19. kolo
26.12.2019 18:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

United doma vysoko přehráli Newcastle

Fotbalisté Manchesteru United porazili v 19. kola Premier League Newcastle 4:1, ačkoliv vývoj zápasu museli otáčet. Skóre za hosty otevřel Matthew Longstaff, za domácí výhru zařídili dvojnásobný střelec Anthony Martial, po jednom gólu přidali Mason Greenwood a Marcus Rashford.

První šanci měli hosté v 15. minutě. Joelinton přihrál na Gayleho, ten unikl obraně, jenže z dobré pozice pálil nad.

O dvě minuty později už se Newcastle dokázal prosadit. Po rychlém přechodu do útoku dostal přihrávku do vápna Joelinton, dobře si zpracoval a poté přihrál pod sebe na Matthewa Longstaffa a ten ranou po zemi uklidil míč k tyči.

Ve 24. minutě však dokázali "rudí ďáblové" kontrovat. Manchester předvedl akci po levé straně, míč se dostal do pokutového území, kde Pereira přiklepl na Anthonyho Martiala a ten pohotovou střelou překvapil Dúbravku, který si sice na tuto ránu sáhl, vyrazit ji ovšem nezvládl.

Domácí nechtěli ponechat nic náhodě a ve 36. minutě převzali vedení na svou stranu. Manchester dobře napadal, Schär poté doslova namazal na nohu Masona Greenwooda a ten s lehkou tečí obránce poslal tvrdou ránu o břevno za Dúbravku.

To však nebylo ze strany United v prvním poločase vše. Po dalších pěti minutách totiž přidali další přesnou trefu. Domácí vybojovali míč, potáhli akci pravou stranou, Wan-Bissakův centr našel Marcuse Rashforda a ten přesnou a dostatečně prudkou hlavičkou nedal Dúbravkovi šanci.

Hráči byli po pauze na hřišti pět minut a Martin Dúbravka už zase lovil míč ze sítě. Hostující Sean Longstaff strašidelnou rozehrávkou poslal do sóla Anthonyho Martiala a ten nabídnutou šanci dokonale využil, když jemným dloubnutím poslal míč přes Dúbranku do brány.

V 61. minutě byl Martial blízko hattricku, když nasadil k další utěšené ráně a trefil Dúbravkovu tyč.

Po zbytek zápasu už domácí kontrolovali hru, deset minut před koncem ještě Dúbravka vytáhl parádní zákrok, kdy vytěsnil střelu do šibenice vedle branky.

Manchesteru patří momentálně sedmé místo, Newcastle má o tři body méně a je desátý.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
NuFc23

3:0

Reagovat
Beros

Reagovat
smazaný uživatel

To je fanoušek Newcastlu..

Reagovat
NuFc23

Vzdy si budem priat vyhru Newcastlu, ale moj tip je momentalne proti ... ale snad sa mylim

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Beros

Reagovat
Beros

1:1

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 v 90.minuta.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele