19. kolo
26.12.2019 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Southampton překvapivě vyloupil Stamford Bridge

Chelsea nenavázala na výborný výkon proti Tottenhamu a po dalším bídném domácím představení prohrála se Southamptonem 0:2. Hosté podali perfektní, organizovaný výkon, Chelsea za celý zápas nepustili do vyložené šance a po zásluze si odvážejí všechny tři body.

Frank Lampard zvolil i pro středeční utkání formaci 3-4-3, kvůli zranění však nebyl k dispozici Marcos Alonso, a proto na postu levého křídelního obránce dostal přednost Emerson. Na Stamford Bridge se však po dlouhé minuty vůbec nic nedělo, hrálo se převážně ve středu pole a zápas neměl vůbec žádné tempo. Fanoušky nepotěšila ani hostující snaha již od prvních minut zdržovat, zároveň také nemohli být spokojeni s množstvím technických chyb, které měli na svědomí především ofenzivní hráči Chelsea.

Jako blesk z čistého nebe tak přišel první gól zápasu - Hudson-Odoi poněkud lacině přišel u levé postranní čáry o míč, Hojbjerg okamžitě nastartoval do úniku Obafemiho, jehož nedokázal zachytit Tomori, útočník Southamptonu si v běhu míč navedl na levou nohu a senzační střelou do šibenice otevřel skóre utkání. A protože snaha Chelsea byla v prvním poločase naprosto marná, přesně takové bylo i poločasové skóre.

Do druhého dějství udělal lodivod domácích jednu změnu, když stopera Zoumu vyměnil za ofenzivního Mounta, což vedlo k okamžitému zvýšení tempa. Právě anglický záložník jen po pár vteřinách vysunul do šance Abrahama, ten však z těžkého úhlu nebyl přesný. Přechod na 4-3-3 sice hru zrychlil, zároveň však otevřel prostor pro brejky soupeře. Po jednom takovém se do vyložené šance dostal Redmond, pálil ale pouze do připraveného Kepy.

Hráč Southamptonu se tak dočkal až dvacet minut před koncem. To jeho spoluhráči předvedli senzační kombinaci, na jejímž konci stál Kanté, který při snaze o obranný zákrok míč vypíchl přesně do běhu Redmondovi, který pak tváří tvář brankáři Chelsea nezaváhal. Od té chvíle se zápas jen dohrával, Chelsea ještě zahrozila dalekonosnými pokusy Mounta a Pulišiče, ovšem ty hostujícího brankáře rozhodně nevyděsily. Southampton je tak po Liverpoolu, West Hamu a Bournemouthu dalším celkem, který si letos ze Stamford Bridge odváží všechny tři body.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (1)

Přidat komentář
boby

Nemam slov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele