19. kolo
27.12.2019 20:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Oslabení Citizens znovu ztratili, prohráli ve Wolverhamptonu

Titulové ambice Manchesteru City dostaly další trhlinu. Po brzkém Edersonově vyloučení sice ve Wolverhamptonu po trefách Sterlinga Citizens vedli o dvě branky, jenže "Vlkům" se góly Traorého, Jiméneze a Dohertyho podařilo otočit.

První výrazný moment utkání přišel už ve dvanácté minutě. Ederson se rozhodl vyběhnout proti unikajícímu Jotovi, jenže ten si dokázal píchnout míč a brazilský gólman jej fauloval, za což po zásluze viděl červenou kartu. Mezi tři tyče se tak musel postavit Bravo, jenž na hrací ploše nahradil Agüera.

Hodně krkolomně se bleděmodří přesto dostali do vedení. Mahrez se v pokutovém území poroučel k zemi, načež sudí Atkinson po zásahu VAR odpískal pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Raheem Sterling, jenž si na Patrícia nepřišel, rozhodčí však nechal penaltu opakovat. I tentokráte anglický křídelník ztroskotal na gólmanovi, naštěstí pro něj se ale míč odrazil tak dobře, že dorazit jej do odkryté klece nebyl sebemenší problém.

Krátce po pauze zahodil Jota výbornou možnost k vyrovnání, a tak znovu udeřili hosté. Po pěkné kombinaci vyslal De Bruyne do samostatného úniku Raheema Sterlinga, jenž šikovně přehodil brankáře a přidal tak svou druhou branku utkání. Brzy to ovšem znovu bylo o gól. Na velkém vápně si přichystal míč Adama Traoré a výbornou přízemní ranou k tyči snížil.

Dlouho se poté nic nedělo, až deset minut před koncem Mendy trestuhodně ztratil míč ve vlastním pokutovém území na úkor Traorého. Ten našel na malém vápně nabíhajícího Raúla Jiméneze, kterému nečinilo žádnou potíž uklidit míč do sítě. V poslední minutě základní hrací doby přišla pro Citizens pohroma. Matt Doherty si navedl míč na střelu a levačkou ho uklidil za Bravova záda.

V úplném závěru mohl vyrovnat a završit hattrick Sterling, jenže z přímého kopu napálil jen konstrukci brány. Guardiolova družina tak nevyužila zaváhání Leicesteru a zůstává třetí se čtrnáctibodovou ztrátou na suverénní Liverpool. Wolves jsou pátí.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com, fantasyfootballscout.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra domácích

Reagovat
M1ck0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
oli9

1:1 Jiménez - Sterling

Reagovat
smazaný uživatel

Enderson aka Ninja asi ještě najebanej po svátcích

Reagovat
Pharrell

Reagovat
t0mmy33MCFC

fraska, toe takova ta situace kdy jako utocnik vzdy vyhrajes pokud trefis mic, pak staci trefit cimkoliv brankare

Reagovat
Cechino

Reagovat
Pharrell

Proč nehraje G.Jesus ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ježíš je na kříži aktuálně.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

A i proto prohráli. 2Brazilci (Ederson/Jesus) jim to posrali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele