20. kolo
28.01.2021 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Sadio Mané (© AFP)

Liverpool přehrál Tottenham i podruhé a zastavil pád tabulkou

Pětizápasové čekání je u konce, Liverpool se po půstu trvajícím od Vánoc konečně radoval ze tří bodů. "Reds" podruhé v sezoně vyzráli na Tottenham, k čemuž značnou měrou pomohl Sadio Mané, který měl prsty ve všech třech brankách svého mužstva.

Hosté z města Beatles se tak vrátili v tabulce na čtvrté místo a zastavili ztrácení na vedoucí trio. Domácí "Spurs" naopak předskočil pátý West Ham, jenž je momentálně nejlepším londýnským mužstvem soutěže (!). "Kohouti" ztrácejí ze šesté příčky na svého městského rivala dva body, mají však jedno utkání k dobru.

Po vypadnutí v FA Cupu s Manchesterem United se do sestavy Liverpoolu vrátil vedle Maného také stoper Matip, vedle něhož tentokrát při velké marodce obránců zaskakující Henderson. Spurs si naopak v národním poháru poradili i s náhradníky s druholigovým Wycombe, pro čtvrteční duel pak zůstal v základní jedenáctce pouze zadák Davies. V útoku tentokrát pochopitelně nechyběly útočné hvězdy Kane se Sonem.

Hosté se mohli ujmout vedení již ve druhé minutě. Mané sklepl dlouhý nákop pro Salaha, jenž míč okamžitě vrátil svému spoluhráči, avšak senegalský křídelník zakončil celou akci o značný kus vedle brány soupeře. Místo Liverpoolu tak vzápětí udeřili Kohouti, jenže Son svůj úprk zahájil postavením v těsném ofsajdu, tudíž jeho branka nebyla uznána.

Po hektickém úvodu se další šance urodila až po dvaceti minutách hry, kdy na pravé straně obrany Reds dostal moře prostoru Son, jeho střelu ale zneškodnil brankář hostů Alisson. Krátce poté ztroskotal Mané na gólmanovi Tottenhamu Llorisovi, případný zásah by ale zřejmě stejně neplatil kvůli dalšímu postavení mimo hru. Také ve 42. minutě vyšel ze vzájemného souboje lépe strážce domácí svatyně, a tak to Mané v nastavení první půle zkusil jinak. Po obloučku od Hendersona za obranu vyhledal před bránou Firmina, který již snadně dopravil balón do sítě - 0:1.

Dvě minuty po změně stran měl Mané podíl i na druhé brance Liverpoolu. Jeho přízemní střelu vyrazil Lloris pouze k Alexandru-Arnoldovi, který se prosadil z dorážky. Spurs nicméně téměř okamžitě snížili. Højbjerg dostal nabito před pokutovým územím a dělovkou k tyči skóroval. V 56. minutě sice Reds odpověděli díky Salahovi, ovšem tentokrát nebyl uznán gól na druhé straně, neboť na začátku akce zahrál Firmino nedovoleně rukou.

V 65. minutě však Liverpool přece jen navýšil vedení. Alexander-Arnold po delší době zase jednou vykouzlil skvělý centr z pravé strany, jenž za Llorisova záda napálil Mané, který se tedy konečně střelecky prosadil. Hosté už do závěrečného hvizdu vítězství pohlídali, neboť Kohouti se nezmohli na žádný větší odpor.

Autor: Ondřej Vaculík / DAZN

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilon - Sissoko, Hojbjerg - Bergwijn, Ndombele, Son - Kane

Reagovat
Ranoth

1:3

Reagovat
iamsimonhello

Reagovat
Mr.S

0:0

Reagovat
El Cid z City

Kříž by bodl, za takové 0:0 bych se nezlobil.

Reagovat
adogti77

X

Reagovat
DUCK11
Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
Pharrell

0:0/1:0

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele