20. kolo
27.01.2021 21:15 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Oliver Burke (© AFP)

United doma padli s posledním Sheffieldem

Velké překvapení přineslo utkání dvacátého kola Premier League mezi Manchesterem United a Sheffieldem United. Poslední hosté, kteří doposud získali jen pět bodů, totiž giganta porazili 2:1. Do vedení je poslal Bryan, za domácí srovnal Maguire a rozhodl Burke.

První vážnější šance Manchesteru gólem ve dvanácté minutě neskončila. Marcus Rashford posunul míč na pravou stranu, kde se k němu dostal Mason Greenwood, jenž jej posunul na rozeběhnutého Aarona Wan-Bissaku a ten poslal balón do vápna, kde si z druhé vlny sběhl právě Marcus Rashford, ale jeho rána prosvištěla kolem levé tyče.

Billy Sharp se o pět minut později dostal do obrovské šance po fantastickém pasu za obranu, ale jeho pokus mířící k pravé tyči vyrazil nohou David de Gea.

Ve 23. minutě však přišel šok, neboť hosté otevřeli brankový účet. O exekuci rohového kopu se postaral John Fleck, který poslal míč na hranici malého vápna, kde se dostal do zakončení hlavou Kean Bryan a balón se od tyče odrazil za brankovou čáru.

Hned z kraje druhé půle chtěl domácí tým vzít otěže do svých rukou. Bruno Fernandes skvělou přihrávkou vyslal do velké šance Masona Greenwooda, ale tomu se střela pravačkou nepovedla a skončila několik metrů vedle brány.

V 64. minutě se Manchester United nakonec dočkal srovnání. Centr z rohového kopu poslal do vápna Alex Telles, Harry Maguire se odpoutal od svého strážce Phila Jagielky a hlavou zakončil nechytatelně k pravé tyči.

Hosté po deseti minutách remízového stavu naprosto v pohodě kombinovali na pravé straně vápna, až se ke střele dostal Oliver Burke, jehož pokus se odrazil od Tuanzebeho do břevna a skončil v síti. Naprosto tragické bránění ze strany Red Devils, hostující hráči měli strašně moc času.

Alex Telles už se na výkon svého mužstva nemohl dívat a z následného útoku vypálil z dálky, ale jeho rána byla tečována, nakonec se od horní tyče odrazila do zámezí.

Manchester Uniteduž do konce utkání nic nevymyslel, a tak zůstává v tabulce druhý. Sheffield se mírně přiblížil zbytku soutěže.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
fcb+mufc

4-0

Reagovat
kammil1203

Letos je na domácím hřišti Manchester Utd. hodně trapný, dnes se to vrchovatě potvrdilo, když prohrál se suverénně nejhorším týmem 1:2, myslím si, že je to velké umění s největším kandidátem na sestup doma potupně prohrát!!! Něco je v MU špatně, když z venkovních hřišti pravidelně body, ale doma je to katastrofa. výhry, 2 remízy a 4 prohry se záporným skóre 13:15. Sheffield má po dnešku venku 1. výhru, 1 remízu a 8 porážek. Skóre má hodně špatné 6:18. Solskjaer má špatnou taktiku na domácím hřišti. Doufám, že za tu dnešní ostudu MU titul nezíská. Jeho konkurent MC je o hodně lepší v poslední době.

Reagovat
kammil1203

4 výhry, 2 remízy a 4 prohry se záporným skóre 13:15....

Reagovat
Infernoqt

Řekl bych, že to je jen vyústění toho, jak ty výsledky taháme se štěstím. Prakticky tam byla celá řada zápasů, kde jsme tu výhru utáhli silou vůle. Já před sezonou o titulu ani nesnil, cíl byl top 4 a toho se zatím držíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele