20. kolo
26.01.2021 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

Souček zazářil a West Ham bere tři body

Český záložník Tomáš Souček vstřelil v utkání dvacátého kola Premier League dvě branky a jeho West Ham United vyhrál na půdě Crystal Palace 3:2. Součka střelecky doplnil ještě Craig Dawson, za domácí se trefili Wilfried Zaha a Michy Batshuayi.

Domácí se ujali vedení už ve třetí minutě, a to hned z první střely na bránu. K míči se dostal po Bentekeho přihrávce navrátilec do sestavy Wilfried Zaha a pravačkou se zpoza vápna trefil krásně k pravé tyči.

Domácí si užili svého vedení jen šest minut a bylo zase vyrovnáno. Z levé strany odcentroval Fornals, na první tyči míč Antonio prodloužil na Tomáše Součka a český reprezentant pohotově hlavou poslal míč do sítě.

V pětadvacáté minutě hosté obrat dokonali. Standardní situaci rozehrál Cresswell a míč poslal na zadní tyč. Tam sice na balón nedosáhl Antonio, ale byl tam připravený Tomáš Souček, kterému míč spadl na stehno a z druhého doteku ho poslal do sítě. Gól ještě prověřoval VAR, ale protože se Antonio před Součkem míče nedotkl, branka platila.

Pro Crystal Palace mohlo být o dvě minuty později ještě hůř. Po chybě domácích v rozehrávce pálil zpoza vápna Michail Antonio a jeho střela po zemi se odrazila od pravé tyče branky Palace.

Ve 39. minutě skončil už podruhé míč na tyči branky Crystal Palace a znovu to bylo po střele Michaila Antonia. Ten tentokrát tečoval nepovedenou střelu Aarona Cresswella.

Po Bowenově centru zakončoval z malého vápna po hodině hry Antonio, ale trefil zrovna ten prostor, kde stál Guaita. Neujala se ani Benrahmova dorážka.

Hosté se i potřetí prosadili po vzdušné přihrávce a v 65. minutě šli do dvoubrankového vedení. Bowen znovu poslal centr na první tyč, a tam si naskočil stoper Craig Dawson, který nedal svou razantní a dobře umístěnou hlavičkou Guaiatovi šanci.

Domácím se přeci jen povedlo v závěrečném tlaku alespoň snížit. Po krásné kombinaci středem pole vyslal Ayew svou přihrávkou do vápna střídajícího Michyho Batshuayie, který se protlačil ke koncovce a střelou po zemi překonal Fabianského. Ten inkasoval z první a poslední střely na branku v zápase.

West Ham se díky výhře vyšplhal na čtvrté místo, musí však počkat na ostatní výsledky. Crystal Palace je třináctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
Championship

10

Reagovat
adogti77

X

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
PH8

Souček gól!

Reagovat
PH8

Dobrý tip kamaráde. Jsi fakt dobrý.

Reagovat
duloig

Ďalšia výhra v rade by potešila. A preto chalani C O Y I !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 COYI

Reagovat
OnlyWHU

Neuvěřitelnej S O U Č E K!!!!! 2x

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
OnlyWHU

Jízda neuvěřitelně pokračuje!!! Tentokrát suverénní tříbodovej zisk a mohlo být pro Eagles ještě hůř. Neuvěřitelně aktivně jsme presovali, bojovali, měli snad všechny míče. K tomu super výkony famózního Suka a s ním i Rice, Fornalse, celý obrany. Benrahma mi tentokrát vytřel zrak a patřil k nejlepším. Nešťastnej Antonio, střílel zase skvěle, akorát ta jedna tyč stála o 5 cm blbě. Tohle za 55 let nepamatuju. Díky hoši, díky trenére! Teď budu hodinu koukat na tabulku. Kladiva!!!!!! COYI!!!!

Reagovat
kolouch

Reagovat
smazaný uživatel

::thumbs up::

Reagovat
kolouch

Ja teda vim, jak vypada pekny fotbal, jen by me treba jeste loni nenapadlo, ze se ho nekdy dockam od nas Z tohodle herniho projevu mam fakt radost. Asi poprve za 20 let, co West Hamu fandim

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Frantszek

Asi tomu dost pomohl prichod kreativniho Benrahmy, coz?

Reagovat
kolouch

Taky na tom ma zasluhu. Tu adaptaci na PL ma dost pozvolnou ale zlepsuje se s kazdym zapasem

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska opět paráda.Asi nejlepsi vykon v sezone co se tyce herniho projevu.Ale nejvic me dneska pobavilo jak Soucek,Coufal a Rice vymazali Zahu.Az na ten gol si ani nepink,nervove to nedaval Bravo,borci COYI⚒⚒⚒

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je satisfakce pro všechny, co jsme si vytrpěli ty léta bídy, jak ve hře, přesun na London stadium, na přestupem trhu. Jeden přešlap za druhým. Hra stala za nic, bolely z toho oči, ale člověk pořád doufal, ikdyz věděl, že je to v nedohlednu s tou politikou klubu. Ale podařilo se to, tak si to užívejme a nechme se jen překvapit, co bude na konci sezóny, sledovat tu tabulku je boží!!! COYI

Reagovat
PH8

Sranda je, že před začátkem této sezony a i po pár kolech byly fanoušci WHU nejnasranější na klub co si zatím pamatuji.

Reagovat
smazaný uživatel

Patřil jsem mezi ně. Nevím jak moc sleduješ West Ham, ale to co se v klubu dělo, byla naprostá marnotrapnost a potvrdilo se to i v přestupovem období v létě. Nebylo to jen minulý rok, je to otázka let. A to, v jakém rozpoložení můžeme vidět West Ham není zásluha našeho ubohého vedení, tam se nic nezměnilo, jde to vše za tím semknutym týmem, který teď dokázal Moyes s trenerskym týmem z West Hamu udělát. Mnoho hráčů hraje v životní formě viz. Cresswell, Ogbonha, Rice, Antonio a samozřejmě i Coufal se Součkem. Nezbývá jen doufat, že to vydrží co nejdéle a není to otázka půl sezóny.

Reagovat
PH8

Marnotrapnost je krásný slovo. Nesleduju, až kvůli Součkovi sleduju zápasy, ale znám pár fanoušků a hlavně v minulosti jsem se o PL zajímal opravdu hodně. Je mi to jasný, že to vedení je furt stejně otřesný a s velkou pravděpodobností si ty peníze co na tomto týmu vydělá/ušetří využije strašným způsobem. Líbí se mi jak hrajete konzistentně, ale teda dost si k výsledkům pomáháte hlavičkama a standardkama, což je vždycky nebezpečné. Akorát nesouhlasím, že by to pro Rice (a snad i Součka) byla životní forma.

Reagovat
kolouch

To co na začátku sezóny předvádělo vedení klubu bylo na defenestraci. Celá minulá sezóna byla hrozně nervózní a zachránili jsme se na poslední chvíli. V létě se čekalo uklidnění situace, příchod pár posil, které hru trochu zvednou, aby i další sezóna nebyla boj o přežití. Co se stalo? Po cele léto bylo mrtvo. Žádné spekulace, žádné vyjednávání a nakoec přišel naprosto nesmyslný a neopodstatněný prodej talentovaného odchovance Diangany za směšnou částku. V tu chvíli fans doslova vyšli do ulic. Nálada v týmu byla na bodu mrazu, to se odrazilo na domácí prohře v prvním kole s Newcastlem. Vedení se pak situaci pokusilo zachránit příchodem Benhrahmy a Coufala ale ten chaos na začátku sezóny je jen vinou vedení. V podstatě něco podobného se děje i teď, ale protože jsou výsledky, není odezva tak bouřlivá. Z už tak úzkého kádru odešli Haller a Sndograss, zatím bez náhrady. Do konce přestupového okna zbývá pár dnů. Reálně hrozí, že vedení odpálí dobře rozjetou sezónu tím, že nepřivede nikoho na doplnění kádru. Přijdou tři čtyři zranění a jdou hrát kluci z juniorky..

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by nebyl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele