19. kolo
26.12.2019 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Crystal Palace otočil zápas s West Hamem

Fotbalisté Crystal Palace zvládli na domácí půdě porazit v rámci 19. kola Premier League West Ham 2:1, i když jim vývoj zápasu nejprve nepřál. Hosty totiž poslal do vedení Robert Snodgrass, za domácí poté skóre otočili Cheikhou Kouyaté a Jordan Ayew.

První velkou šanci zápasu viděli diváci v Selhurst Parku až po půlhodině hry. Meyer zachytil zpětnou přihrávku a v souboji jeden na jednoho dokázal prostrčit míč před bránu. Ayew zblízka ve skluzu špičkou boty těsně minul zadní tyč.

Druhý poločas byl pro fanoušky o hodně zajímavější. V 53. minutě Jordan Ayew dostal pod tlak Aarona Cresswella, který zazmatkoval a poslal slabou malou domů. Ghanský útočník se míče snadno zmocnil a řítil se z úhlu sám na Roberta Jiméneze. Gólman zasahoval poprvé v zápase a čisté konto West Hamu udržel.

O čtyři minuty později už šli hosté do vedení. Na Antoniovu kolmici si naběhl zcela volný Robert Snodgrass a točenou střelou levačkou k tyči překonává domácího brankáře.

Crystal Palace však zápas nevzdalo v 68. minutě už bylo srovnáno. Skvělý McArthurův centr sklepl hlavičkou Ayew a Cheikhou Kouyaté se zblízka z prvního doteku trefil po zemi do sítě svého bývalého klubu.

Zápas se překlopil do poslední patnáctiminutovky a domácí mohli utkání otočit ve svůj prospěch. Connor Wickham běžel na bránu po selhání zadních řad West Hamu zcela sám, ještě se mu nabízel Ayew, ale domácí náhradník si píchl míč příliš před sebe a pak trefil jen brankářovu ruku.

Selhurst Park se nakonec přeci jen dočkal. Nádhernou akcí otočil nejlepší střelec domácích Jordan Ayew zcela zaslouženě dnešní derby. Převzal míč od Wickhama, protančil s ním na noze celou hostující obranou, vyhnul se i faulu a na závěr dloubáčkem přehazuje padajícího Jiméneze.

Crystal Palace patří momentálně osmá příčka, West Ham je sedmnáctý jen bod nad sestupem.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Polil mě studený pot, snad nebude to kopyto Jimenez chytat Jestli jo tak výhra 4:3 COYI!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 "><"

Reagovat
duloig

Pelle out!!! Chalani neviete kvôli čomu Noble tak vybehol na Ogbonnu? Jak nepríčetný, keby ho nedržali tak mu hlavu odtrhne.

Reagovat
OnlyWHU

Po vyrovnání mi cosi říkalo, že to dnes nedáme. Vydřeli jsme vedení, ale pak se štěstí přiklonilo k domácím. Pro ně zlatý body, pro nás velký starosti. Kouyaté dal první gól v CP a zrovna nám. Vypadá to, že momentálně na víc (bez velký kliky) nemáme. Budou to ještě nervy. COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele