20. kolo
26.01.2021 21:15 CET
0 : 5
(0:4)

Reportáž

Ilkay Gündogan (© AFP)

Manchester City si zastřílel proti WBA

Fotbalisté West Bromwiche Albion schytali ve dvacátém kole Premier League vysokou porážku od Manchesteru City 0:5. Hotovo bylo už po prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Gündogan, jednou Cancelo a Mahrez. Pátou branku přidal po přestávce Sterling.

Hosté si vypracovali první šanci v páté minutě. Foden měl moře prostoru na levé straně, dostal se do pokutového území a jeho tečovaná rána levačkou skončila na tyči.

O minutu později už však bylo všemu jinak, Manchester City se hned v úvodu duelu dostal do vedení. Na nákop na polovinu domácího celku si naběhl Ilkay Gündogan, který si míč krásně zpracoval a prudkou střelou pravačkou uklidil míč k tyči.

Zapeklitou situaci řešili sudí ve 22. minutě. Manchester City dokázal vsítit druhou branku, jenže rozhodčí hru přerušili a odmávali ofsajd, který se zdál být jasný. Následně celou situaci zkoumal VAR, který vyřkl verdikt, že se o ofsajd nejednalo. Joao Cancelo se tak mohl radovat z krásně střely do horního rohu.

Ve 30. minutě se chtěli domácí vrátit do hry. Callum Robinson dostal prudkou přihrávku do blízkosti velkého vápna, pohotově se s míčem otočil, ale vnějším nártem minul zadní tyč.

Neproměněnou šanci domácích tak hosté o minutu později potrestali. Obránci West Bromwiche nedokázali míč odehrát do bezpečí. K volnému balónu se dostal Ilkay Gündogan, který si jej ještě přehodil na levačku a střelou podél brankáře přidal svůj druhý zásah v utkání.

Svěřenci Pepa Guardioly však stále neměli dost a ve druhé nastavené minutě prvního poločasu opět navýšili svůj náskok. Riyad Mahrez si ve vápně navedl míč na levačku a technickou střelou uklidil míč na zadní tyč.

Rodri si v 51. minutě troufl na zakončení z úctyhodné vzdálenosti a byla to opravdu povedená střela, kterou zastavilo až břevno.

V 57. minutě Citizens dokonali pověstného "bůra". První ránu Raheema Sterlinga obrana odvrátila k Rodrimu, který obloučkem našel Mahreze, na jehož přiklepnutí si na malém vápně naběhl právě Sterling, který už jen zakončil do prázdné branky.

City se díky výhře dostávají na první příčku o bod před městského rivala United. West Brom je předposlední, na záchranu aktuálně ztrácí šest bodů, a to má ještě odehráno o jeden či dva zápasy více než soupeři nad ním.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
MCFC_8

0:3

Reagovat
t0mmy33MCFC

jsem zvedavy kdo ted prevezme po Kevinovi, snad Foden i Bernardo

Reagovat
MCFC_8

Ja dufam, ze Phil bude hrat konecne na svojom poste, Bernardo vyzera, ze sa konecne posledne zapasy chyta...uvidime

Reagovat
El Cid z City

Pokud nedojde k velké rotaci,tak tam bude spíš s Gund a Rodrim Bernardo. Fodena nechá na křídle i kvůli gólům.

Reagovat
MCFC_8

Tak toto bola fantazia...necakal som az taky hladky priebeh, hlavne po tom domacom zapase ked sme s nimi remizovali...Gundo je v zivotnej forme, treba v tom pokracovat

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak ten domaci zapas, to byl hrozny vykon co se tyce utoku a schopnosti trefit branu...ted uz je to jak to ma byt, kdyz trefi branku i Mahrez

Reagovat
Sky_blues

Gundogan úžasný a Kevina nahradil Cancelo. Ten hraje neskutečně.

Akorát se děsím, co budeme dělat proti lepším obranam, když vidím Sterlinga, jesuse, Bernarda a Mahreze..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele