Premier League - souhrn 20. kola

26.01.2021, 21:02, aktualizováno 28.01.2021, 22:57
Komentáře a souhrny
Manchester City neměl problémy s WBA, nastřílel mu pět branek a posunul se do čela tabulky před Manchester United, který překvapivě nestačil na Sheffield United. Arsenal si veze výhru ze Southamptonu. West Ham i díky dvěma brankám Tomáše Součka zvítězil na půdě Crystal Palace,Chelsea pod vedením nového manažera Thomase Tuchela začala bezgólovou remízou s Wolves, ligové trápení ukončil Liverpool...

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 1:3

28.01.2021 21:00

Góly: 49. Pierre-Emile Højbjerg - 45+4. Roberto Firmino, 47. Trent Alexander-Arnold, 65. Sadio Mané

Pětizápasové čekání je u konce, Liverpool se po půstu trvajícím od Vánoc konečně radoval ze tří bodů. "Reds" podruhé v sezoně vyzráli na Tottenham, k čemuž značnou měrou pomohl Sadio Mané, který měl prsty ve všech třech brankách svého mužstva.

Hosté z města Beatles se tak vrátili v tabulce na čtvrté místo a zastavili ztrácení na vedoucí trio. Domácí "Spurs" naopak předskočil pátý West Ham, jenž je momentálně nejlepším londýnským mužstvem soutěže (!). "Kohouti" ztrácejí ze šesté příčky na svého městského rivala dva body, mají však jedno utkání k dobru.

Po vypadnutí v FA Cupu s Manchesterem United se do sestavy Liverpoolu vrátil vedle Maného také stoper Matip, vedle něhož tentokrát při velké marodce obránců zaskakující Henderson. Spurs si naopak v národním poháru poradili i s náhradníky s druholigovým Wycombe, pro čtvrteční duel pak zůstal v základní jedenáctce pouze zadák Davies. V útoku tentokrát pochopitelně nechyběly útočné hvězdy Kane se Sonem.

Hosté se mohli ujmout vedení již ve druhé minutě. Mané sklepl dlouhý nákop pro Salaha, jenž míč okamžitě vrátil svému spoluhráči, avšak senegalský křídelník zakončil celou akci o značný kus vedle brány soupeře. Místo Liverpoolu tak vzápětí udeřili Kohouti, jenže Son svůj úprk zahájil postavením v těsném ofsajdu, tudíž jeho branka nebyla uznána.

Po hektickém úvodu se další šance urodila až po dvaceti minutách hry, kdy na pravé straně obrany Reds dostal moře prostoru Son, jeho střelu ale zneškodnil brankář hostů Alisson. Krátce poté ztroskotal Mané na gólmanovi Tottenhamu Llorisovi, případný zásah by ale zřejmě stejně neplatil kvůli dalšímu postavení mimo hru. Také ve 42. minutě vyšel ze vzájemného souboje lépe strážce domácí svatyně, a tak to Mané v nastavení první půle zkusil jinak. Po obloučku od Hendersona za obranu vyhledal před bránou Firmina, který již snadně dopravil balón do sítě - 0:1.

Dvě minuty po změně stran měl Mané podíl i na druhé brance Liverpoolu. Jeho přízemní střelu vyrazil Lloris pouze k Alexandru-Arnoldovi, který se prosadil z dorážky. Spurs nicméně téměř okamžitě snížili. Højbjerg dostal nabito před pokutovým územím a dělovkou k tyči skóroval. V 56. minutě sice Reds odpověděli díky Salahovi, ovšem tentokrát nebyl uznán gól na druhé straně, neboť na začátku akce zahrál Firmino nedovoleně rukou.

V 65. minutě však Liverpool přece jen navýšil vedení. Alexander-Arnold po delší době zase jednou vykouzlil skvělý centr z pravé strany, jenž za Llorisova záda napálil Mané, který se tedy konečně střelecky prosadil. Hosté už do závěrečného hvizdu vítězství pohlídali, neboť Kohouti se nezmohli na žádný větší odpor.

Více informací k zápasu

Everton FC - Leicester City 1:1

27.01.2021 21:15

Góly: 30. James Rodríguez - 67. Youri Tielemans

Fotbalisté Evertonu ve dvacátém kole Premier League remizovali na domácí půdě s Leicesterem City 1:1. Domácí poslal do vedení James Rodriguez, za hosty srovnal Tielemans. Maddison to ve čtrnácté minutě zkusil ze střední vzdálenosti a jeho pokus rozhodně nebyl špatný, nicméně nakonec proletěl nad břevnem. Pickford střelu raději ve výskoku pohlídal. Domácí se po půl hodině dostali do vedení! Gomes rychle přenesl hru na Digneho, který pak předložil míč Jamesu Rodriguezovi. S jeho centrem na Calverta-Lewina si obrana Leicesteru poradila, nicméně následné zakončení kolumbijského špílmachra už nemělo chybu a po odrazu od tyče skončilo za zády ohlížejícího se Schmeichela. Ve 39. minutě se z pravé strany řítil na Schmeichela Richarlison, kterého však následně zastavil hvizd sudího Deana. Jeho asistent totiž signalizoval ofsajd, a hra tak musela být přerušena. V 51. minutě mohlo být srovnáno. Hosté předvedli secvičený signál, na jehož konci stál Barnes. Jeho ránu z úhlu vyrazil Pickford jen k Justinovi, který střelou z první jen o kousek minul domácí svatyni. Po hodině a sedmi minutách hry bylo vyrovnáno. Rohový kop sice žádnou šanci nenabídl, nicméně hosté pak zůstali v držení míče a několik desítek sekund kombinovali kolem šestnáctky svého soupeře. Nakonec Barnes posunul balon na Youriho Tielemanse, jehož střela prošla přes několik obránců Evertonu a nakonec skončila za zády Pickforda. Ünder si v 88. minutě navedl balon do středu hřiště a tvrdě vypálil. Pickford ale mohl zůstat v klidu, neboť pokus tureckého křídelníka zblokoval Mina. Domácí chtěli zápas strhnout na svou stranu, když se Iwobi utrhl na křídle a pak hledal své spoluhráče ve vápně. Jeho nabídka však byla příliš krátká a pro míč si došel Schmeichel. Toho neohrozil ani rohový kop Toffees ze třetí nastavené minuty, hosté balon dostali rychle pryč od své brány. Everton je po remíze sedmý, Leicesteru patří třetí místo se ztrátou jediného bodu na druhé United.

Více informací k zápasu

Manchester United - Sheffield United 1:2

27.01.2021 21:15

Góly: 64. Harry Maguire - 23. Kean Bryan, 74. Oliver Burke

Velké překvapení přineslo utkání dvacátého kola Premier League mezi Manchesterem United a Sheffieldem United. Poslední hosté, kteří doposud získali jen pět bodů, totiž giganta porazili 2:1. Do vedení je poslal Bryan, za domácí srovnal Maguire a rozhodl Burke.

První vážnější šance Manchesteru gólem ve dvanácté minutě neskončila. Marcus Rashford posunul míč na pravou stranu, kde se k němu dostal Mason Greenwood, jenž jej posunul na rozeběhnutého Aarona Wan-Bissaku a ten poslal balón do vápna, kde si z druhé vlny sběhl právě Marcus Rashford, ale jeho rána prosvištěla kolem levé tyče.

Billy Sharp se o pět minut později dostal do obrovské šance po fantastickém pasu za obranu, ale jeho pokus mířící k pravé tyči vyrazil nohou David de Gea.

Ve 23. minutě však přišel šok, neboť hosté otevřeli brankový účet. O exekuci rohového kopu se postaral John Fleck, který poslal míč na hranici malého vápna, kde se dostal do zakončení hlavou Kean Bryan a balón se od tyče odrazil za brankovou čáru.

Hned z kraje druhé půle chtěl domácí tým vzít otěže do svých rukou. Bruno Fernandes skvělou přihrávkou vyslal do velké šance Masona Greenwooda, ale tomu se střela pravačkou nepovedla a skončila několik metrů vedle brány.

V 64. minutě se Manchester United nakonec dočkal srovnání. Centr z rohového kopu poslal do vápna Alex Telles, Harry Maguire se odpoutal od svého strážce Phila Jagielky a hlavou zakončil nechytatelně k pravé tyči.

Hosté po deseti minutách remízového stavu naprosto v pohodě kombinovali na pravé straně vápna, až se ke střele dostal Oliver Burke, jehož pokus se odrazil od Tuanzebeho do břevna a skončil v síti. Naprosto tragické bránění ze strany Red Devils, hostující hráči měli strašně moc času.

Alex Telles už se na výkon svého mužstva nemohl dívat a z následného útoku vypálil z dálky, ale jeho rána byla tečována, nakonec se od horní tyče odrazila do zámezí.

Manchester Uniteduž do konce utkání nic nevymyslel, a tak zůstává v tabulce druhý. Sheffield se mírně přiblížil zbytku soutěže.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Fulham FC 0:0

27.01.2021 20:30

Góly: -

Brighton v zápase dvacátého kola anglické nejvyšší soutěže remizoval s Fulhamem. Ačkoliv byl poměr střel na branku 5:3, ani jeden pokus si svou cestu do sítě nenašel.

Hostující Ola Aina se v šesté minutě opřel do míče, který mu dal po zemi proti noze Reid. Byla z toho nečekaně povedená rána, která z 25 metrů prosvištěla těsně nad břevnem.

V 15. minutě měli šanci také domácí. Maupay se vřítil do šestnáctky a předložil zpětnou přihrávku osamocenému Trossardovi, který v naprosté tutovce selhal a z deseti metrů nastřelil jen Aréolovy nohy.

Rychlým výpadem provětral domácí obranu ve 36. minutě Ivan Cavaleiro. Míč si vedl na noze bez ohledu na spoluhráče a pěknou střelou rozvlnil síť. Ke své smůle jen zezadu po odrazu o reklamní panel.

V 70. minutě přišla první šance po přestávce. Mac Allister nádhernou patičkou uvolnil Maupaye, který si naběhl mezi beky a bez velké přípravy překopl bránu hostů.

Blízko k otevření skóre byli domácí v 82. minutě. Leandro Trossard střílel z malého vápna do nohou hostujícího brankáře, dorážkou z otočky pak přestřelil Neal Maupay. Rána byla ještě tečovaná, Brighton měl k dispozici jubilejní roh.

Ve druhé nastavené minutě mohl Fulham rozhodnout. Loftus-Cheek si naběhl na Lookmanovu zpětnou přihrávku a po zemi propálil brankáře Sáncheze, jehož na brankové čáře zastoupil skluzem Lewis Dunk.

Brighton je v tabulce sedmnáctý, Fulham je o příčku horší.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Aston Villa 3:2

27.01.2021 19:00

Góly: 52. Ben Mee, 75. Dwight McNeil, 79. Chris Wood - 14. Ollie Watkins, 68. Jack Grealish

Burnley vyhrálo v zápase dvacátého kola Premier League nad Aston Villou 3:2. Skóre při tom otevřel hostující Watkins, poté však srovnal Mee. Villans šli znovu do vedení po gólu Grealishe, dvě branky během tří minut však poté dali McNeil a Wood.

Na první branku zápasu se muselo čekat jen do čtrnácté minuty. Kousek od pokutového území si poměrně dlouho pohrával s míčem Grealish, kterému se nakonec povedlo na levém křídle oslovit obránce Targetta. Jeho střílená nabídka našla na malém vápně Ollieho Watkinse, který šikovně nastavil kopačku, což vedlo k dokonalé teči.

Hosté se málem dostali ve 43. minutě do dvoubrankového vedení. Nejprve v šanci selhal Watkins, při dorážce pálil pouze do horní brankové konstrukce Barkley.

Burnley v 52. minutě zahrávalo rohový kop z levé strany, na který si dokázal nejvýše naskočit obránce Ben Mee, který si naskakoval na hranici malého vápna. Jeho hlavička zapadla přesně k zadní tyči, přičemž brankář Martínez se za tímto pokusem pouze ohlédl.

Domácí měli další tutovku o čtvrt hodiny později. Do zakončení ze druhé vlny se totiž dostal Wood, který to zkoušel do protipohybu brankáře, jenomže Martínez si poradil.

A tak hosté o minutu později trestali. Aston Villa podnikla naprosto ukázkovou kombinaci středem hrací plochy, při které se Grealishovi povedlo v pokutovém území najít Luize. Ten zpětnou nahrávkou oslovil právě Jacka Grealishe který ve skluzu zamířil mimo dosah brankáře Popeho.

Burnley se však v 76. minutě podařilo srovnat. Na hranici pokutového území převzal nahrávku domácí křídelník Dwight McNeil, který to spíše zkoušel střílenou nabídkou do malého vápna. Míč ovšem naprosto nečekaně zapadl do vzdálenějšího spodního rohu branky soupeře, kam se brankář Martínez marně natahoval.

O tři minuty později byl obrat dokonán. Burnley se totiž po standardní situaci udrželo kousek od pokutového území, kde z levé strany centroval před brankáře McNeil. Do vzduchu se navíc vydal Chris Wood, který v těžké pozici dokázal hlavičku umístit přesně k pravé tyči, kam se Martínez marně natahoval.

Burnley po výhře patří patnáctá příčka, Aston Villa je desátá.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Wolverhampton Wanderers 0:0

27.01.2021 19:00

Góly: -

Londýnská Chelsea pod vedením nového manažera Thomase Tuchela pouze remizovala v duelu dvacátého kola Premier League s Wolves 0:0. Německý kormidelník nahradil odvolaného Franka Lamparda.

K parádnímu sólu natáhl v 16. minutě Kai Havertz. Středem se protáhl mezi dvojicí protihráčů, stopku mu vystavil až třetí. Boly zpevnil tělo a soka vyvedl z míry, střela byla velmi slabá, Patrício si připsal snadný zákrok.

V jednačtyřicáté minutě měli Wolves příležitost ke skórování. Nákop Nevese na levé křídlo si našel Daniel Podence, jenž centroval do šestnáctky na úplně volného Leandera Dendonckera. Ten však musel hlavičkovat z předklonu, míč poslal nad bránu.

Na zajímavější moment si diváci museli počkat až do 61. minuty. Největší šanci Chelsea v zápase Ben Chilwell neproměnil. Dostal na střed výbornou nahrávku od Havertze přímo do nohy, ale levačkou balón poslal několik metrů nad břevno.

V 71. minutě byli "Vlci" blízko vedoucímu gólu. Jmenovitě Pedro Neto, který se s i s notnou dávkou štěstí udržel u balónu. Ve finále volil lob přes Mendyho, balón se od břevna odrazil nad.

Čtyři minuty před koncem se do veliké šance dostal domácí Callum Hudson-Odoi. Jeho technické zakončení ještě nepříjemně pro gólmana tečoval Kilman, avšak Patrício si poradil na jedničku, míč dokázal vytěsnit mimo tři tyče.

Chelsea taky v tabulce aktuálně patří osmé místo se třiceti body, Wolves jsou třináctí a bodů mají 23.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Manchester City 0:5

26.01.2021 21:15

Góly: 6. Ilkay Gündogan, 20. João Cancelo, 30. Ilkay Gündogan, 45+2. Riyad Mahrez, 57. Raheem Sterling

Fotbalisté West Bromwiche Albion schytali ve dvacátém kole Premier League vysokou porážku od Manchesteru City 0:5. Hotovo bylo už po prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Gündogan, jednou Cancelo a Mahrez. Pátou branku přidal po přestávce Sterling.

Hosté si vypracovali první šanci v páté minutě. Foden měl moře prostoru na levé straně, dostal se do pokutového území a jeho tečovaná rána levačkou skončila na tyči.

O minutu později už však bylo všemu jinak, Manchester City se hned v úvodu duelu dostal do vedení. Na nákop na polovinu domácího celku si naběhl Ilkay Gündogan, který si míč krásně zpracoval a prudkou střelou pravačkou uklidil míč k tyči.

Zapeklitou situaci řešili sudí ve 22. minutě. Manchester City dokázal vsítit druhou branku, jenže rozhodčí hru přerušili a odmávali ofsajd, který se zdál být jasný. Následně celou situaci zkoumal VAR, který vyřkl verdikt, že se o ofsajd nejednalo. Joao Cancelo se tak mohl radovat z krásně střely do horního rohu.

Ve 30. minutě se chtěli domácí vrátit do hry. Callum Robinson dostal prudkou přihrávku do blízkosti velkého vápna, pohotově se s míčem otočil, ale vnějším nártem minul zadní tyč.

Neproměněnou šanci domácích tak hosté o minutu později potrestali. Obránci West Bromwiche nedokázali míč odehrát do bezpečí. K volnému balónu se dostal Ilkay Gündogan, který si jej ještě přehodil na levačku a střelou podél brankáře přidal svůj druhý zásah v utkání.

Svěřenci Pepa Guardioly však stále neměli dost a ve druhé nastavené minutě prvního poločasu opět navýšili svůj náskok. Riyad Mahrez si ve vápně navedl míč na levačku a technickou střelou uklidil míč na zadní tyč.

Rodri si v 51. minutě troufl na zakončení z úctyhodné vzdálenosti a byla to opravdu povedená střela, kterou zastavilo až břevno.

V 57. minutě Citizens dokonali pověstného "bůra". První ránu Raheema Sterlinga obrana odvrátila k Rodrimu, který obloučkem našel Mahreze, na jehož přiklepnutí si na malém vápně naběhl právě Sterling, který už jen zakončil do prázdné branky.

City se díky výhře dostávají na první příčku o bod před městského rivala United. West Brom je předposlední, na záchranu aktuálně ztrácí šest bodů, a to má ještě odehráno o jeden či dva zápasy více než soupeři nad ním.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Arsenal FC 1:3

26.01.2021 21:15

Góly: 3. Stuart Armstrong - 8. Nicolas Pépé, 39. Bukayo Saka, 72. Alexandre Lacazette

Ačkoliv šel domácí Southampton zásluhou Armstronga do vedení, na tři body to dnes nestačilo. Hostující Pepe, Saka a Lacazette skóre otočili a Kanonýři vyhráli 3:1, díky čemuž svého soupeře v tabulce předskočili.

Alexandre Lacazette se mohl trefit hned v první minutě. Po špatné domácí rozehrávce dostal přihrávku do běhu, díky níž se ocitl sám před Alexem McCarthym, ale zakončil jen přímo do něj.

Danny Ings sice šanci ve třetí minutě nevyužil, ale Saints se následně stejně dostali do vedení. Rohový kop si vzal na starost James Ward-Prowse, jenž centroval na hranici pokutového území, kde se do míče opřel Stuart Armstrong, který skóroval tvrdou ránou k pravé tyči.

Gunners však po pěti minutách srovnali krok. Hosté výborně přečetli rozehrávku protihráče, načež se míče chopil Granit Xhaka. Ten ho naservíroval do běhu Nicolasi Pépému, jenž už tentokrát únik využil přesnou střelou k vzdálenější pravé tyči.

Thomas Partey dobrý napadáním zahájil ve čtrnácté minutě další útočnou akci svého týmu. Z té nakonec vytěžil nebezpečnou volej Cédric Soares, ale jeho rána se nakonec zatočila jen vedle pravé tyče.

Domácí mohli jít ve 25. minutě zničehonic do vedení. Jake Vokins z levé strany vytáhl parádní centr přímo na hlavu Che Adamse, který prudce hlavičkoval do levé části branky, ale Bernd Leno tentokrát dokázal vytáhnout pohotový zákrok.

Hosté potrestali zaváhání soupeře a ve 39. minutě se ujali vedení. Vše započal dobrým pasem do běhu Alexandre Lacazette. Tato přihrávka byla tak dobrá, že Alex McCarthy proti ní vyběhl, ale nemohl u ní být první, takže si ho Bukayo Saka šikovně obhodil a následně skóroval do prázdné sítě.

Emile Smith-Rowe měl v 53. minutě na kopačce rozhodnutí dnešního duelu, také on si obešel vyběhnutého Alexe McCarthyho, ale bránící hráči mu nedovolili další zakončení do prázdné brány.

Danny Ings předvedl v 67. minutě výbornou individuální akci, když se dostal přes tři protihráče v pokutovém území, ale míč si nakonec navedl do velkého úhlu, ze kterého proti vyběhnutému Berndu Lenovi mohl skórovat jen těžko.

O pět minut později přidal Arsenal třetí gól. Cédric Soares výborně přenesl hru na pravou stranu, odkud Bukayo Saka vymyslel přesný pas do malého vápna, který si našel Alexandre Lacazette, jenž z bezprostřední blízkosti doklepl míč do sítě.

James Ward-Prowse si čtyři minuty před koncem dal s rozehrávkou standardní situace opravdu na čas, nakonec pálil ke vzdálenější levé tyči, ale Bernd Leno s tím počítal, takže šel do vzduchu a vytasil důležitý zákrok.

Southampton je momentálně v tabulce jedenáctý, Arsenalu patří osmá příčka.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Leeds United 1:2

26.01.2021 19:00

Góly: 57. Miguel Almirón - 17. Raphinha, 61. Jack Harrison

Newcastle United prohrál domácí duel dvacátého kola Premier League s Leedsem United 1:2. Za hosty si branky připsali Raphinha a Jack Harrison, za domácí Miguel Almirón.

Newcastle krátce po vhazování ztratil v sedmnácté minutě míč, což byla pro hosty ideální příležitost k přečíslení. Rodrigo pak pobídl na hranici vápna dobíhajícího Raphinhu, který střelou k tyči otevřel skóre.

Nebezpečná šance Newcastlu přišla ve 33. minutě. Wilson se na zadní tyči natahoval po parádně zakrouceném míči, jenže minul, a navíc kolenem zasáhl hlavu brankáře Mesliera. To byl velmi nepříjemný moment.

Kdyby se jednalo ve 48. minutě o gól, byl by to snad gól roku. Leeds zaútočil rychlým brejkem, na jehož konci odcentroval z pravé strany. Darlow vyrazil míč k padajícímu Dallasovi, jenž ho parádním lobem o břevno poslal do branky. Celá komická akce měla jedinou chybu, jelikož Dallas usměrnil míč do sítě rukou.

O pět minut později zakroucený míč sice dopadl do vápna, jenže nikdo z domácích ho nezasáhl. Krátce nato Cooper špatně odkopl balon jen k Almirónovi, jenž zpoza vápna prověřil Mesliera.

Domácí se v 57. minutě dočkali vyrovnání. Leeds znovu zachyboval v rozehrávce, načež Shelvey pobídl Wilsona, jenž z první poslal míč za obranu, kde se zjevil nehlídaný Miguel Almirón.

Leedsu v 61. minutě konečně vyšel brejk a nadšení domácích bylo pryč, když Raphinha ze středu hřiště parádním lobem za obranu našel Jacka Harrisona, jenž pěknou střelou k zadní tyči vrátil Leedsu vedení.

Zajímavý úsek hry doplnil o pět minut poté povedený útok Newcastlu, na jehož konci pálil ve vápně Almirón, jenž mířil pouze těsně nad branku.

V 76. minutě Saint-Maximin zabojoval o zdánlivě ztracený míč za obranu, díky čemuž si Newcastle vytvořil rohový kop. Ve středu vápna se při něm dostal k nebezpečné hlavičce Shelvey, kterou Meslier vyboxoval nad.

Newcastlu po prohře patří šestnácté místo, Leeds je dvanáctý.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - West Ham United 2:3

26.01.2021 19:00

Góly: 3. Wilfried Zaha, 90+7. Michy Batshuayi - 9. Tomáš Souček, 25. Tomáš Souček, 65. Craig Dawson

Český záložník Tomáš Souček vstřelil v utkání dvacátého kola Premier League dvě branky a jeho West Ham United vyhrál na půdě Crystal Palace 3:2. Součka střelecky doplnil ještě Craig Dawson, za domácí se trefili Wilfried Zaha a Michy Batshuayi.

Domácí se ujali vedení už ve třetí minutě, a to hned z první střely na bránu. K míči se dostal po Bentekeho přihrávce navrátilec do sestavy Wilfried Zaha a pravačkou se zpoza vápna trefil krásně k pravé tyči.

Domácí si užili svého vedení jen šest minut a bylo zase vyrovnáno. Z levé strany odcentroval Fornals, na první tyči míč Antonio prodloužil na Tomáše Součka a český reprezentant pohotově hlavou poslal míč do sítě.

V pětadvacáté minutě hosté obrat dokonali. Standardní situaci rozehrál Cresswell a míč poslal na zadní tyč. Tam sice na balón nedosáhl Antonio, ale byl tam připravený Tomáš Souček, kterému míč spadl na stehno a z druhého doteku ho poslal do sítě. Gól ještě prověřoval VAR, ale protože se Antonio před Součkem míče nedotkl, branka platila.

Pro Crystal Palace mohlo být o dvě minuty později ještě hůř. Po chybě domácích v rozehrávce pálil zpoza vápna Michail Antonio a jeho střela po zemi se odrazila od pravé tyče branky Palace.

Ve 39. minutě skončil už podruhé míč na tyči branky Crystal Palace a znovu to bylo po střele Michaila Antonia. Ten tentokrát tečoval nepovedenou střelu Aarona Cresswella.

Po Bowenově centru zakončoval z malého vápna po hodině hry Antonio, ale trefil zrovna ten prostor, kde stál Guaita. Neujala se ani Benrahmova dorážka.

Hosté se i potřetí prosadili po vzdušné přihrávce a v 65. minutě šli do dvoubrankového vedení. Bowen znovu poslal centr na první tyč, a tam si naskočil stoper Craig Dawson, který nedal svou razantní a dobře umístěnou hlavičkou Guaiatovi šanci.

Domácím se přeci jen povedlo v závěrečném tlaku alespoň snížit. Po krásné kombinaci středem pole vyslal Ayew svou přihrávkou do vápna střídajícího Michyho Batshuayie, který se protlačil ke koncovce a střelou po zemi překonal Fabianského. Ten inkasoval z první a poslední střely na branku v zápase.

West Ham se díky výhře vyšplhal na čtvrté místo, musí však počkat na ostatní výsledky. Crystal Palace je třináctý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City19125236:1341
2.Manchester United20124437:2740
3.Leicester City20123536:2239
4.Liverpool FC20107340:2337
5.West Ham United20105530:2435
6.Tottenham Hotspur1996434:2033
7.Everton FC18103529:2233
8.Chelsea FC2086633:2330
9.Arsenal FC2093826:2030
10.Aston Villa1892733:2129
11.Southampton FC1985627:2429
12.Leeds United1982932:3526
13.Wolverhampton Wanderers2065921:2923
14.Crystal Palace2065924:3623
15.Burnley FC1964913:2422
16.Newcastle United20541119:3419
17.Brighton & Hove Albion2039822:2918
18.Fulham FC19271015:2713
19.West Bromwich Albion20251315:4811
20.Sheffield United20221612:338

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (791)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele