19. kolo
26.12.2019 13:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion 2:1

Zápasy Tottenhamu jsou od nástupu Josého Mourinha jen málokdy nudnou či jednoznačnou záležitostí. Legendární portugalský manažer je sice známý především defenzivní stabilitou, ovšem u Spurs se mu zatím tuto stránku hry nedaří upravit k obrazu svému, a přesto opakovaně dramaticky vítězí. Nejinak tomu bylo i v domácím zápase s Brightonem, který se ujal brzkého vedení, ale trefy Kanea s Allim v druhé půli zařídily tottenhamský obrat a důležité body za výhru 2:1.

Severolondýnský klub tak nechal zapomenout na nedávnou prohru s Chelsea a díky zaváhání Blues proti Southamptonu se znovu dotáhl k vytouženému čtvrtému místu na vzdálenost pouhých tří bodů. Brighton zůstává třináctý.

Domácí do zápasu vstoupili výborně a zdánlivě se ujali vedení, když se prosadil Harry Kane, jenže radost anglickému forvardovi vzápětí zhatil verdikt videorozhodčího, neboť jeho náběh vycházel z ofsajdové pozice. Místo toho se tak měnilo skóre na opačné straně. Po velmi přísně odpískaném faulu Winkse na Schelotta poslal Pascall Gross výborný centr do ohně přesně na hlavu nabíhajícího Adama Webstera, jenž nekompromisně usměrnil míč do sítě a skóroval již potřetí v této sezoně.

Do přestávky se již Spurs z nepříznivého vývoje zápasu neoklepali, avšak po změně stran již byli úspěšnější. Hned v 53. minutě zařídil vyrovnání aktivní Kane, k němuž se štěstím propadl míč se smolným přispěním Dalea Stephense, a přestože Mat Ryan první ránu kapitána Tottenhamu zastavil, Kane pohotově využil odraženého míče a na druhý pokus již australského brankáře propálil.

Kaneův gól domácí viditelně nabudil a obrat od té chvíle visel ve vzduchu. Nakonec se Spurs dočkali v 72. minutě, kdy Eriksen našel povedeným pasem Auriera, jenž sklepl míč pro Deleho Alliho a anglický reprezentant potvrdil excelentní formu z posledních týdnů krásnou ranou na zadní tyč, která přepadla přes bezmocného Ryana a stanovila konečné skóre 2:1. Pro Alliho šlo již o pátý zásah z posledních sedmi zápasů.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gazzaniga- Jan, Sanchez, Toby, Foyth- Ndombele,Sissoko, Lucas, Eriksen, Dele, Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Gazzaniga - Foyth, Alderweireld, Davinson, Vertonghen - Ndombelé, Skipp - Sessegnon, Alli, Lo Celso - Kane

Reagovat
Pharrell

Tottenham

Zatím super Spurs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele