Premier League - souhrn 19. kola

26.12.2019, 15:27, aktualizováno 27.12.2019, 22:47
Komentáře a souhrny
Liverpool ve šlágru kola dominoval v Leicesteru a potvrdil svou letošní suverenitu. Wolves zdolali oslabený Man City. Chelsea opět zaváhala, tentokrát doma podlehla Southamptonu. Tottenham otočil utkání s Brightonem. Arsenal pouze remizoval s Bournemouthem, zatímco doma vyhrály Aston Villa, Crystal Place, Manchester United a Everton...

Wolverhampton Wanderers - Manchester City 3:2

27.12.2019 20:45

Góly: 55. Adama Traoré, 82. Raúl Jiménez, 89. Matt Doherty - 25. Raheem Sterling, 50. Raheem Sterling

Titulové ambice Manchesteru City dostaly další trhlinu. Po brzkém Edersonově vyloučení sice ve Wolverhamptonu po trefách Sterlinga Citizens vedli o dvě branky, jenže "Vlkům" se góly Traorého, Jiméneze a Dohertyho podařilo otočit.

První výrazný moment utkání přišel už ve dvanácté minutě. Ederson se rozhodl vyběhnout proti unikajícímu Jotovi, jenže ten si dokázal píchnout míč a brazilský gólman jej fauloval, za což po zásluze viděl červenou kartu. Mezi tři tyče se tak musel postavit Bravo, jenž na hrací ploše nahradil Agüera.

Hodně krkolomně se bleděmodří přesto dostali do vedení. Mahrez se v pokutovém území poroučel k zemi, načež sudí Atkinson po zásahu VAR odpískal pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Raheem Sterling, jenž si na Patrícia nepřišel, rozhodčí však nechal penaltu opakovat. I tentokráte anglický křídelník ztroskotal na gólmanovi, naštěstí pro něj se ale míč odrazil tak dobře, že dorazit jej do odkryté klece nebyl sebemenší problém.

Krátce po pauze zahodil Jota výbornou možnost k vyrovnání, a tak znovu udeřili hosté. Po pěkné kombinaci vyslal De Bruyne do samostatného úniku Raheema Sterlinga, jenž šikovně přehodil brankáře a přidal tak svou druhou branku utkání. Brzy to ovšem znovu bylo o gól. Na velkém vápně si přichystal míč Adama Traoré a výbornou přízemní ranou k tyči snížil.

Dlouho se poté nic nedělo, až deset minut před koncem Mendy trestuhodně ztratil míč ve vlastním pokutovém území na úkor Traorého. Ten našel na malém vápně nabíhajícího Raúla Jiméneze, kterému nečinilo žádnou potíž uklidit míč do sítě. V poslední minutě základní hrací doby přišla pro Citizens pohroma. Matt Doherty si navedl míč na střelu a levačkou ho uklidil za Bravova záda.

V úplném závěru mohl vyrovnat a završit hattrick Sterling, jenže z přímého kopu napálil jen konstrukci brány. Guardiolova družina tak nevyužila zaváhání Leicesteru a zůstává třetí se čtrnáctibodovou ztrátou na suverénní Liverpool. Wolves jsou pátí.

Více informací k zápasu

Leicester City - Liverpool FC 0:4

26.12.2019 21:00

Góly: 31. Roberto Firmino, 71. James Milner (pen.), 74. Roberto Firmino, 78. Trent Alexander-Arnold

Fotbalisté Liverpoolu v souboji prvního s druhým jasně ukázali, kdo je vládce současného anglického fotbalu, když porazaili Leicester City na jeho stadionu 4:0. Branky zařídili dvěma trefami Roberto Firmino a jednou James Milner s Trentem Alexanderem-Arnoldem.

Liverpoolští se s tím nepárali a už ve druhé minutě měli gólovou šanci. Na Salahův centr nedoskočil Roberto Firmino, před Schmeichelem se ale zjevil Sadio Mané a Senegalec zblízka nedokázal usměrnit míč na branku.

V 11. minutě hosté znovu ukázali svou ofenzivní sílu. Naby Keita perfektně načasovaným pasem vysunul do sóla Mohameda Salaha, který obešel brankáře Schmeichela, z ostrého úhlu ale zakončil jen do boční sítě.

O čtyři minuty později měli hosté další šanci, když po Ndidiho ztrátě míče u rohu vlastního pokutového území zapadla tečovaná střela Jordana Hendersona těsně za vzdálenější tyč domácí branky!

Ve 31. minutě už hosté svou šanci dokázali proměnit. Třetímu rohu Liverpoolu se domácí ještě ubránili, o pár sekund později ale centroval Trent Alexander-Arnold ke vzdálenější tyči, kde se do zakončení prosadil Roberto Firmino a přesnou hlavičkou pokořil Schmeichela!

Leicester vůbec nestíhal a za dvě minuty už mohl prohrávat o dva góly. Sadio Mané se probil přes tři obránce až před Kaspera Schmeichela, který výborným zákrokem podržel svůj tým.

V 55. minutě Robertson našel v pokutovém území naprosto osamoceného Roberta Firmina, jehož jemná teč končí mimo branku!

Dvacet minut před koncem sudí odpískal penaltu pro hosty, když viděl ruku Caglara Söyünca po rohovém kopu Alexandera-Arnolda. Míče se ujal James Milner, který si počínal nesmírně zkušeně a poslal míč do protipohybu doleva padajícího Kaspera Schmeichela.

O tři minuty později byla zkáza Leicesteru dokonána. Hosté podruhé slavili po gólové souhře přihrávajícího Trenta Alexandera-Arnolda a zakončujícího Roberta Firmina. Brazilský hrot si zpracoval přesnou přízemní přihrávku svého spoluhráče a nekompromisně zakončil do horního rohu Schmeichelovy branky!

Desetiminutovka hrůzy pro domácí pokračovala. Liverpoolu vyšel rychlý přechod do útoku, Sadio Mané průnikovou přihrávkou našel rozběhnutého Trenta Alexandera-Arnolda, který ke dvěma asistencím a centru na penaltovou ruku Söyünca sám skóruje přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči.

Zbytek utkání už si hostující fotbalisté užívali stejně jako jejich příznivci, kteří hlasitě zpívali oslavné chorály. Leicester zůstává nadále druhý, avšak s hrozivou ztrátou třinácti bodů na první Liverpool, který má navíc zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Manchester United - Newcastle United 4:1

26.12.2019 18:30

Góly: 24. Anthony Martial, 36. Mason Greenwood, 41. Marcus Rashford, 51. Anthony Martial - 17. Matthew Longstaff

Fotbalisté Manchesteru United porazili v 19. kola Premier League Newcastle 4:1, ačkoliv vývoj zápasu museli otáčet. Skóre za hosty otevřel Matthew Longstaff, za domácí výhru zařídili dvojnásobný střelec Anthony Martial, po jednom gólu přidali Mason Greenwood a Marcus Rashford.

První šanci měli hosté v 15. minutě. Joelinton přihrál na Gayleho, ten unikl obraně, jenže z dobré pozice pálil nad.

O dvě minuty později už se Newcastle dokázal prosadit. Po rychlém přechodu do útoku dostal přihrávku do vápna Joelinton, dobře si zpracoval a poté přihrál pod sebe na Matthewa Longstaffa a ten ranou po zemi uklidil míč k tyči.

Ve 24. minutě však dokázali "rudí ďáblové" kontrovat. Manchester předvedl akci po levé straně, míč se dostal do pokutového území, kde Pereira přiklepl na Anthonyho Martiala a ten pohotovou střelou překvapil Dúbravku, který si sice na tuto ránu sáhl, vyrazit ji ovšem nezvládl.

Domácí nechtěli ponechat nic náhodě a ve 36. minutě převzali vedení na svou stranu. Manchester dobře napadal, Schär poté doslova namazal na nohu Masona Greenwooda a ten s lehkou tečí obránce poslal tvrdou ránu o břevno za Dúbravku.

To však nebylo ze strany United v prvním poločase vše. Po dalších pěti minutách totiž přidali další přesnou trefu. Domácí vybojovali míč, potáhli akci pravou stranou, Wan-Bissakův centr našel Marcuse Rashforda a ten přesnou a dostatečně prudkou hlavičkou nedal Dúbravkovi šanci.

Hráči byli po pauze na hřišti pět minut a Martin Dúbravka už zase lovil míč ze sítě. Hostující Sean Longstaff strašidelnou rozehrávkou poslal do sóla Anthonyho Martiala a ten nabídnutou šanci dokonale využil, když jemným dloubnutím poslal míč přes Dúbranku do brány.

V 61. minutě byl Martial blízko hattricku, když nasadil k další utěšené ráně a trefil Dúbravkovu tyč.

Po zbytek zápasu už domácí kontrolovali hru, deset minut před koncem ještě Dúbravka vytáhl parádní zákrok, kdy vytěsnil střelu do šibenice vedle branky.

Manchesteru patří momentálně sedmé místo, Newcastle má o tři body méně a je desátý.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Arsenal FC 1:1

26.12.2019 16:00

Góly: 35. Dan Gosling - 64. Pierre-Emerick Aubameyang

Premiéra Mikela Artety na lavičce Arsenalu neskončila úspěchem, ale ani katastrofou. Kanonýři na půdě Bournemouthu nakonec vybojovali bod za remízu 1:1, když na trefu Dana Goslinga z první půle odpověděl po změně stran Piérre-Emerick Aubameyang. Spíše než výsledek může španělského kouče a příznivce londýnského klubu alespoň aktivita hráčů Arsenalu, jimž se povětšinou díky dobré práci zálohy Xhaka-Torreira-Özil dařilo kontrolovat hru a vytvářet si více střeleckých příležitostí, než jak tomu bylo v předcházejících zápasech.

Tabulková realita je však pro oba týmy neúprosná - zatímco Bournemouth se navzdory bodovému zisku propadl na patnácté místo, Arsenal na tom z jedenácté příčky není o moc lépe. Nedělní zápas s Chelsea tak bude pro Kanonýry obzvláště důležitý, neboť se jedná o jedinečnou možnost, jak stáhnout osmibodové manko na čtvrté místo. V opačném případě naopak může ligová sezona pro Kanonýry skončit velmi rychle.

Lepší vstup do utkání sice měli domácí, kteří brzy skrze Ryana Frasera přinutili Bernda Lena k prvnímu zákroku, ovšem netrvalo dlouho a herní taktovky se ujal Arsenal. Ve středu všeho dění byl Mesut Özil, jenž navzdory kritice dočasného kouče Ljungberga dostal od Artety šanci naskočit v základní sestavě a odvděčil se povedeným výkonem. Jeho pas do slibné pozice však Alexandre Lacazette nedokázal zužitkovat, Aubameyang nepropálil blok Cooka se Staceym a místo toho šli deset minut před koncem poločasu do vedení hráči Cherries.

Ztráta míče na vlastní polovině nastartovala rychlý útok Bournemouthu po pravé straně, který po kombinaci Calluma Wilsona se Staceym zakončil na přední tyči nabíhající Dan Gosling. Pro zaskočené hosty pak mohlo být do přestávky ještě hůře, kdyby Joshua King vzápětí lépe zakončil svůj vlastní průnik z levého křídla.

Arteta navzdory nepříznivému vývoji utkání nesáhl k brzkému střídání a byl za svou trpělivost odměněn v 63. minutě, kdy se Arsenalu po soustavném tlaku podařilo srovnat. Tečovaná rána Reisse Nelsona skončila šťastně u Aubameyanga, jenž míč pohotově usměrnil přesně k tyči a skóroval již počtrnácté v sezoně. Hosté i nadále pokračovali v převaze a Lacazette měl po dobré kolmici Luize další nadějnou příležitost na dokonání obratu, jenže znovu neuspěl.

Devět minut před koncem zmrazil na moment hráče ve žlutých dresech Callum Wilson, jenž dorazil za Lenova záda střelu svého jmenovce Harryho, avšak jeho radost okamžitě zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Také Arsenal měl ještě v závěru jednu poslední možnost skórovat, ale střídající Joe Willock zakončil nadějnou akci chabou ranou do připraveného brankáře Ramsdalea, a tak se oba týmy musely spokojit pouze s bodem za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Norwich City 1:0

26.12.2019 16:00

Góly: 64. Conor Hourihane

Aston Villa v záchranářském duelu přehrála Norwich City tím nejtěsnějším možným rozdílem. Hosté přitom měli paradoxně více příležitostí, nakonec ale doplatili na bídnou koncovku. Aston Villa se tak na bod přiblížila nesestupovým pozicím, naopak Norwich se propadl na poslední místo v tabulce.

První příležitost měl na kopačce Cantwell, který ale svou střelou trefil pouze prostor, který okupoval brankář Heaton. O pár minut později pálil po rohovém kopu domácí Douglas Luiz, branku ale přestřelil. Po čtvrthodině hry se ve stoprocentní příležitosti objevil Pukki, jenže ke vší smůle nakonec pod tlakem dvou stoperů nedokázal zakončit. V další příležitosti se objevil stoper hostí Zimmermann, který po rohovém kopu hlavou orazítkoval břevno. Silnou pětiminutovku pak zakončil únik hostujícího celku 2 na 1, jenže útočník Pukki nedokázal nabíhajícímu spoluhráči předložit míč před prázdnou branku a šance tak přišla vniveč. Největší šanci domácích měl po půlhodině hry El Ghazi, který si naběhl na Targettův střílený centr a z voleje poslal míč těsně vedle branky Krula.

Na startu druhé půli mohli jít hosté do vedení, po rohovém kopu se k zakončení dostal Tettey, jeho ránu však na brankové čáře vykopl jeden z domácích obránců. Po dalším rohovém kopu se k hlavičce zase prodral Hanley, tu ale parádním zákrokem zlikvidoval pozorný brankář Heaton.

A když tedy hosté pohrdali jednou šancí za druhou, zákonitě přišel trest. Grealish totiž na hranici velkého vápna našel osamoceného Hourihana, který přesnou střelou poslal Villans do vedení. Vyrovnat mohl dalekonosnou ranou McLean, zamířil ovšem těsně vedle. A když se neujala ani rána Stiepermanna z hranice penalty, bylo jasné, že o body už Aston Villa nepřijde.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Southampton FC 0:2

26.12.2019 16:00

Góly: 31. Michael Obafemi, 73. Nathan Redmond

Chelsea nenavázala na výborný výkon proti Tottenhamu a po dalším bídném domácím představení prohrála se Southamptonem 0:2. Hosté podali perfektní, organizovaný výkon, Chelsea za celý zápas nepustili do vyložené šance a po zásluze si odvážejí všechny tři body.

Frank Lampard zvolil i pro středeční utkání formaci 3-4-3, kvůli zranění však nebyl k dispozici Marcos Alonso, a proto na postu levého křídelního obránce dostal přednost Emerson. Na Stamford Bridge se však po dlouhé minuty vůbec nic nedělo, hrálo se převážně ve středu pole a zápas neměl vůbec žádné tempo. Fanoušky nepotěšila ani hostující snaha již od prvních minut zdržovat, zároveň také nemohli být spokojeni s množstvím technických chyb, které měli na svědomí především ofenzivní hráči Chelsea.

Jako blesk z čistého nebe tak přišel první gól zápasu - Hudson-Odoi poněkud lacině přišel u levé postranní čáry o míč, Hojbjerg okamžitě nastartoval do úniku Obafemiho, jehož nedokázal zachytit Tomori, útočník Southamptonu si v běhu míč navedl na levou nohu a senzační střelou do šibenice otevřel skóre utkání. A protože snaha Chelsea byla v prvním poločase naprosto marná, přesně takové bylo i poločasové skóre.

Do druhého dějství udělal lodivod domácích jednu změnu, když stopera Zoumu vyměnil za ofenzivního Mounta, což vedlo k okamžitému zvýšení tempa. Právě anglický záložník jen po pár vteřinách vysunul do šance Abrahama, ten však z těžkého úhlu nebyl přesný. Přechod na 4-3-3 sice hru zrychlil, zároveň však otevřel prostor pro brejky soupeře. Po jednom takovém se do vyložené šance dostal Redmond, pálil ale pouze do připraveného Kepy.

Hráč Southamptonu se tak dočkal až dvacet minut před koncem. To jeho spoluhráči předvedli senzační kombinaci, na jejímž konci stál Kanté, který při snaze o obranný zákrok míč vypíchl přesně do běhu Redmondovi, který pak tváří tvář brankáři Chelsea nezaváhal. Od té chvíle se zápas jen dohrával, Chelsea ještě zahrozila dalekonosnými pokusy Mounta a Pulišiče, ovšem ty hostujícího brankáře rozhodně nevyděsily. Southampton je tak po Liverpoolu, West Hamu a Bournemouthu dalším celkem, který si letos ze Stamford Bridge odváží všechny tři body.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - West Ham United 2:1

26.12.2019 16:00

Góly: 68. Cheikhou Kouyaté, 90. Jordan Ayew - 57. Robert Snodgrass

Fotbalisté Crystal Palace zvládli na domácí půdě porazit v rámci 19. kola Premier League West Ham 2:1, i když jim vývoj zápasu nejprve nepřál. Hosty totiž poslal do vedení Robert Snodgrass, za domácí poté skóre otočili Cheikhou Kouyaté a Jordan Ayew.

První velkou šanci zápasu viděli diváci v Selhurst Parku až po půlhodině hry. Meyer zachytil zpětnou přihrávku a v souboji jeden na jednoho dokázal prostrčit míč před bránu. Ayew zblízka ve skluzu špičkou boty těsně minul zadní tyč.

Druhý poločas byl pro fanoušky o hodně zajímavější. V 53. minutě Jordan Ayew dostal pod tlak Aarona Cresswella, který zazmatkoval a poslal slabou malou domů. Ghanský útočník se míče snadno zmocnil a řítil se z úhlu sám na Roberta Jiméneze. Gólman zasahoval poprvé v zápase a čisté konto West Hamu udržel.

O čtyři minuty později už šli hosté do vedení. Na Antoniovu kolmici si naběhl zcela volný Robert Snodgrass a točenou střelou levačkou k tyči překonává domácího brankáře.

Crystal Palace však zápas nevzdalo v 68. minutě už bylo srovnáno. Skvělý McArthurův centr sklepl hlavičkou Ayew a Cheikhou Kouyaté se zblízka z prvního doteku trefil po zemi do sítě svého bývalého klubu.

Zápas se překlopil do poslední patnáctiminutovky a domácí mohli utkání otočit ve svůj prospěch. Connor Wickham běžel na bránu po selhání zadních řad West Hamu zcela sám, ještě se mu nabízel Ayew, ale domácí náhradník si píchl míč příliš před sebe a pak trefil jen brankářovu ruku.

Selhurst Park se nakonec přeci jen dočkal. Nádhernou akcí otočil nejlepší střelec domácích Jordan Ayew zcela zaslouženě dnešní derby. Převzal míč od Wickhama, protančil s ním na noze celou hostující obranou, vyhnul se i faulu a na závěr dloubáčkem přehazuje padajícího Jiméneze.

Crystal Palace patří momentálně osmá příčka, West Ham je sedmnáctý jen bod nad sestupem.

Více informací k zápasu

Everton FC - Burnley FC 1:0

26.12.2019 16:00

Góly: 80. Dominic Calvert-Lewin

Everton dokázal v rámci devatenáctého kola Premier League porazit na své půdě Burnley 1:0, jedinou brankou zápas rozhodl Dominic Calvert-Lewin. Téměř 40 tisíc diváků se v Goodison Parku určitě nenudilo, šancí bylo na obou stranách několik.

První šance zápasu se zrodila už ve třetí minutě. Hosté poslali centr do vápna Evertonu, kde se po hlavičce jednoho z útočících hráčů snášel míč k brankové čáře, tam ale odhlavičkoval bránící Yerry Mina.

V sedmé minutě měl svou první příležitost i tým z Liverpoolu. Střelu Richarlisona vyrazil Nick Pope a dorážející Yerry Mina branku minul.

Ve dvaatřicáté minutě se Djibril Sidibé dostal ke střele z pravé strany uvnitř vápna, Nick Pope bravurně vyrazil!

Ve druhé půli se dlouho nic nedělo. Dvacet minut před vypršením hrací doby Séamus Coleman vypálil ze střední vzdálenosti, nebyl to špatný pokus, gólman Popevšak vše ještě jistil.

V 76. minutě nabídl domácí gólman Jordan Pickford hostům přímý kop, když vyšlápl s míčem v ruce z pokutového území. Centr z pravé strany na hranici šestnáctky však Everton dokázal ubránit.

O čtyři minuty později se domácí fanoušci mohli radovat. Gylfi Sigurdsson vybojoval míč na pravém křídle, přihrál Sidibému, který poslal parádní centr do vápna Burnley. Tam si Dominic Calvert-Lewin naskočil na pas a poslal hlavou míč do branky.

Evertonu patří aktuálně třinácté místo, Burnley je o malinko lepší na dvanácté příčce.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Watford FC 1:1

26.12.2019 16:00

Góly: 36. Oliver Norwood (pen.) - 27. Gerard Deulofeu

První povánoční kolo svedlo dohromady dva celky z docela opačných pólů tabulky. Zatímco Sheffield překvapivě bojuje o evropské poháry, Watford je namočen v sestupových problémech. Ve vzájemném zápase otevřel skóre Deulofeu, z penalty však kontroval Norwood.

Gólman hostí Foster se musel poprvé zaskvět už v jedenácté minutě. Centrovaný balón usměrnil směrem na bránu McBurnie a anglický brankář měl plné rukavice práce. Na opačném konci hřiště dokázal Basham skórovat, jenže vinou ofsajdového postavení nemohla branka býti uznána.

Regulérní gól tak jako první vstřelili Hornets. Chalobah prodloužil vysoký balón od Fostera na Gerarda Deulofeua, jenž samostatný únik na brankáře zakončil střelou na bližší tyč. Ani ne o deset minut později Hughes v pokutovém území sestřelil Baldocka a sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se zhostil Oliver Norwood a míč, přestože se jej Foster dotkl, skončil v síti.

Zhruba po hodině hry mohli Blades vést, jenže McGoldrick nastřelil jen tyč. Vzrušení navíc bylo zbytečné, neboť se jednalo o postavení mimo hru. V jejich další šanci zakončoval z malého vápna Fleck, jenže jen do připraveného gólmana. Po O'Connellově faulu rozehrával Watford zajímavou standardku z dvaceti metrů, z něhož Deulofeu mířil těsně vedle.

A jelikož ani dva zajímavě zahrané rohové kopy nestačili Sheffieldu ke skórování, rozešli se soupeři smírně. Blades se tak přiblížili čtvrté Chelsea na pouhé tři body, Watford zase poslal na poslední místo tabulky Norwich.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion 2:1

26.12.2019 13:30

Góly: 53. Harry Kane, 72. Dele Alli - 37. Adam Webster

Zápasy Tottenhamu jsou od nástupu Josého Mourinha jen málokdy nudnou či jednoznačnou záležitostí. Legendární portugalský manažer je sice známý především defenzivní stabilitou, ovšem u Spurs se mu zatím tuto stránku hry nedaří upravit k obrazu svému, a přesto opakovaně dramaticky vítězí. Nejinak tomu bylo i v domácím zápase s Brightonem, který se ujal brzkého vedení, ale trefy Kanea s Allim v druhé půli zařídily tottenhamský obrat a důležité body za výhru 2:1.

Severolondýnský klub tak nechal zapomenout na nedávnou prohru s Chelsea a díky zaváhání Blues proti Southamptonu se znovu dotáhl k vytouženému čtvrtému místu na vzdálenost pouhých tří bodů. Brighton zůstává třináctý.

Domácí do zápasu vstoupili výborně a zdánlivě se ujali vedení, když se prosadil Harry Kane, jenže radost anglickému forvardovi vzápětí zhatil verdikt videorozhodčího, neboť jeho náběh vycházel z ofsajdové pozice. Místo toho se tak měnilo skóre na opačné straně. Po velmi přísně odpískaném faulu Winkse na Schelotta poslal Pascall Gross výborný centr do ohně přesně na hlavu nabíhajícího Adama Webstera, jenž nekompromisně usměrnil míč do sítě a skóroval již potřetí v této sezoně.

Do přestávky se již Spurs z nepříznivého vývoje zápasu neoklepali, avšak po změně stran již byli úspěšnější. Hned v 53. minutě zařídil vyrovnání aktivní Kane, k němuž se štěstím propadl míč se smolným přispěním Dalea Stephense, a přestože Mat Ryan první ránu kapitána Tottenhamu zastavil, Kane pohotově využil odraženého míče a na druhý pokus již australského brankáře propálil.

Kaneův gól domácí viditelně nabudil a obrat od té chvíle visel ve vzduchu. Nakonec se Spurs dočkali v 72. minutě, kdy Eriksen našel povedeným pasem Auriera, jenž sklepl míč pro Deleho Alliho a anglický reprezentant potvrdil excelentní formu z posledních týdnů krásnou ranou na zadní tyč, která přepadla přes bezmocného Ryana a stanovila konečné skóre 2:1. Pro Alliho šlo již o pátý zásah z posledních sedmi zápasů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC18171046:1452
2.Leicester City19123441:1839
3.Manchester City19122552:2338
4.Chelsea FC19102733:2732
5.Wolverhampton Wanderers1979329:2430
6.Tottenham Hotspur1985634:2729
7.Sheffield United1978423:1729
8.Manchester United1977530:2328
9.Crystal Palace1975717:2126
10.Newcastle United1974819:2825
11.Arsenal FC1959525:2824
12.Burnley FC1973923:3024
13.Everton FC1964921:2922
14.Southampton FC19631023:3721
15.Brighton & Hove Albion1955922:2820
16.AFC Bournemouth1955920:2620
17.West Ham United1854920:3019
18.Aston Villa19531125:3318
19.Watford FC19271012:3313
20.Norwich City19331319:3812

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (700)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele