20. kolo
27.01.2021 19:00 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Chris Wood (© AFP)

Burnley přestřílelo Aston Villu

Burnley vyhrálo v zápase dvacátého kola Premier League nad Aston Villou 3:2. Skóre při tom otevřel hostující Watkins, poté však srovnal Mee. Villans šli znovu do vedení po gólu Grealishe, dvě branky během tří minut však poté dali McNeil a Wood.

Na první branku zápasu se muselo čekat jen do čtrnácté minuty. Kousek od pokutového území si poměrně dlouho pohrával s míčem Grealish, kterému se nakonec povedlo na levém křídle oslovit obránce Targetta. Jeho střílená nabídka našla na malém vápně Ollieho Watkinse, který šikovně nastavil kopačku, což vedlo k dokonalé teči.

Hosté se málem dostali ve 43. minutě do dvoubrankového vedení. Nejprve v šanci selhal Watkins, při dorážce pálil pouze do horní brankové konstrukce Barkley.

Burnley v 52. minutě zahrávalo rohový kop z levé strany, na který si dokázal nejvýše naskočit obránce Ben Mee, který si naskakoval na hranici malého vápna. Jeho hlavička zapadla přesně k zadní tyči, přičemž brankář Martínez se za tímto pokusem pouze ohlédl.

Domácí měli další tutovku o čtvrt hodiny později. Do zakončení ze druhé vlny se totiž dostal Wood, který to zkoušel do protipohybu brankáře, jenomže Martínez si poradil.

A tak hosté o minutu později trestali. Aston Villa podnikla naprosto ukázkovou kombinaci středem hrací plochy, při které se Grealishovi povedlo v pokutovém území najít Luize. Ten zpětnou nahrávkou oslovil právě Jacka Grealishe který ve skluzu zamířil mimo dosah brankáře Popeho.

Burnley se však v 76. minutě podařilo srovnat. Na hranici pokutového území převzal nahrávku domácí křídelník Dwight McNeil, který to spíše zkoušel střílenou nabídkou do malého vápna. Míč ovšem naprosto nečekaně zapadl do vzdálenějšího spodního rohu branky soupeře, kam se brankář Martínez marně natahoval.

O tři minuty později byl obrat dokonán. Burnley se totiž po standardní situaci udrželo kousek od pokutového území, kde z levé strany centroval před brankáře McNeil. Do vzduchu se navíc vydal Chris Wood, který v těžké pozici dokázal hlavičku umístit přesně k pravé tyči, kam se Martínez marně natahoval.

Burnley po výhře patří patnáctá příčka, Aston Villa je desátá.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
adogti77

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele