20. kolo
26.01.2021 21:15 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Bukayo Saka (© AFP)

Arsenal překvapil Southampton

Ačkoliv šel domácí Southampton zásluhou Armstronga do vedení, na tři body to dnes nestačilo. Hostující Pepe, Saka a Lacazette skóre otočili a Kanonýři vyhráli 3:1, díky čemuž svého soupeře v tabulce předskočili.

Alexandre Lacazette se mohl trefit hned v první minutě. Po špatné domácí rozehrávce dostal přihrávku do běhu, díky níž se ocitl sám před Alexem McCarthym, ale zakončil jen přímo do něj.

Danny Ings sice šanci ve třetí minutě nevyužil, ale Saints se následně stejně dostali do vedení. Rohový kop si vzal na starost James Ward-Prowse, jenž centroval na hranici pokutového území, kde se do míče opřel Stuart Armstrong, který skóroval tvrdou ránou k pravé tyči.

Gunners však po pěti minutách srovnali krok. Hosté výborně přečetli rozehrávku protihráče, načež se míče chopil Granit Xhaka. Ten ho naservíroval do běhu Nicolasi Pépému, jenž už tentokrát únik využil přesnou střelou k vzdálenější pravé tyči.

Thomas Partey dobrý napadáním zahájil ve čtrnácté minutě další útočnou akci svého týmu. Z té nakonec vytěžil nebezpečnou volej Cédric Soares, ale jeho rána se nakonec zatočila jen vedle pravé tyče.

Domácí mohli jít ve 25. minutě zničehonic do vedení. Jake Vokins z levé strany vytáhl parádní centr přímo na hlavu Che Adamse, který prudce hlavičkoval do levé části branky, ale Bernd Leno tentokrát dokázal vytáhnout pohotový zákrok.

Hosté potrestali zaváhání soupeře a ve 39. minutě se ujali vedení. Vše započal dobrým pasem do běhu Alexandre Lacazette. Tato přihrávka byla tak dobrá, že Alex McCarthy proti ní vyběhl, ale nemohl u ní být první, takže si ho Bukayo Saka šikovně obhodil a následně skóroval do prázdné sítě.

Emile Smith-Rowe měl v 53. minutě na kopačce rozhodnutí dnešního duelu, také on si obešel vyběhnutého Alexe McCarthyho, ale bránící hráči mu nedovolili další zakončení do prázdné brány.

Danny Ings předvedl v 67. minutě výbornou individuální akci, když se dostal přes tři protihráče v pokutovém území, ale míč si nakonec navedl do velkého úhlu, ze kterého proti vyběhnutému Berndu Lenovi mohl skórovat jen těžko.

O pět minut později přidal Arsenal třetí gól. Cédric Soares výborně přenesl hru na pravou stranu, odkud Bukayo Saka vymyslel přesný pas do malého vápna, který si našel Alexandre Lacazette, jenž z bezprostřední blízkosti doklepl míč do sítě.

James Ward-Prowse si čtyři minuty před koncem dal s rozehrávkou standardní situace opravdu na čas, nakonec pálil ke vzdálenější levé tyči, ale Bernd Leno s tím počítal, takže šel do vzduchu a vytasil důležitý zákrok.

Southampton je momentálně v tabulce jedenáctý, Arsenalu patří osmá příčka.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
PH8

Reagovat
PH8

My chceme Ødegaarde!

Reagovat
adogti77

1X

Reagovat
berliner

Nejlepsi by byla vyhra Gunners ale mam obavu ze to skonci remizou .Tip 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele