19. kolo
26.12.2019 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton doma zvládl souboj s Burnley

Everton dokázal v rámci devatenáctého kola Premier League porazit na své půdě Burnley 1:0, jedinou brankou zápas rozhodl Dominic Calvert-Lewin. Téměř 40 tisíc diváků se v Goodison Parku určitě nenudilo, šancí bylo na obou stranách několik.

První šance zápasu se zrodila už ve třetí minutě. Hosté poslali centr do vápna Evertonu, kde se po hlavičce jednoho z útočících hráčů snášel míč k brankové čáře, tam ale odhlavičkoval bránící Yerry Mina.

V sedmé minutě měl svou první příležitost i tým z Liverpoolu. Střelu Richarlisona vyrazil Nick Pope a dorážející Yerry Mina branku minul.

Ve dvaatřicáté minutě se Djibril Sidibé dostal ke střele z pravé strany uvnitř vápna, Nick Pope bravurně vyrazil!

Ve druhé půli se dlouho nic nedělo. Dvacet minut před vypršením hrací doby Séamus Coleman vypálil ze střední vzdálenosti, nebyl to špatný pokus, gólman Popevšak vše ještě jistil.

V 76. minutě nabídl domácí gólman Jordan Pickford hostům přímý kop, když vyšlápl s míčem v ruce z pokutového území. Centr z pravé strany na hranici šestnáctky však Everton dokázal ubránit.

O čtyři minuty později se domácí fanoušci mohli radovat. Gylfi Sigurdsson vybojoval míč na pravém křídle, přihrál Sidibému, který poslal parádní centr do vápna Burnley. Tam si Dominic Calvert-Lewin naskočil na pas a poslal hlavou míč do branky.

Evertonu patří aktuálně třinácté místo, Burnley je o malinko lepší na dvanácté příčce.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele