhl mezi Gomezem a Fabinhem, přičemž mu druhý jmenovaný jemně podrazil nohu. Píšťalka hlavního rozhodčího ovšem zůstala němá, a tak se slavilo na druhé straně - Robertson totiž patičkou udržel míč ve hře a Oxlade-Chamberlain pak přízemní ranou z hranice vápna rozjásal zaplněný Anfield Road.

Po hodině hry vedli domácí už 2:0, když si dlouhý nákop Arnolda našel Firmina, který po levé straně potáhl akci a na penaltě našel volného Hendersona, který míč s přehledem uklidil k tyči. Třetí branku pak po parádní přihrávce Hendersona přidal opět Salah, který v nastaveném čase dal také konečnou podobu výsledku, když využil fantastické pobídky Firmina a zblízka dopravil míč počtvrté do hostující svatyně. Liverpool se tak stále veze na vítězné vlně a minimálně do neděle si může užívat 22 bodového náskoku.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
M1ck0

2:0

Reagovat
LokoLFC

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Salah,Firmino s nulou vzadu LFC champion

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
oli9

3:0 VVD , mo a bobby

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se, že tohle bude těžký. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
YNWA__MSN

3-0 Salah (penalta), VVD, Origi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele