19. kolo
26.12.2019 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AFC Bournemouth - Arsenal FC 1:1

Premiéra Mikela Artety na lavičce Arsenalu neskončila úspěchem, ale ani katastrofou. Kanonýři na půdě Bournemouthu nakonec vybojovali bod za remízu 1:1, když na trefu Dana Goslinga z první půle odpověděl po změně stran Piérre-Emerick Aubameyang. Spíše než výsledek může španělského kouče a příznivce londýnského klubu alespoň aktivita hráčů Arsenalu, jimž se povětšinou díky dobré práci zálohy Xhaka-Torreira-Özil dařilo kontrolovat hru a vytvářet si více střeleckých příležitostí, než jak tomu bylo v předcházejících zápasech.

Tabulková realita je však pro oba týmy neúprosná - zatímco Bournemouth se navzdory bodovému zisku propadl na patnácté místo, Arsenal na tom z jedenácté příčky není o moc lépe. Nedělní zápas s Chelsea tak bude pro Kanonýry obzvláště důležitý, neboť se jedná o jedinečnou možnost, jak stáhnout osmibodové manko na čtvrté místo. V opačném případě naopak může ligová sezona pro Kanonýry skončit velmi rychle.

Lepší vstup do utkání sice měli domácí, kteří brzy skrze Ryana Frasera přinutili Bernda Lena k prvnímu zákroku, ovšem netrvalo dlouho a herní taktovky se ujal Arsenal. Ve středu všeho dění byl Mesut Özil, jenž navzdory kritice dočasného kouče Ljungberga dostal od Artety šanci naskočit v základní sestavě a odvděčil se povedeným výkonem. Jeho pas do slibné pozice však Alexandre Lacazette nedokázal zužitkovat, Aubameyang nepropálil blok Cooka se Staceym a místo toho šli deset minut před koncem poločasu do vedení hráči Cherries.

Ztráta míče na vlastní polovině nastartovala rychlý útok Bournemouthu po pravé straně, který po kombinaci Calluma Wilsona se Staceym zakončil na přední tyči nabíhající Dan Gosling. Pro zaskočené hosty pak mohlo být do přestávky ještě hůře, kdyby Joshua King vzápětí lépe zakončil svůj vlastní průnik z levého křídla.

Arteta navzdory nepříznivému vývoji utkání nesáhl k brzkému střídání a byl za svou trpělivost odměněn v 63. minutě, kdy se Arsenalu po soustavném tlaku podařilo srovnat. Tečovaná rána Reisse Nelsona skončila šťastně u Aubameyanga, jenž míč pohotově usměrnil přesně k tyči a skóroval již počtrnácté v sezoně. Hosté i nadále pokračovali v převaze a Lacazette měl po dobré kolmici Luize další nadějnou příležitost na dokonání obratu, jenže znovu neuspěl.

Devět minut před koncem zmrazil na moment hráče ve žlutých dresech Callum Wilson, jenž dorazil za Lenova záda střelu svého jmenovce Harryho, avšak jeho radost okamžitě zhatil zdvižený praporek čárového rozhodčího. Také Arsenal měl ještě v závěru jednu poslední možnost skórovat, ale střídající Joe Willock zakončil nadějnou akci chabou ranou do připraveného brankáře Ramsdalea, a tak se oba týmy musely spokojit pouze s bodem za remízu 1:1.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0>1

Reagovat
smazaný uživatel

*0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele