20. kolo
26.01.2021 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Leeds vyloupili Newcatstle

Newcastle United prohrál domácí duel dvacátého kola Premier League s Leedsem United 1:2. Za hosty si branky připsali Raphinha a Jack Harrison, za domácí Miguel Almirón.

Newcastle krátce po vhazování ztratil v sedmnácté minutě míč, což byla pro hosty ideální příležitost k přečíslení. Rodrigo pak pobídl na hranici vápna dobíhajícího Raphinhu, který střelou k tyči otevřel skóre.

Nebezpečná šance Newcastlu přišla ve 33. minutě. Wilson se na zadní tyči natahoval po parádně zakrouceném míči, jenže minul, a navíc kolenem zasáhl hlavu brankáře Mesliera. To byl velmi nepříjemný moment.

Kdyby se jednalo ve 48. minutě o gól, byl by to snad gól roku. Leeds zaútočil rychlým brejkem, na jehož konci odcentroval z pravé strany. Darlow vyrazil míč k padajícímu Dallasovi, jenž ho parádním lobem o břevno poslal do branky. Celá komická akce měla jedinou chybu, jelikož Dallas usměrnil míč do sítě rukou.

O pět minut později zakroucený míč sice dopadl do vápna, jenže nikdo z domácích ho nezasáhl. Krátce nato Cooper špatně odkopl balon jen k Almirónovi, jenž zpoza vápna prověřil Mesliera.

Domácí se v 57. minutě dočkali vyrovnání. Leeds znovu zachyboval v rozehrávce, načež Shelvey pobídl Wilsona, jenž z první poslal míč za obranu, kde se zjevil nehlídaný Miguel Almirón.

Leedsu v 61. minutě konečně vyšel brejk a nadšení domácích bylo pryč, když Raphinha ze středu hřiště parádním lobem za obranu našel Jacka Harrisona, jenž pěknou střelou k zadní tyči vrátil Leedsu vedení.

Zajímavý úsek hry doplnil o pět minut poté povedený útok Newcastlu, na jehož konci pálil ve vápně Almirón, jenž mířil pouze těsně nad branku.

V 76. minutě Saint-Maximin zabojoval o zdánlivě ztracený míč za obranu, díky čemuž si Newcastle vytvořil rohový kop. Ve středu vápna se při něm dostal k nebezpečné hlavičce Shelvey, kterou Meslier vyboxoval nad.

Newcastlu po prohře patří šestnácté místo, Leeds je dvanáctý.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Championship

1

Reagovat
adogti77

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele