19. kolo
26.12.2019 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villans díky brance Hourihana porazili norwich

Aston Villa v záchranářském duelu přehrála Norwich City tím nejtěsnějším možným rozdílem. Hosté přitom měli paradoxně více příležitostí, nakonec ale doplatili na bídnou koncovku. Aston Villa se tak na bod přiblížila nesestupovým pozicím, naopak Norwich se propadl na poslední místo v tabulce.

První příležitost měl na kopačce Cantwell, který ale svou střelou trefil pouze prostor, který okupoval brankář Heaton. O pár minut později pálil po rohovém kopu domácí Douglas Luiz, branku ale přestřelil. Po čtvrthodině hry se ve stoprocentní příležitosti objevil Pukki, jenže ke vší smůle nakonec pod tlakem dvou stoperů nedokázal zakončit. V další příležitosti se objevil stoper hostí Zimmermann, který po rohovém kopu hlavou orazítkoval břevno. Silnou pětiminutovku pak zakončil únik hostujícího celku 2 na 1, jenže útočník Pukki nedokázal nabíhajícímu spoluhráči předložit míč před prázdnou branku a šance tak přišla vniveč. Největší šanci domácích měl po půlhodině hry El Ghazi, který si naběhl na Targettův střílený centr a z voleje poslal míč těsně vedle branky Krula.

Na startu druhé půli mohli jít hosté do vedení, po rohovém kopu se k zakončení dostal Tettey, jeho ránu však na brankové čáře vykopl jeden z domácích obránců. Po dalším rohovém kopu se k hlavičce zase prodral Hanley, tu ale parádním zákrokem zlikvidoval pozorný brankář Heaton.

A když tedy hosté pohrdali jednou šancí za druhou, zákonitě přišel trest. Grealish totiž na hranici velkého vápna našel osamoceného Hourihana, který přesnou střelou poslal Villans do vedení. Vyrovnat mohl dalekonosnou ranou McLean, zamířil ovšem těsně vedle. A když se neujala ani rána Stiepermanna z hranice penalty, bylo jasné, že o body už Aston Villa nepřijde.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele